בתוככי Sandy Bridge של אינטל
6 ינואר, 2011
הצוות הישראלי שפיתח את פנטיום M ממציא את אינטל פעם נוספת: 29 מעבדים מרובי ליבות הכוללים מעבד גרפי, התאמת תדר לעומס וסט חדש לגמרי של פקודות
הצוות שפיתח את הפנטיום M חוזר וממציא את אינטל מחדש. הפעם 29 מעבדים מרובי-ליבות חדשים הכוללים מעבד גרפי ייעודי, טכנולוגיית התאמת תדר לעומס העבודה וסט חדש לגמרי של פקודות לצפייה במדיה עשירה

חברת אינטל הכריזה אתמול על סדרת מעבדים חדשה, שפותחה עד היום בחברה תחת שם הקוד Sandy Bridge. המעבדים החדשים תוכננו במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה ומשווקים תחת השם 2nd Generation Intel Core.
הפיתוח נעשה בהנהגתו של רוני פרידמן, סגן נשיא אינטל ומנהל קבוצת פיתוח המיקרומעבדים וערכות השבבים. פרידמן הצטרף לאינטל ב-1984 לאחר סיום לימודי הנדסת מחשבים בטכניון. בין השאר היה מנהל קבוצת הפיתוח של המעבד Pentium M, שמנכ"ל אינטל הקודם, אנדי גרוב, הגדיר אותו כמעבד שהציל את אינטל. המנהלת הישירה של הפיתוח היתה שלומית וייס.

המשפחה כוללת 29 מעבדים המיוצרים בגיאומטריית 32 ננומטר בטכנולוגיית High-K/Metal Gate של אינטל, המספקת בידוד טוב יותר בין הטרנזיסטורים ומפחיתה את זליגת ההספק בתוך השבב. הארכיטקטורה כוללת מרכיבים חדשים שנועדו להאיץ את העיבוד ולהקל על הטמעת המעבדים במחשבים ובמוצרים המיועדים לטפל ביישומים עתירי מדיה.
פקודות חדשות
המעבדים החדשים מופיעים בגרסאות של 2 ושל 4 ליבות, כאשר כל ליבה מסוגלת לבצע שתי פעולות נפרדות במקביל (Threads). בנוסף, הם כוללים 3 זיכרונות מטמון משותפים ומעבד גרפי נפרד המצוי בתוך אותה פיסת סיליקון. אחד מהחידושים העיקריים במשפחה החדשה הוא הוספת סט פקודות חדש לגמרי בשם Advanced Vector Extentions. הוא מיועד לשפר את הביצוע של פעולות חישוב נקודה צפה (Floating Point), החיוניות למימוש יישומים עתירי חישוב ועיבוד תמונה מאסיבי.
המעבדים מספקים מענה למגמות המאפיינות היום את שוק המעבדים והאלקטרוניקה הצרכנית: מחשבים דקים במיוחד, צפייה בסרטים באיכות גבוהה (HD) ובסרטים תלת-מימדיים, והשתלבות במערכת הבידור הביתית, באמצעות תקשורת אלחוטית.
בשלב הבא אינטל מתכננת לייצר את המיקרו-ארכיטקטורה בתהליך ייצור של 22 ננומטר, תחת שם הקוד: Ivy Bridge. מפת הדרכים של אינטל גם כוללת הפחתה הדרגתית בצריכת ההספק של המעבדים, מ-65W, ל-45W ולאחר מכן ל-35W.
חומרה ייעודית
מערכת הניהול של המעבדים כוללת את טכנולוגיית Intel Turbo Boost, המאפשרת להשיג חיסכון בהספק באמצעות שינויים בתדר העבודה של כל אחת מהליבות בהתאם לרמת העומס ואופן הפעלת הליבות ביחד ובנפרד. גם המעבד הגרפי כולל מנגנון התאמת תדר העבודה לעוצמת החישוב הנדרשת, בתיאום עם המאיץ בליבות העיבוד המרכזיות.

המעבדים החדשים כוללים מעגלי יישום בחומרה של פונקציות גרפיות מוגדרות ועתירות חישוב: סינכרון אותות וידאו, תמיכה בתקני HD 1080p וממשק המאפשר קישור אלחוטי ישיר של המחשב אל צגים אחרים בבית (WiFi 802.11-n ).
המעבדים כוללים את טכנולוגיית הווירטואליזציה של אינטל, המאפשרת להריץ מספר יישומים שונים במקביל, ולוודא שהם לא מתנגשים אחד עם השני, ושלא מתפתחת מפולת תקלות הנודדת מיישום אחד ליישומים האחרים.
מיקוד בגרפיקה ומדיה
המשפחה החדשה נועדה למקם את אינטל מחדש כחברה מובילה בשוקי הבידור האישי והביתי. הדבר בא לידי ביטוי בטכנולוגיות ששולבו בשבב, שנועדו להתאימו לצפייה בסרטים ולצריכת מדיה מכל הסוגים. כך למשל, היא כוללת את טכנולוגיית Intel Quick Sync המאפשרת להמיר סרטון HD באורך 4 דקות לפורמט אייפוד בתוך 16 שניות.
מעניינת במיוחד היא טכנולוגיית Intel Insider המאפשרת לבעלי המחשב לרכוש סרטים בצורה מאובטחת, כולל רישום ל"המתנה בתור" עד להפצת סרטים חדשים. טכנולוגיה זו פותחה בתיאום עם יצרני המדיה גדולים, כולל האולפנים המובילים בהוליווד ובבוליווד כמו וורנר ברוס, פוקס המאה ה-20, Yash Raj Films, וחברות להפצת שירותי וידאו מקוון כמו CinemaNow, Hungama Digital, Dixons Retail ואחרות.
לצידן, מתוכננים לצאת בחודשים הקרובים 500 דגמי מחשבים חדשים המבוססים על מעבדי Sandy Bridge מתוצרת יצרניות כמו Dell וטושיבה. סגן נשיא ומנהל כללי של קבוצת ה-PC Client באינטל העולמית, מולי אדן, אמר שמעבדי 2nd Generation Intel Core החדשים, "הם הזינוק הגדול ביותר בביצועים וביכולות המחשוב בהשוואה לכל אחד מהדורות הקודמים של אינטל".
פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , סמיקונדקטורס