ווינד ריבר מנסה להחדיר את Simics לתעשיות האירוספייס והתקשורת הישראליות

30 דצמבר, 2010

תוכנת הסימולציה הועברה לידי ווינד ריבר לאחר שחברת אינטל רכשה את Virtuetech השוודית בחודש מרץ השנה. לדברי מנהל שיווק Simics באירופה ובמזרח התיכון, ניקלאס רדומו, "יש בישראל ריכוז יוצא דופן של חברות המרכיבות את שוקי היעד המרכזיים שלנו: תעופה, ביטחון, טלקום ודטהקום"

לדברי מנהל שיווק Simics באירופה ובמזרח התיכון, ניקלאס רודמו, "יש בישראל ריכוז יוצא דופן של חברות המרכיבות את שוקי היעד המרכזיים שלנו: תעופה, ביטחון, טלקום ודטהקום"

אלקטרוניקה הייטק ווינד ריבר
ניקלאס רודמו, מנהל שיווק Simics באיזור EMEA

חברת Wind River החלה להציג את מערכת הסימולציה Simics בפני חברות ישראליות מתחומי האירוספייס והתקשורת, על-מנת לשכנע אותן להשתמש בה בתכנונים חדשים.

במסגרת זאת, הגיע לארץ ניקלאס רודמו, מנהל שיווק Simics בווינד ריבר אירופה והמזרח התיכון פעמיים בחודש האחרון, ונפגש עם נציגים מחברות אירוספייס ותקשורת ישראליות.

"בישראל קיים ריכוז חסר תקדים בהיקפו של חברות הפועלות בשווקים שבהם אנחנו במילא מתמקדים", אמר בראיון ל-Techtime. "לכן אני חושב שישראל תהיה שוק חשוב מאוד עבורנו".

התוכנה לא עומדת בתור

תוכנת Simics נולדה במכון הטכנולוגי למדעי המחשב בסטוקהולם, שוודיה, ובשנת 1998 הפכה לחברה המסחרית Virtutech. בחודש מרץ השנה נירכשה החברה על-ידי אינטל, וזו העבירה את התוכנה ואת שיווקה לידי ווינד ריבר הנמצאת בבעלות אינטל.

תוכנת Simics מבצעת הדמייה של הפעילות הדיגיטלית במערכות חומרה. היתרון המובהק ביותר של הדמייה מסוג זה הוא ביכולת לפתח ולבדוק תוכנות של מערכות משובצות עוד לפני בניית מערך החומרה, או אפילו לפני יציאת רכיבי החומרה המתוכננים לשוק.

לדברי ניקלאס, "אנחנו מחקים את הנתונים הדיגיטליים שהתוכנה רואה כאשר היא אמורה להתממשק אל החומרה. המערכת מתעניינת רק בפונקציות הדיגיטליות שהחומרה מבצעת, לא באופן שבו היא מבצעת אותן". תוכנת Simics קיבלה את ההכרה הראשונה שלה בעקבות שיתוף פעולה עם חברת סאן מיקרוסיסטמס, שפיתחה באמצעותה את מעבדי Sparc מתצרתה עבור מערכת ההפעלה הקניינית סולאריס.

שיתופי פעולה

החברה מבצעת מידול של מעבדים ורכיבי חומרה רבים, בהם: מעבדים של ARM, אינטל, TI, PowerPC, Tensilica ועוד. אינטל ופריסקייל (Freescale) הן שותפות אסטרטגיות של חטיבת Simics, וכיום היא יכולה להבטיח שהיא מכינה מודלים ממוחשבים של כל המעבדים החדשים שלהן עוד לפני שהם יצאו לשוק. "במקרים אחרים זה תלוי בלקוח. אם הלקוח מבקש מעבד DSP של TI, למשל, אנחנו מבצעים עבורו את המידול כדי שיוכל להתחיל בתכנון ובדיקת התוכנה".

חדשות אלקטרוניקה הייטק
חדר הבקרה המרכזי של רשת לווייני התקשורת אירידיום

מהי משמעות הבדיקה באמצעות Simics?

רודמו: "חברת יבמ קבעה שיעילות הדיבוג באמצעות Simics גדולה ביותר מ-400% מאשר בדרכים אחרות. זו קביעה של יבמ, לא שלנו.

"כאשר אתה מקדיש 40% מזמן הפיתוח לדבג את התוכנה, אזי לקיצור של 80% בזמן הדיבוג יש משמעות פיננסית ושיווקית גדולה מאוד. בתעשיית האירוספייס יש לכך חשיבות מיוחדת, בגלל שהיא נדרשת לספק מערכות אל-כשל.

"אחת מהלקוחות שלנו היא חברת אירידיום, המפעילה 77 לווייני תקשורת שהוקמו בעבר על-ידי מוטורולה. מוטורולה מכרה את רשת הלוויינים והחברה החדשה קיבלה את המערכת, אולם נתקלה בבעייה: אירידיום המקורית לא מסרה להם 4 לווייינים שהיו על הקרקע לצורכי בדיקות".

הדילמה של אירידיום

"בתעשיית החלל יש תמיד מערכת על הקרקע שהיא זהה לחלוטין למערכת החללית, כדי שכאשר יהיה צורך בביצוע תיקונים או שדרוגי תוכנה, אפשר יהיה לבדוק אותם על הקרקע לפני שהם מבוצעים בחלל. הם היו צריכים לבצע שידרוג של רשת התקשורת, אולם לא יכלו לבדוק אותה על הקרקע וחששו להעלות תוכנה שתשבית את הלוויינים.

"פיתחנו עבורם מערכת הדמייה המבוססת על מידול כל הפונקציות של הלוויינים, ועל שילוב פרמטרים המתייחסים לירידה בתיפקוד של מערכות שונות עקב השפעות הקרינה בחלל. מאז היא משמשת לבדיקת שדרוגי התוכנה של רשת אירידיום. כיום יש לנו לפחות חמישה לקוחות גדולים מתעשיית הלוויינים".

מהו גודל המערכות שאתם ממדלים?

"קשה לענות על כך תשובה ברורה. פרוייקט אירידיום נותן המחשה. עם חברת אריקסון למשל אנחנו מבצעים מידול של מערכות הכוללות 20-30 מעבדים על בסיס יומיומי כמעט".

מערכות חומרה אינן דטרמיניסטיות כמו מערכות תוכנה. כיצד אתם יכולים לבדוק חומרה?

"התשובה לשאלה היא כפולה. החלק הראשון הוא שאנחנו לא נכנסים לקרביים של החומרה. חשוב לנו לדעת מה הם הפרמטרים הדיגיטליים שהחומרה מספקת כדי שהמערכת תסייע למתכננים לתכנן את התוכנה.

"אבל למרות זאת, המערכת מצליחה לזהות מראש תקלות חומרה רבות. כך למשל, מערכות שעון תמיד סובלות מדרגה מסויימת של הסטה (Skew). באמצעות הזנת ערכים שונים של תדר השעון בסימולטור, אנחנו יכולים להגדיר רמות הסטה שונות, וכך לדעת מה יהיו רמות ההסטה שבהן המערכת לא תתפקד. עבור מהנדסי החומרה מדובר במידע חשוב מאוד לתכנון מערכי התיזמון והסינכרוניזציה".

חדשות אלקטרוניקה הייטק
דיאגרמת מלבנים של תוכנת הסימולציה Simics
Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , תוכנה ותכנון אלקטרוני