מרד הקבלנים: היצרניות הטאיוואניות Quanta ,Wistron ו-Compal מסרבות לייצר מחשבים ניידים עבור חברת HP
9 אוקטובר, 2010
שלוש קבלניות הייצור הטאיוואניות מסרבות לספוג את מחיר הוזלת המחשבים ב-2011 ודורשות מ-HP לספוג את ההוזלה בעצמה. המרוויחות הגדולות מהמאבק: פוקסקון ופלקסטרוניקס
התאוששות שוק המחשבים האישיים ב-2010 לא מאיטה את תחרות המחירים בשוק, אשר פוגעת גם בקבלי הייצור (EMS) של יצרניות המותג (OEM) הגדולות. בימים האחרונים נפוצו שמועות באתרי החדשות המקצועיים ברשת, לפיהן שלוש קבלניות ייצור טאיוואניות גדולות סירבו לחתום על עסקאות ייצור גדולות עבור חברת HP, עקב מדיניות המחיר האגרסיבית של החברה.
מדובר בחברות Quanta Computer ,Compal Electronics ו-Wistron. הידיעה הראשונית פורסמה לפני יומיים באתר Digitime.com, אשר ציטט את העיתון Commercial Times היוצא לאור בשפה הסינית. בכתבה שפורסמה בעיתון התבטא אנליסט מחברת גולדמן זקס אסיה, אשר העריך שחברת פלקסטרוניקס צפויה לזכות בחוזה ייצור גדול ב-2011, בעקבות סירובן של Quanta, Wistron ו-Compal לחתום על עסקת ייצור גדולה עם HP.
מדובר במרד של שלושה קבלני ייצור גדולים מאוד. Quanta למשל, היא יצרנית המחשבים הניידים הגדולה בעולם, ומייצרת מחשבים עבור סימנס, Acer, Dell, Sony, Toshiba. עד לאחרונה נחשבה ליצרנית הגדולה ביותר של מחשבים ניידים עבור HP.
על-פי הדיווח ב-Commercial Times, שלוש החברות מסרבות לחתום על הסכמי הייצור, מכיוון ש-HP מנסה להפחית את שולי הרווח שלהן, על-מנת להוזיל את המחשבים לצרכן הסופי. הן דרשו מ-HP לשמור גם ב-2011 על שולי הרווח של 2010, ולספוג בעצמה את הפחתת מחירי המחשבים. חברת HP מסרבת להיכנע ללחץ, ולהערכת האנליסט של גולדמן זקס, היא מתכננת להעביר חלק גדול מהייצור לחברת פלקסטרוניקס, אשר הכריזה בעבר שהיא מוכנה לעבוד בשולי רווח של כ-3.5% בלבד.
מוקדם יותר השנה דיווח Digitime.com שחברת HP החליטה להגדיל גם את חלקה של Foxconn Electronics בייצור של מחשביה, ל-9-11 מיליון מחשבים ניידים. זאת, בעקבות קמפיין של החברה להפחתת שולי הרווח והשגת מעמד של "יצרן נאמן" של HP.
מאזן אימה
כך או אחרת, המאבק המתנהל מאחורי הקלעים מלמד על תזוזה של מרכזי הכוח בתעשיית הייצור האלקטרונית. לאחר עשור שבמהלכו העבירו יצרניות ה-OEM את תשתיות הייצור לידי קבלניות משנה זולות ויעילות יותר, מתחילות הקבלניות להיאבק על רמת הריווחיות שלהן. הן כנראה חשות שהתעשייה הגיעה למצב שבו ליצרניות המקוריות כבר אין תשתיות ייצור משל עצמן המסוגלות לאיים על הקבלניות.
פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה