iSuppli: "אנדרואיד היא התבלין הסודי בהצלחתן של יצרניות טלפונים חכמים"
16 אוקטובר, 2010
אם הדבר היה תלוי בקבלניות ה-ODM הגדולות מטאיוואן, הן היו מוותרות לגמרי על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט WP7, ומתמקדות במכשירים המבוססים על מערכת ההפעלה של גוגל
אם הדבר היה תלוי בקבלניות ה-ODM הגדולות מטאיוואן, הן היו מוותרות לגמרי על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט WP7, ומתמקדות במכשירים המבוססים על מערכת ההפעלה של גוגל
חברת iSuppli מעריכה שיצרני הטלפונים הסלולריים המבוססים על מערכת ההפעלה של גוגל, Android, מייצגים את קבוצת החברות בעלות שיעור הצמיחה המהיר ביותר בקרב 10 היצרנים המובליים של טלפונים חכמים ברבעון השני של 2010.
חברת HTC הציגה ברבעון השני גידול מעורר השתאות של 63.1% במספר הטלפונים שמכרה, ובזכות קו מכשירי Galaxy המבוססים על אנדרואיד, הציגה סמסונג צמיחה של 55.6%. חברת סוני-אריקסון, שהיא שחקן חדש בתחום האנדרואיד הציגה צמיחה של 15.4% וחברת מוטורולה, שהחליטה להתמקד במערכת אנדרואיד, הציגה צמיחה של 12.5%.
"כל חברה שהחליטה לפתח טלפונים חכמים המבוססים על מערכת ההפעלה הניידת של גוגל, אנדרואיד, רוכבת כיום על גל האנדרואיד", אמרה אנליסטית ראשית לתחום האלחוטי ב-iSuppli, טינה טנג. "אנדרואיד היא התבלין הסודי בהצלחתן של יצרניות טלפונים חכמים". חלק מההצלחה של יצרני האנדרואיד מונע על-ידי ספקיות תשתיות התקשורת, אשר רוצות להפגין את יכולות השדרוגים שביצעו ברשתות התקשורת שלהן, ולהציע ללקוחות מכשירי קצה מתוחכמים. כל למשל, חברת Sprint Nextel, החלה לשווק ללקוחותיה את מכשיר EVO 4G החדש של HTC, הפועל באמצעות מערכת ההפעלה, ויכול להתחבר אל תשתית ה-WiMAX שנקסטל הקימה עבור יישומי הדור ה-4. מבחינת HTC, התוצאה היתה שהיא שנתח השוק שלה בתחום הטלפונים החכמים צמח ל-8% בהשוואה ל-5.3% ברבעון הראשון של 2010.
אותו סיפור חוזר על עצמו גם ביחס לחברות אחרות. שילווב מערכת ההפעלה אנדרואיד סייע לסוני-אריקסון להגדיל את חלקה בשוק מ-2.3% ל-2.5% ברבעון אחד, והצלחתה הגדולה ברבעון, 4.6% מהשוק, משוייכת למכשירי Galaxy S מבוססי אנדרואיד, ואילו המכשירים החדשים יותר, המבוססים על מערכת ההפעלה העצמאית שלה, bada לא מעוררים עניין בשוק להערכת iSuppli. מבין יצרני הטלפונים בעלי הצמיחה המהירה, היחידה שצמחה בלא לאמץ אסטרטגיית אנדרואיד היא חברת שארפ, אשר צמחה ב-48% הודות לכיבוש נתחי שוק ביפן.
לאחרונה קיבלה אנדרואיד זריקת עידוד מכיוון חדש לגמרי, בעקבות פרסום משותף של קבלניות ODM גדולות מטאיוואן, הדוחק ביצרנים לאמץ את מערכת ההפעלה של גוגל. קבלניות ODM הינן חברות המפתחות ומייצרות באוןפ מלא את המכשירים, אשר משווקים תחת שמות המותג של היצרנים הגלובליים. זוהי דרגה נוספת בסולם שרשרת מיקור-החוץ תעשייה. למעשה, בעסקאות ODM כל הייצור והפיתוח עוברים לידיד הקבלנים, ואילו השיווק והגדרת המאפיינים מצויים באחריות חברות המותג הגדולות.
קבלניות ה-ODM מוטרדות מכך שבמחירי הייצור של טלפונים חכמים ירדו בשלוש השנים האחרונות ב-50%. בפנייה ליצרניות המותג הגדולות, נוקיה, אפל, RIM, HTC וסמסונג, הן הסבירו שאנדרואיד מאפשרת להפחית את עלויות הייצור של הטלפונים. אלא שעוצמתן גדולה יותר. למעשה, הן יכולות להכתיב מגמות. לאחרונה פרסמה מחלקת המחקר של Digitime נתון מדהים: היצרניות הגדולות בטאיוואן של טלפונים חכמים מסרבות לבצע השקעות במערכת ההפעלה הניידת של מיקרוסופט, WP7, מכיוון שזו מערכת הפעלה סגורה שמיקרוסופט דורשת עבורה דמי רישוי גבוהים. המתחרה, אנדרואיד, היא מערכת קוד פתוח ולכן זולה יותר, ותכונותיה אינן נופולות מאלה של WP7. היצרנים הם: Foxconn, Compal, Pegatron, Qisda, Inventec ו-Arima.
פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה , תקשורת