סיוה תספק לאינטל מעבד אותות למערכות הדור ה-4

8 נובמבר, 2010

ניתן להעריך שהעיסקה עם סיוה מייצרת לאינטל אקו-סיסטמ שלם של לקוחות. במקביל, אינטל עשויה להכניס את סיוה לשוק ענק הכולל את המחשבים הניידים ומחשבי הטאבלט שבהם מותקנים שבבי אינטל

סיוה אינטל
מנכ"ל סיוה, גדעון ורטהייזר

חברת סיוה (Ceva) מהרצליה חתמה על הסכם עם חברת אינטל לאספקת מעבד האותות המתקדם CEVA-XC, המיועד למוצרים אלחוטיים מהדור הרביעי. מעבד CEVA-XC הוא מעבד תקשורת שתוכנן במיוחד למכשירים ולתשתיות סלולריות מהדור ה-4. הוא מאופיין ברמת ביצועים גבוהה, הטמעה פשוטה יחסית וצריכת הספק נמוכה. המעבד תומך ברשתות תקשורת שונות באמצעות עדכוני תוכנה, בהן רשתות LTE ,TD-LTE ,WiMAX 16m, HSPA+ ,HSPA ,TD-SCDMA , GSM ו-CDMA.

המעבד מהווה חלק ממשפחת מעבדי סדרה X שפיתחה החברה, אשר סופקו עד היום ל-25 חברות ושולבו ביותר מ-100 מיליון מכשירים סלולריים. מנכ"ל סיוה, גדעון ורטהייזר, אמר שהבחירה של אינטל במעבד הדגל שלנו, ה-CEVA-XC, היא אות כבוד עבורנו. "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת למובילות תעשייה כמו אינטל גישה מיידית לתקנים האלחוטיים עם דרישות הביצועים המתקדמים והתובעניים ביותר".

חברת סיוה מפתחת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים המשולבים בשבבים המיועדים למכשירי סלולר ומוצרי אלקטרוניקה בידורית. הפתרונות של החברה הם בתחומי עיבוד האותות הדיגיטלי לתקשורת סלולרית בדור 2, 3 ו-4, המולטימדיה, וידאו ואודיו באיכות HD, VoP, בלו-טות' ותקשורת לפי תקני SAS ו-SATA. בשנת 2009 שולבו פתרונותיה של סיוה ביותר מ-330 מיליון מוצרים, בהם מכשירים של 7 מתוך 8 יצרני הסלולר הגדולים בעולם, כולל נוקיה, סמסונג, LG, מוטורולה, סוני-אריקסון ו-ZTE. נכון להיום, אחד מכל שלושה מכשירי סלולר הנמכרים בעולם כולל בתוכו טכנולוגיה של סיוה. בעקבות ההודעה עלתה מניית סיוה בנסד"ק ביותר מ-3% ונכון להיום בהצהריים היא נסחרת לפי שווי שוק של 420 מיליון דולר.

המהלך האלחוטי של אינטל

חברת אינטל נמצאת במהלכו של מהלך רחב היקף לכניסה מחודשת אל שוק התקשורת האלחוטית.לפני קצת יותר מחודשיים הודיעה אינטל על רכישת  WLS, שהיא חטיבת התקשורת האלחוטית של אינפיניאון (Infineon's Wireless Solutions Business) בעסקת מזומנים בהיקף של כ-1.4 מיליון דולר. העיסקה צפויה להסתיים ברבעון הראשון של 2011. החטיבה תפעל כיחידה עצמאית במסגרת אינטל ותמשיך לתמוך במוצרים הקיימים, כולל במוצרים המבוססים על מעבדי ARM המתחרה באינטל בתחום המעבדים המשובצים.

הרכישה מרחיבה את נוכחותה של אינטל בתחומי ה-Wi-Fi, WiMax וטכנולוגיות  הדור השלישי, ונועדה לסייע לאינטל להיכנס לתחום ה-LTE, שהוא התקן המוביל לתקשורת סלולרית מהדור הרביעי. בנוסף, אינטל מתכננת לשלב את הטכנולוגיות של WLS בתוך המעבדים שלה למחשבים ניידים ובאבזרים המבוססים על מעבדי Atom, כמו טלפונים חכמים, נטבוקים ומערכות משובצות.

"הדרישה העולמית לפתרונות תקשורת אלחוטיים צומחת בקצב יוצא דופן", אמר נשיא ומנכ"ל אינטל, פול אוטליני. העסקה ממחישה את המאמץ המחודש של אינטל להרחיב את תחומי פעילותה למגזרים חדשים, לאחר כישלונה הקודם להיכנס לתחום התקשורת הסלולרית בסוף שנות ה-90, שבמהלכו רכשה את DSPC הישראלית תמורת 1.6 מיליארד דולר במזומן, ולאחר מכן מכרה אותה לחברת מארוול תמרת 600 מיליון דולר בלבד. בהמשך הימרה אינטל על טכנולוגיית WiMAX, ושיתפה פעולה עם חברות ישראליות מובילות בתחום מתוך תקווה שכל מחשב נייד יכיל מודול תקשורת WiMAX, אולם התאוצה הגוברת של תקן LTE מאלצת אותה להגדיר מחדש את אסטרטגיית התקשורת שלה.

ייתכן שהעסקה קשורה למערכת היחסים בין סיוה לבין אינפיניאון. אינפיניאון היא לקוחה גדולה מאוד של סיוה, ובאמצעותה הפכה נוקיה לאחת מהלקוחות הגדולות של חברת סיוה. המוצרים של אינפיניאון, הכוללים את המעבדים של סיוה, מהווים גם מרכיב גדול בתוך מוצרי סמסונג ו-LG.  ניתן להעריך שהעיסקה עם סיוה מייצרת לאינטל אקו-סיסטמ שלם של לקוחות. במקביל, אינטל עשויה להכניס את סיוה לשוק ענק הכולל את המחשבים הניידים ומחשבי הטאבלט שבהם מותקנים שבבי אינטל.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , כללי , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית