קבוצת א.י נכנסת לקטגוריה חדשה של שירותי ייצור
7 אוגוסט, 2000
היו"ר אורי פורת הסביר ל-Techtime את התפישה הייחודית, אשר קיבלה את הכינוי EMS Plus. "אנחנו בונים חברת ייצור ושירותים שתתאים את השירות לכל לקוח. חברות ההייטק יתמקדו בליבה, ואנחנו נשלים את השאר"
קבוצת א.י אלקטרוניקה הנמצאת בבעלות האחים יניב ואיתי רוד, מגדירה מחדש את המודל העסקי שלה, והחלה בתהליך מואץ של בניית חברת שירותים וייצור אלקטרוני מסוג חדש, המתמקדת בשוק הישראלי. כחצי שנה לאחר שרכשה את קבלנית הייצור צמח טק מראש העין, וכחודש לאחר שהשלימה סדרה של מינויים בכירים בהנהלת הקבוצה המתגבשת, הסביר ל-Techtime היו"ר החדש של הקבוצה, ד"ר אורי פורת, מה עומד מאחורי מהלכים האחרונים של הקבוצה ולאן היא חותרת להגיע.
פורת: "ב-30 השנים האחרונות כמעט ולא חלו שינויים בתחום של שירותי קבלנות הייצור (Electronic Manufacturing Services – EMS). התזוזה היחידה שהיתה בשוק הזה הייתה המעבר לשירות Turnkey בשנות ה-90, כאשר הקבלנים החלו לספק גם שירותי רכש לצד שירותי הייצור וההרכבה. בעצם כל הקבלנים נותנים היום את אותו השירות, כאשר ההבדלים ההעיקריים ביניהם הם במחיר ולעתים ברמת השירות. על הרקע הזה החלטנו להגדיר מודל שירותים חדש, שאנחנו קוראים לו EMS Plus, שהוא שירות המותאם בנפרד לצרכים הייחודיים של כל לקוח ספציפי".
מדוע צריך שירות חדש?
"הדרישות והצרכים של התעשייה נמצאים בתהליך שינוי. בחברות ההייטק יש פחות עובדים וחלק מהם עובד מרחוק. היכולות המערכתיות שלהן מצטמצמות, מכיוון שהן מעוניינות להתמקד בליבת הפיתוח והמוצר, ולא להתעסק בנושאים תפעוליים. המטרה שלנו היא לאפשר להן להמשיך ולהתפתח בכיוון הזה ולהיות רזות כמה שיותר. לאפשר להן להתמקד בליבה, ולהשאיר לנו את כל שאר התפקידים. נעניק להן מטריית תמיכה רחבה שמתחתיה הן יוכלו להתמקד בפיתוח המוצרים עצמם, כאשר את כל השאר אנחנו נשלים עבורן".
כיצד הדבר יתבצע?
"א.י צמחה על הבסיס של שירותי רכש והסכמים גלובליים עם ספקים, ומביאה מטען עצום של יכולות רכש ושיתוף פעולה עם נציגויות בעולם. עד היום היא נתנה שירותי רכש לחברות והציעה להן ליווי שלה לתהליך הייצור שהתבצע אצל קבלנים חיצוניים. בשנה שעברה היא רכשה את צמח, אשר תהיה המרכז הטכנולוגי שלנו. אנחנו מעבירים את פעילות המחסנים והמשרדים מפתח תקווה לראש העין. בתחילת 2024 התחלנו בתהליך החידוש של צמח באמצעות שיפוץ, רכש ציוד, התקנת מערכות מידע חדשות, עבודה במתכונת Just in Time והטמעת תהליכי Industry 4.0 שתעניק לנו שליטה ובקרה ממוחשבת על כל מערכות הייצור".
ייצור, פיתוח ואפילו תוכנה
"כעת אנחנו בונים תשתיות לאספקת שירותים בכל ההיבטים שבהם יש ללקוחות מחסור ביכולות, כמו פיתוח אלקטרוני, פיתוח תוכנה ומערכות מידע באמצעות חברת תוכנה בגרמניה שאנחנו שותפים בה, וקשרים עם נציגים בינלאומיים. יש לנו הסכמים אסטרטגיים עם ספקים במזרח הרחוק המאפשרים לנו לספק שירותי מלאי-ביטחון שיאפשרו לחברות לייצר גם במקרי אסון או במצב חירום. נרחיב בהתמדה את מטריית השירותים שאנחנו מספקים. המטרה שלנו היא לא להתחרות בקבלנים הגדולים – אלא להיות קבלן נישה אשר מתאים את השירות לצרכים של הלקוח – לכן הגדרנו את המודל שלנו כ-EMS Plus".
כיצד המצב הכלכלי והביטחוני משפיע על התוכניות שלכם?
"המצב בארץ לא משפיע על התוכניות שלנו. אנחנו מסתכלים על הנישה של טכנולוגיה גבוהה וייצור בכמויות קטנות בתחומים כמו ציוד צבאי, רפואי, תעשייתי, אופטיקה ומערכות מחשוב מתוחכמות. לבעלים של הקבוצה, איתי ויניב, יש חזון מאוד ברור של בניית יכולות ייצור בישראל ושל פריסת מרכזי ייצור, תמיכה, הנדסה ורכש בצפון הארץ, בדרום הארץ ובמרכז הארץ".
ריכוז של עשרות שנות נסיון בייצור אלקטרוני
ד"ר אורי פורת נכנס בתחילת 2024 לתפקיד יו"ר קבוצת א.י אלקטרוניקה (A.Y. Electronics). הוא מביא עימו נסיון של 30 שנה בתעשיית הייצור האלקטרוני. בין השאר, הוא הקים וניהל במשך 12 שנים את קבלנית הייצור AMS והוביל אותה להנפקה ציבורית בשנת 2000. בהמשך, הקים וניהל שני מפעלים עבור "עורב מערכות בצפון". לאחר מכן ניהל במשך 10 שנים מפעלים גדולים של חברת פלקס (Flex) העולמית, בהם המפעל הגדול ביותר באירופה (ZALA הונגריה), הקמת מפעלי פלקס באוקראינה ובטקסס שבארה"ב. בהמשך שימש גם כמנהל אזור הונגריה ואוקראינה של קבלנית הייצור העולמית Jabil.
לפני כחודש הוא הביא לתפקיד מנכ"ל הקבוצה את גיל טל, שגם הוא בעל נסיון של 30 שנה בתעשייה. גיל ביצע מגוון תפקידים בכירים באי.סי.איי, ובתפקידו האחרון בחברה ניהל את התפעול של אי.סי.איי שחלש על חמישה אתרי ייצור בארץ ובעולם. בהמשך, הוא היה אחראי על העברת הייצור לפלקס ובמשך 12 שנים ניהל מפעלים שלה בארץ. בין השאר, הוא שימש כמנכ"ל פלקס מגדל העמק, אופקים וערד.
ביחד איתו הגיע לקבוצה גם שלומי מיכאל, לשעבר מנהל מפעל הייצור Sanmina SCI שבמעלות. הוא הקים וניהל את שני מפעלי הייצור בצפון של "עורב"; שימש כמשנה למנכ"ל קמטק, וכמנהל מפעל "כאמ אלקטרוניקה".
פורסם בקטגוריות: חדשות