האם חברת אינטל הופכת ל"קבוצת אינטל"?
31 אוגוסט, 2010
עסקת אינטל-אינפיניאון ועסקת אינטל-GE מהחודש האחרון, מרמזות שיצרנית השבבים הגדולה בעולם בונה אסטרטגיה של קבוצת חברות

רכישת חטיבת התקשורת האלחוטית של אינפיניאון תמורת 1.4 מיליארד דולר, מהווה מהלך נוסף בשינוי פניה של יצרנית השבבים
חברת אינטל רוכשת את חטיבת WLS, שהיא חטיבת התקשורת האלחוטית של אינפיניאון (Infineon's Wireless Solutions Business) בעסקת מזומנים בהיקף של כ-1.4 מיליון דולר. העיסקה צפויה להסתיים ברבעון הראשון של 2011. החטיבה תפעל כיחידה עצמאית במסגרת אינטל ותמשיך לתמוך במוצרים הקיימים, כולל במוצרים המבוססים על מעבדי ARM המתחרה באינטל בתחום המעבדים המשובצים.
הרכישה מרחיבה את נוכחותה של אינטל בתחומי ה-Wi-Fi, WiMax, טכנולוגיות הדור השלישי ונועדה לסייע לאינטל להיכנס לתחום ה-LTE, שהוא התקן המוביל תקשורת סלולרית מהדור הרביעי. בנוסף, אינטל מתכננת לשלב את הטכנולוגיות של WLS בתוך המעבדים שלה למחשבים ניידים ובאבזרים המבוססים על מעבדי Atom, כמו טלפונים חכמים, נטבוקים ומערכות משובצות. פטר באואר, מנכ"ל אינפיניאון, אמר שהעסקה תאפשר לאינפיניאון להתמקד בתחומי הליבה שלה: תעשיית הרכב, מכשור תעשייתי ואבטחת כרטיסים. בשנת הכספים האחרונה הסתכמו מכירות WLS ב-917 מיליון אירו, שהן כשליש מכלל מכירות אינפיניאון, שהסתכמו בכ-3 מיליארד אירו.
"הדרישה העולמית לפתרונות תקשורת אלחוטיים צומחת בקצב יוצא דופן", אמר נשיא ומנכ"ל אינטל, פול אוטליני. לדבריו, העסקה תחזק את אינטל בתחום הקישוריות באינטרנט, אשר הוגדר בחברה כזרוע השנייה של פעילות אינטל לצד פיתוח וייצור מעבדים. העסקה האחרונה ממחישה את המאמץ המחודש של אינטל להרחיב את תחומי פעילותה למגזרים חדשים, לאחר כישלונה הקודם להיכנס לתחום התקשורת הסלולרית בסוף שנות ה-90 (במהלכו רכשה את DSPC הישראלית תמורת 1.6 מיליארד דולר במזומן).
סמסונג מאיימת
חברת אינטל זקוקה להמציא את עצמה מחדש, בעקבות מגמות חדשות בשוק. רק החודש היא פרסמה הערת אזהרה לפיה מכירותיה ברבעון השלישי לא יעמדו בתחזיות, והיא הורידה אותן מ-12 מיליארד דולר ל-11 מיליארד דולר. לאחרונה פירסמה חברת המחקר IC Insights הערכה שלפיה צפויה סמסונג, המדורגת היום כיצרנית השבבים השנייה בגודלה בעולם, לעקוף את אינטל מתי שהוא בשנים 2014 או 2015. במקרה זה תגזול ממנה החברה הקוריאנית את התואר המזוהה כל-כך עם אינטל: "יצרנית השבבים הגדולה בעולם".
עד היום הצליחו שתי הענקיות לחיות בשלום זו לצד זו, מכיוון שהן לא התחרו ישירות. בעוד שאינטל ביססה את מעמדה כיצרנית המעבדים המובילה, סמסונג ביססה את מעמדה כיצרנית הזיכרונות המובילה, במיוחד זיכרונות DRAM ו-Flash NAND. לאחרונה מצב זה משתנה, שכן חברת IM Flash Technologies המשותפת לאינטל ומיקרון (וכוללת את נכנסי נומוניקס לשעבר), מתחרה בסמסונג בחלק משוק זיכרונות ההבזק.
פרופיל חדש
אלא שבדיקת העסקאות של אינטל מהתקופה האחרונה מלמדת שהן נועדו לבנות פרופיל חדש של יצרנית המעבדים. בתחילת החודש היא הודיעה על רכישת מחלקת מודמי הכבלים של חברת טקסס אינסטרומנט הפועלת בעיקר בישראל ומעסיקה כ-45 עובדים, במטרה להעמיק את פעילותה בתעשיית הכבלים ובשווקים צרכניים נלווים. אינטל מתכננת לספק לשוק הזה פלטפורמות System on a Chip המבוססות על מעבדי אטום (Atom) מתוצרתה.
כמעט במקביל הודיעה אינטל על העסקה הגדולה ביותר בתולדותיה: רכישת חברת אבטחת התוכנה, McAfee, תמורת 7.68 מיליארד דולר במניות. מדובר באבן דרך בתחום תשתיות המחשוב. McAfee מספקת תוכנות אבטחה מאז שנת 1987, היא מעסיקה יותר מ-6,000 עובדים ובשנת 2009 הסתכמו מכירותיה בכ-2 מיליארד דולר. כמו WLS, גם McAfee תפעל במתכונת של חברה עצמאית הנמצאת בבעלותה המלאה של אינטל. בעקבות העיסקה אינטל מסרה שהיא תואמת לאסטרטגיית התקשורת הניידת שלה, שכן היא נועדה לספק אבטחה משופרת לפתרונות התקשורת הניידים מתוצרת אינטל. בכך מצטרפת חברת האבטחה לסדרת רכישות נוספות של אינטל בתחום התוכנה מהשנים האחרונות, בהן: Wind River ו-Havok.
עסקה נוספת שכמעט וחמקה ממסכי המכ"ם של התקשורת, היא הסכם שנחתם בין אינטל לבין GE ב-2 באוגוסט השנה להקמת חברה בבעלות משותפת לפיתוח ושיווק מוצרי ניטור רפואיים, בעיקר לאנשים מבוגרים. החברה החדשה תוקם על בסיס חטיבת Digital Health Group של אינטל, וחטיבת מוצרי הבריאות הביתיים של GE Healthcare. וכאן יש נקודה מעניינת: אינטל מתחילה לגבש אסטרטגיה של קבוצה במקום אסטרטגיה של חברה. רכישת Wind River באמצע 2009 עוררה חששות רבים בשוק, מכיוון ש-Wind River מספקת פתרונות תוכנה בזמן אמת לפלטפורמות רבות ומגוונות, בהן פלטפורמות מחשוב המתחרות בפלטפורמות של אינטל. מאז נרכשה פועלת חברת Wind River כחברה עצמאית בבעלות אינטל, היא מרבה להדגיש שהיא תומכת בכל לקוחותיה, ואינה קשורה למוצרים של אינטל או שהיא אינה מעניקה להם העדפה.
וזוהי אולי התמונה המעניינת ביותר המסתמנת בעקבות הרכישות האחרונות – מתחת לכנפיה של אינטל הגדולה פועלות חברות עצמאיות, שכל אחת מהן משמעותית מאוד בתחומה: חברת IM Flash Technologies היא יצרנית זיכרונות Flash NAND הנמצאת בבעלות משותפת של אינטל ומיקרון. Wind River היא ספקית תוכנות זמן-אמת בבעלות אינטל, McAfee היא ספקית תוכנות אבטחה שתפעל באופן עצמאי ותהיה בבעלות אינטל, חברת מוצרי הבריאות החדשה (עדיין לא נבחר לה שם) תהיה חברה עצמאית בבעלות משותפת של אינטל ו-GE, ולאחרונה, WLS היא ספקית פתרונות סלולריים שתמשיך לפעול כחברה עצמאית – בבעלות אינטל. מעתה אמור: קבוצת אינטל היא…
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , רכיבים