טושיבה מעבירה ייצור לקבלני משנה במטרה ליהפך לחברת Fabless
26 דצמבר, 2010
ענקית השבבים מתכננת להעביר לקבלני משנה את ייצור שבבי העיבוד המתקדמים ביותר שלה בגיאומטריית 40 ננומטר. חלק מהייצור יעבור כנראה לסמסונג הקוריאנית - אחת מהמתחרות הגדולות ביותר של טושיבה
חברת טושיבה, הנחשבת כיום ליצרנית השבבים השלישית בגודלה בעולם לאחר אינטל וסמסונג, מתכננת לבצע ארגון מחדש של כל מערך ייצור השבבים שלה, ולהוציא למיקור חוץ חלק ניכר מהייצור.
בסוף השבוע החברה פירסמה הודעה מיוחדת לפיה היא מתכננת לבצע שינויים מהותיים במערך ייצור השבבים על-מנת לשפר את הריווחיות ולעבור לפעולה במודל של יצרנית ללא קו ייצור שבבים (Fabless).
במסגרת הארגון מחדש, תפוצל חטיבת השבבים System LSI לשתי יחידות: חטיבת Logic LSI שתתמקד במערכות על-גבי שבב בפרוסות סיליקון של 300 מ"מ, ולחטיבת Analog and Imaging IC . חטיבת Logic LSI תפחית בהדרגה את היקף הייצור העצמי, ותעביר את עבודות הייצור לקבלני משנה, כולל הרכיבים המתקדמים ביותר שלה בגיאומטריית 40 ננומטר.
מטושיבה לסוני ולסמסונג
במסגרת תהליך זה, הודיעו סוני וטושיבה בסוף השבוע על כוונתן להעביר את מפעל ייצור השבבים NSM בעיר נגסקי ביפן מידיה של טושיבה לידיה של סוני. מדובר במפעל של סוני שנרכש בשנת 2008 על-ידי טושיבה ופעל בבעלות משותפת בשליטת טושיבה (60%).
המפעל מתמחה בייצור שבבי עיבוד גדולים ומערכות על-שבב (SoC) עבור המוצרים של טושיבה ושל סוני. בכוונת שתי החברות לחתום על הסכם סופי להעברת הבעלות על המפעל עד לסוף מרץ 2011. סוכנות רויטרס מסרה אתמול כי חלק גדול מהייצור יועבר לידי סמסונג הקוריאנית, אחת מהמתחרות הגדולות עד כה של טושיבה.
פרדיגמה חדשה
נשיא ומנכ"ל טושיבה, נוריו סאסאקי, פירסם הודעה מיוחדת לבעלי המניות ולקוחות החברה שבה הוא מסביר את ההחלטה הדרמטית. לדבריו, המשבר הפיננסי שפרץ ב-2008, שהיא לשינוי פרדיגמטי בכלכלה העולמית. התופעה הבולטת ביותר שלה היא קיטוב בין הכלכלות המפותחות, המתאוששות באיטיות מהמשבר, לבין הכלכלות הצומחות, שהפכו "למנוע הצמיחה של הכלכלה העולמית". לדבריו, הדבר דורש לשנות את מבנה הפעילות של טושיבה כדי להעניק לה גמישות "המאפשרת לה להתמקד בכל רגע בעסקים בעלי קצב הצמיחה הגדול ביותר".
מגמה תעשייתית
ההודעה הדרמטית מלמדת כי תהליך ההתמחות בייצור בתעשיית השבבים נמצא עדיין בשיאו. בשנים האחרונות ויתרו יצרניות מותג (OEM) רבות על מפעלי הייצור שלהן, והעבירו את האחריות לייצור לידי חברות ייצור בהזמנה (Foundry) כמו TSMC, Globalfoundries, TowerJazz ועוד. משמעות הדבר שיותר ויותר יצרניות מקוריות הופכות לחברות פאבלס המתמחות בייצור קניין רוחני, ואילו קבלניות היציור בהזמנה מתמחות בייצור עצמו ובפיתוח תהליכי ייצור.
בתעשייה מעריכים שמגמה זו נדחפת על-ידי שני גורמים מרכזיים: העלות הגדולה של הקמת קווי ייצור שבבים והתחרות הגוברת על מחיר המוצרים עצמם. מכיוון שהתחרות מתמקדת במידה רבה במחיר, החברות מעדיפות להתמקד בפיתוח רכיבים בעלי קניין רוחני מיוחד, המאפשרים להם חגבות מחירים גבוהים ולנסות להימנע מתחרות בתחום המחיר.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס