הטיפ של אייל וולדמן: מתי אסור למכור חברת הייטק

21 דצמבר, 2010

יו"ר ומנכ"ל מלאנוקס ממליץ לא למכור חברה בשלב הצמיחה המהירה: "בשנה האחרונה מלאנוקס צמחה ב-33% ולכן אין שום הגיון למכור אותה". לדבריו, לארי אליסון השקיע במניות מלאנוקס "כדי להבטיח שלא ימשכו לו את השטיח מתחת לרגליים באמצעות רכישה עויינת שלנו"

לדבריו, "לארי אליסון השקיע במניות מלאנוקס כדי להבטיח שלא ימשכו לו את השטיח מתחת לרגליים באמצעות רכישה עויינת שלנו"

אלקטרוניקה הייטק מלאנוקס
אייל וולדמן, מלאנוקס

רק אם קצב הצמיחה שלנו לא יהיה בשיעור של עשרות אחוזים בשנה, אולי נחשוב על מכירת חברה", כך הסביר אתמול בערב אייל וולדמן, יו"ר, נשיא ומנכ"ל חברת מלאנוקס, את דעתו בשאל מתי כדאי למכור חברה טכנולוגית ישראלית לענקית זרה.

"צריך לזכור את הלקח של VMware", אמר. "היא נמכרה ל-EMC תמורת 60 מיליון דולר, אחר-כך יצאה ממנה, וכיום היא נסחרת בבורסה בשווי של 37 מיליארד דולר. המייסדים עשו טעות כאשר מכרו אותה כשהיתה בשלבי צמיחה מהירים. בשנה האחרונה מלאנוקס צמחה ב-33% ולכן אין שום הגיון למכור אותה".

הדברים נאמרו במפגש פורום איגוד השבבים הישראלי, שנערך אתמול במגדל עזריאלי בנוכחות עשרות משתתפים מהתעשייה. בדיון שהינחה שלמה גרדמן, נישאל וולדמן מדוע לדעתו רכשה אורקל 10% ממניות מלאנוקס בבורסה.

השטיח של אליסון

וולדמן: "חברת אורקל היא לקוח אסטרטגי שלנו. לארי (לארי אליסון, מייסד ויו"ר אורקל) רצה גם ליהנות מהגידול של מלאנוקס, וגם להבטיח שלא ימשכו לו את השטיח מתחת לרגליים באמצעות רכישה עויינת של מלאנוקס, מכיוון שחלק מלקוחות הגדולים שלנו הם מתחרים של אורקל. אני יודע שאין לאורקל כוונה לרכוש את מלאנוקס והיא לא תמשיך לרכוש מניות נוספות של מלאנוקס בבורסה".

וולטיר תיכנס לתוך הסיליקון

לשאלה מדוע רכשה מלאנוקס את וולטיר הישראלית (בחודש שעבר בעיסקה בהיקף של 218 מיליון דולר), הסביר וולדמן שהדבר נובע מאסטרטגיה ארוכת טווח: "היכולת שלנו לדרוש מחיר גבוה תמורת המוצרים שלנו טמונה בעובדה שאין ללקוחות תחליף המתחרה בנו במחיר.

"רכישת וולטיר מחזקת את המעמד הזה באמצעות אינטגרציה: אנחנו גם עולים ורטיקלית לרמת האפילקציה ומאפשרים לספק פתרון מלא מקצה לקצה בעל ערך מוסף גבוה יותר, וגם מחזקים את התלות בין החומרה לתוכנה. חלק מהפיתרון של וולטיר ייכנס לתוך הסיליקון, והתוצאה תהיה גם פיתרון טוב יותר, וגם פיתרון שלא מאפשר להחליף אותנו בחברה אחרת".

שלמה גדות: אין תחליף לסיליקון

אלקטרוניקה הייטק סמיקוBדקטוס
שלמה גדות, פרסלו

בדיון השתתף גם שלמה גדות, מייסד משותף ומנכ"ל חברת פרסלו שנמכרה לפני חדשיים לברודקום תמורת 86 מיליון דולר. לדבריו, אין צורך להיבהל מכך שחברות הון סיכון הקטינו בשנים אחרונות את השקעותיהן בחברות סמיקונדקטורס, מפני שתעשייה הזו עדיין צומחת והן ישובו אליה. "כולם רוצים להוריד את המחירים של מוצרי אלקטרוניקה – ואין דרך להוריד מחירים בלי סיליקון".

הסינים בדרך לכאן

להערכתו, בשנים הבאות אנחנו צפויים לראות ניסיונות רכישה של חברות ישראליות על-ידי חברות סיניות: "חברות סיניות וטאיוואניות מסתכלות על ישראל כעל מרכז ידע עולמי שאפשר לקנות אותו, ולכן בעתיד הקרוב זה יקרה", אמר.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית