מעבד DSP של סיווה בטלפון ה-LTE המסחרי הראשון בעולם; וכיצד פיספסה אינטל את ההובלה ב-CDMA

29 ספטמבר, 2010

בשבוע שעבר חשפה חברת סמסונג את הטלפון הסלולרי המסחרי הראשון בעולם התואם לתקן LTE עבור מכשירי הדור הרביעי (4G). הטלפון קיבל את הכינוי Samsung Craft ומיועד במיוחד לרשתות MetroPCS. בשלב הראשון הוא יצא למכירה באזור לאס-וגאס.

מדובר במכשיר מרובה-תקנים המשתמש בטכנולוגיית CDMA לתעבורה קולית ובטכנולוגיית LTE לתעבורת נתונים. מודם ה-LTE הוא מתוצרת חברת סמסונג ומבוסס על ליבת DSP מתוצרת חברת סיווה הישראלית. בדו"ח שלו על תחום ה-DSP, תהה אתמול וויל שטראוס, הנשיא והאנליסט הראשי של חברת Forward Concepts, מדוע החליטה סמסונג להסתמך על מודם LTE עצמי, ולא על מודם ה-LTE של חברת קוואלקום. להערכתו, ייתכנו שתי סיבות להחלטה: או שמדיניות הרישוי של סיווה כדאית יותר מאשר מדיניות הרישוי של קוואלקום – או שביצועי המודם המבוסס על המעבד של סיווה טובים יותר. כמובן, ייתכן ששתי הסיבות נכונות…

לשטראוס היתה גם המלצה (שהיא סוג של הערת אזהרה) לאינטל, הקשורה לרכישת חברת DSPC, שהיתה החברה האחות של סיווה בשנת 1999. "כעת, כשהיא רוכשת את חטיבת השבבים הסלולריים של אינפיניאון (הכוללת את טכנולוגיות GSM ,WCDMA ,HSPA ו-LTE), צריכה אינטל להרחיב את פעילותה לתחום ה-CDMA", הוא מזהיר. "אם היא לא תעשה זאת, קוואלקום תהיה החברה היחידה בארצות הברית המספקת שבבים למכשירים מהקצה הגבוה ומשרתת את השוק הסלולרי הגדול ביותר בארה"ב".

אינטל, למרבה האירוניה, כבר היתה בתחום ה-CDMA. בשנת 1999 היא רכשה את חברת DSPC הישראלית תמורת 1.6 מיליארד דולר במזומן כדי להשיג דריסת רגל בתחום ה-CDMA. אלא שהלקוח הגדול ביותר של DSPC היתה חברת קיוסרה – וחודשיים לאחר עסקת אינטל רכשה קוואלקום את חטיבת הטלפונים של קיוסרה שהיתה ממוקמת בסן-דיאגו, ובכך חיסלה את השוק החדש עבור אינטל. זה מה שנקרא תיזמון.

כעת נותרו בידי אינטל שתי אפשרויות: פיתוח יכולת CDMA עצמית שתצריך להערכת שטראוס שנתיים של עבודה והשקעה בהיקף של כמה מאות מיליוני דולרים, או רכישת חברה קיימת בעלת טכנולוגיית CDMA – ובהקשר הזה הוא מסמן את חברת Via Telecom מסן-דיאגו, הנמצאת בבעלות חברת Via Technologies מטאיוואן, שהיא הספקית השלישית בגודלה בעולם של ליבות עיבוד בארכיטקטורת x86.

בסופו של דבר, הוא מעריך טכנולוגיית LTE תוציא את ה-CDMA מהשוק, אולם התהליך יימשך לפחות לאורך עשור שלם, מכיוון שמכשירי ה-LTE החדשים יידרשו לפעול מול רשתות המורשת של ספקיות התקשורת הגדולות.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית , תקשורת