פורסטר ריסרץ': מתודולוגיית Agile נכנסת לתחום המערכות המשובצות
15 ספטמבר, 2010
"עלות פיתוח התוכנה של מרצדס S-Class מהווה 10%-15% מעלות פיתוח המכונית כולה"
"עלות פיתוח התוכנה של מרצדס S-Class מהווה 10%-15% מעלות פיתוח המכונית כולה"
הגידול הדרמטי במשקל פיתוח התוכנה בתעשיית האלקטרוניקה חושף את התעשייה למגמות רבות אשר נוצרו בתעשיית ה-IT המקבילה. במפגש מיוחד שארגנה חברת מטריקס בתחילת ספטמבר עם דייב ווסט, אנליסט בכיר לתחום התוכנה בחברת Forrester Research, הוא סיפר שעלות פיתוח התוכנה הופכת למרכיב מרכזי גם בתעשיית ה-IT וגם בתעשיית האלקטרוניקה. "מערכת הבקרה של מרצדס S-Class החדשה כוללת יותר מ-20 מיליון שורות קוד. מחישוב העלות של שורת קוד, מתברר שעלות פיתוח התוכנה מהווה 10%-15% מעלות פיתוח המכונית כולה".
כדי להתמודד עם הצורך בפיתוח מהיר של תוכנות למוצרים חדשים, מאמצות חברות רבות את מתודולוגיית Agile אשר גובשה לראשונה ב-2001 על-ידי קבוצת מתכנתים מארצות הברית. מתודולוגיה זו מבוססת על שיתוף פעולה בין המפתחים לבין המנהלים והלקוחות, פיתוח זריז מונחה תוצאות, שיתוף פעולה בין גורמים שונים, כמו שותפים ומתחרים, עדכונים תכופים ותהליך תקשורת מילולי כתחליף למסמכי דרישות מפורטים שלא ניתן לבצע בהם שינויים.
להערכת דייב ווסט, מגמות אלה מרכזיות מאוד בעולם ה-IT ובעולם המערכות המשובצות (Embedded) כאחד. "לאחרונה אמר מנכ"ל סוני שהדרך לבדל את החברה בשוק היא באמצעות פיתוח תוכנות טובות יותר. צריך לזכור שעיקר הערך המוסף של ה-iPhone של אפל הוא בגישת התוכנה שלה. בשוק התעופה, רוב העיכובים בהעברת מוצר ללקוח נובעים מקשיים באינטגרציה של התוכנה והחומרה".
לדבריו, חברת בואינג החליטה לאחרונה להתמודד עם הבעיה באמצעות אימוץ מתודולוגיית Agile. "בין השאר, הם מאפשרים למפתחים שלהם להשתמש בתוכנות קוד פתוח, מכיוון שתיקון הבאגים בתוכנות אלה מהיר פי 2-5 מאשר בתוכנות קנייניות. אפילו משרד ההגנה האמריקאי החל לפתח מתודולוגיות חדשות לפיתוח תוכנה המבוססות על שיתוף פעולה ושימוש חוזר במודולים קיימים".
להערכתו, התעשייה הישראלית ישראל צריכה להגדיל את היקף הפעילות שלה בתחום פיתוח התוכנה, ובמכירת קניין רוחני (IP) בפיתוח תוכנות. "יש לישראל יתרון מובנה בתחום זה, מכיוון שהמהנדסים הישראלים מתעניינים גם בתהליך הארגוני ובמטרות הכלליות של התוכנה, ולא רק בטכנולוגיה. אולם האתגר הגדול ביותר של התעשייה בישראל הוא ללמוד כיצד להפוך חברות קטנות לחברות גדולות".
פורסם בקטגוריות: כללי