פרשת ImageSat: התע"א האווירית קונה שקט משפטי ב-81 מיליון דולר והופכת לנושה המרכזי של החברה
29 נובמבר, 2010
רוכשת את אגרות החוב של קבוצת פגסוס, המורכבת ממשקיעים מארה"ב, תמורת הסרת תביעה בהיקף של 4 מיליארד שקל כנגד התע"א ונגד אלביט. קבוצת פגסוס טענה ששי החברות הישראליות ניצלו את מעמדן בדירקטוריון ופעלו שלא לטובת החברה
התעשייה האווירית רוכשת אגרות חוב של חברת שירותי הצילום ImageSat בהיקף של 81 מיליון דולר. בהודעה לבורסה מהיום בבוקר, מסרה התעשייה האווירית שהאגרות הונפקו על-ידי החברה ומועד פרעונן הוא סוף ספטמבר 2014.
האגרות מצויות בבעלותה של קבוצת פגסוס. בתמורה לעסקה התחייבה פגסוס למחוק את תביעתה נגד התעשייה האווירית ונגד חברות אחרות בתעשייה האווירית. בכך מגיע ככל הנראה לסיומו משבר משפטי שבמהלכו תבעו חלק מהמלווים לחברה פיצויים בהיקף של כ-4 מיליארד שקל.
התובעים טוענים כי הילוו כ-100 מיליון דולר לאימאג'סט, אך במקום לפעול לטובת החברה, התחרו בה בעלי מניות הרוב בחברה, התע"א ואלביט, והשתמשו בנכסיה כדי לפתח לעצמן מערכות עצמאיות ולחתום על חוזים נוגדים עם לקוחות שונים.
העיתון "כלכליסט" דיווח שבתביעה ניטען כי בתחילת שנות ה-2000 השתלטו אלביט ותע"א על דירקטוריון החברה, ומשלב זה ואילך החלו לגזול לה הזדמנויות עסקיות ולנצל את החברה. תע"א ואלביט שימשו כספקיות עיקריות של החברה, נטען, ויצרו חובות מנופחים נושאי ריבית גבוהה ביותר בגין השירותים שסופקו.
"ניצול לרעה"
"בעלי השליטה הסבו לחברה נזקים כבדים ביותר, וכנראה בלתי הפיכים. מדובר בניצול לרעה של כוחו של הרוב בתאגיד, במקרה המדובר מהחברות החזקות ביותר בישראל, באופן כמעט חסר תקדים בהיקפו ובחומרתו בהיסטוריה של המדינה", נכתב בתביעה.
לתביעה קדמה התדיינות ארוכה בבתי בארה"ב, שהסתיימה בבקשה להעביר את ההתדיינות לישראל, למרות שחברת אימאג'סט רשומה באיים האנטילייים הנמצאים בריבונות הולנד. דוברת התעשייה האווירית מסרה היום ל-Techtime שבעקבות ההסכם, הפוכת ההלוואה של פגסוס להלוואה של התעשייה האווירית, ומשמעות הדבר שאם יורע מצבה של החברה, התע"א תהיה הנושה העיקרי. בין השאר, בהסכם מצויין שכל נכסי אימאג'סאט יהיו משועבדים לתע"א עד לתאריך פרעון אגרות החוב.
חברת אימאג'סט עוסקת בתחום לווייני תצפית ומעקב ללקוחות אזרחיים וצבאיים בעולם, באמצעות לווייני Eros A ו-Eros B שפותחו ויוצרו בישראל. החברה הוקמה ביוזמת התע"א ב-1994, ובשנת 1998 הצטרפה אלביט בשנת 1998. מטרת המיזם היתה למסחר טכנולוגיות ישראליות בפותחו במסגרת תוכנית לווייני הצילום "אופק".
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית