ברודקום רוכשת את פרסלו ב-86 מיליון דולר. זו הרכישה ה-6 של ברודקום בישראל והאקזיט השני של מייסד פרסלו

27 אוקטובר, 2010

פרסלו מפתחת מעבדי Baseband לתאי פמטו סלולריים. החברה הוקמה ב-2007 על-ידי קבוצת מייסדים בראשות שלמה גדות, אשר הקים את חברת מודם-ארט ומכר אותה ל-Agere בשנת 2005 תמורת 145 מיליון דולר

שבבים פרסלו
מעבדי Baseband של חברת פרסלו

חברת ברודקום (Broadcom) העולמית הודיעה הלילה על חתימת הסכם לרכישת חברת ה-Fabless פרסלו (Percello) מרעננה, המפתחת מערכות על שבב (SoC) עבור תאי-פמטו אשר מרחיבים את הכיסוי הסלולרי בתוך מבנים. היקפה הכולל של העסקה נאמד ב-86 מיליון דולר.

על-פי תנאי העיסקה, ברודקום תשלם 62 מיליון דולר במזומן תמורת כל מניות פרסלו, למעט חלק הקשור לאופציות של העובדים שטרם הבשיל, ואשר יומר למניות של חברת ברודקום. בהמשך, תשלם ברודקום 12 מיליון דולרים נוספים במזומן, כתלות בעמידה של פרסלו ביעדים שהוגדרו בעיסקה. ברודקום הודיעה שלהערכתה העיסקה לא תשפיע על הרווח למניה הצפוי בשנת 2011. העיסקה אושרה על-ידי מועצות המנהלים של שתי החברות וצפויה להסתיים כבר ב-2010.

שלמה גדות מנכ"ל פרסלו
מייסד משותף ומנכ"ל פרסלו, שלמה גדות

סגן נשיא ומנהל חטיבת מוצרי הגישה רחבי הפס בחברת ברודקום, גרג פישר, אמר שהארכיטקטורה היעילה והחסכונית באנרגיה של פרסלו, משתלבת היטב בפתרונות המשולבים של ברודקום. "היקף התקשורת הסלולרית צומח, והטכנולוגיה של פרסלו מתאימה במיוחד להעברת התקשורת הקולית והנתונים למכשירי הלקוחות. היא משפרת את הקליטה במשרדים ובבתי המגורים ומאיצה את השימוש בשירותים רחבי פס מאוחדים".

לדברי מנכ"ל פרסלו, שלמה גדות, שילוב הטכנולוגיות של פרסלו ושל ברודקום מספק יעילות גבוהה ומקצר את זמן היציאה לשוק של מוצרים חדשים.  תאי Femtocell הינם תאים סלולריים קצרי טווח, שנועדו להבטיח תקשורת סלולרית יעילה באזורים סגורים בהם יש קשיי קליטה, דוגמת בנייני משרדים, קניונים, בתים פרטיים ועוד. להערכת חברת המחקר ABI Research, בשנת 2015 יותקנו בעולם יותר מ-50 מיליון תאי פמטו עבור טכנולוגיית WCDMA.

חברת פרסלו הוקמה בשנת 2007 על-ידי שלמה גדות, רפי כרמון ויואב וולוך, כחברת Fabless המפתחת מעבדי Baseband עבור תאי פמטו בטכנולוגיות הסלולריות WCDMA ו-LTE. עבור שלמה גדות מדובר באקזיט השני: לפני-כן הוא היה מייסד ומנכ"ל משותף של חברת מודם ארט, אשר נמכרה בשנת 2005 ל-Agere תמורת 145 מיליון דולר.

ארכיטקטורת Aquilo

מאז הקמתה גייסה פרסלו 18 מיליון דולר ממשקיעים, בהם קרן ההשקעות של חברת T-Mobile הגרמנית, קרן 7-Main של רותי ורטהיימר, והקרנות ורטקס וגרנית ונצ'רס. שני המוצרים המרכזיים של החברה הם שבבי PRC6000 עבור תאי פמטו ברשתות UMTS/HSPA+ ל-8 משתמשים בו-זמנית, ושבבי PRC6500 לאותן רשתות עבור 16 משתמשים בו-זמנית. השבבים מבוססים על הארכיטקטורה העצמית של פרסלו, Aquilo, המאפשרת חיבור מעבדי התקשורת באופן המאפשר בנייה של תאים התומכים בו-זמנית ב-32 וב-64 משתמשים.

רכישת פרסלו היא הרכישה הששית של ברודקום בישראל. בסוף 2009 היא רכשה את חברת Dune Networks תמורת 200 מיליון דולר, ב-2007 היא רכשה את Octalica תמורת 38 מיליון דולר. ב-2005 היא רכשה את Siliquent תמורת 76 מיליון דולר. ב-2004 היא רכשה את M-Stream תמורת 10 מיליון דולר, וב-2001 היא ביצעה את הרכישה הגדולה ביותר שלה בארץ, כאשר רכשה את VisionTech תמורת  250 מיליון דולר.

חברת ברודקום הינה אחת מחברות ה-Fabless הגדולות בעולם בתחום רכיבי התקשורת הקווית והאלחוטית. בשנת 2009 הסתכמו מכירותיה ב-4.49 מיליארד דולר. החברה מעסיקה 8,400 עובדים ונסחרת בנסד"ק לפי שווי שוק של 18.4 מיליארד דולר. ברבעון השלישי של 2010 הסתכמו מכירותיה בכ-1.8 מיליארד דולר.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית