ריט מסתערת על השוק הישראלי
12 ינואר, 2011
RiT Technologies הישראלית, החליטה להגביר את פעילותה בשוק הישראלי, ותשווק את מוצריה בארץ באמצעות חברות ההתקנה והשילוב, סומת טכנולוגיות ובינת יישום
בסוף החודש תערוך כנס לקוחות בשוק הכבילה הישראלי, שהיא מעריכה את היקפו בכ-100 מיליון דולר בשנה

חברת ריט (RiT Technologies) הישראלית, המפתחת ארונות כבילה ומערכות ניהול התקשורת במרכזי מחשוב ועבור תשתיות טלקום, החליטה להגביר את פעילותה בתוך השוק הישראלי.
בסוף החודש היא תקיים כנס משותף עם יצרנית הכבלים Teldor, ותשווק את מוצריה בארץ באמצעות חברות ההתקנה והשילוב, סומת טכנולוגיות ובינת יישום.
שינויים בשוק
לדברי בן כרמי, סגן נשיא לניהול מוצרים ופיתוח עסקי בחברה, השוק הישראלי חזר להעניק חשיבות לסוגיות איכות ולא רק לסוגיות מחיר, ולכן החברה החליטה לפעול גם בישראל. "אנחנו מעריכים את היקף שוק הכבילה וניהול הכבילה בארץ בכ-100 מיליון דולר בשנה.
"בשוק הישראלי קיימת היום הכרה בחשיבות האיכות. הלקוחות כבר לא מסתפקים רק באישורים של מעבדות חיצוניות, ורוצים לדעת שמאחורי המוצר קיים יצרן אמין ובעל מוניטין. לנו יש מוצרים בעלי מוניטין בינלאומיים בתחום תשתיות התקשורת הארגוניות, ואנחנו חושבים שיש הזדמנות בשוק הישראלי. זו גם הזדמנות להנחיל לשוק המקומי את הידע שצברנו", אמר.
חברת RiT פועלת מאזור התעשייה עתידים ומעסיקה כ-60 עובדים. בתשעת החודשים הראשונים של 2010 הסתכמו מכירותיה ב-8.6 מיליון דולר, עלייה של 33% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. רוב מכירותיה (75%) מתמקדות בפתרונות ניהול, וכרבע מהן בתשתיות כבילה.
בחצי השנה האחרונה ביצעה החברה שינויים טכנולוגיים במערך ניהול נכסי התקשורת לשוק הארגוני, אשר הגדילו את מכירותיה והקפיצו את מניית החברה מכ-1.5 דולר, לכמעט 8 דולר כיום.
ממשק התוכנה פתח שווקים חדשים

החידוש העיקרי היה עידכון של תוכנת PatchView העוקבת אחר מערכת הכבילה והתקשורת הארגונית.
הפיתרון של RiT מבוסס על פנלים מנוהלים המקשרים בין המתגים האקטיביים לבין משתמשי הקצה. הם כוללים את כל הקישורים הפיסיים ברשת ומערך חומרה (SMART Cabling System) הסורק את הרשת ומנטר פרמטרים שונים של החיווט והקישור.
בקצה העליון של הפיתרון ממוקמת תוכנת PatchView שנועדה לסייע לטכנאי לתכנן את הרשת ולעקוב אחר ביצועיה.
בחצי השנה האחרונה ביצעה החברה שינוי מהותי בממשק התוכנה ועיצבה אותו מחדש כממשק גרפי. השינוי גרם לכך שנפתחו בפניה שווקים חדשים ואפשרויות יישום חדשות. הממשק החדש, למשל, מאפשר למנהל הרשת לצפות באופן ויזואלי במפת הארגון (משרד, חוות שרתים, מרכז נתונים) ולראות מייד כיצד מתחבר כל אבזר תקשורת, מהו סוג החיבור ובאיזה אבזר מדובר (מחשב, מצלמה, טלפון וכדומה).
יישומים חדשים
מייד עם יציאת הגירסה החדשה גילו הלקוחות שיש לה משמעות גם בתחום האבטחה. כרמי: "אתה מכניס לתוכנה כתובת IP, ומייד יודע איזה מכשיר מחובר אליה ומתי. לכן אם עד עכשיו דיברנו על ניהול חיבוריות (Crossconnect Management), כיום אנחנו מדברים על ניהול תשתיות תקשורת".
לאחרונה השתמש בנק אמריקאי גדול בתוכנת PatchView כדי לנהל תהליך של החלפת שרתים במרכז הנתונים שלו, ולשלוט על מערכת ההרשאות והשירותים הניתנים על-ידי השרתים השונים.
כיום החברה החלה לפתח מודולים חדשים עבור התוכנה כדי להופכה לכלי ניהול של התשתיות במרכזי נתונים. כך למשל, היא תספק למנהלי הרשת גם מידע הקשור לניהול ההספק של חוות השרתים, טמפרטורות הסביבה, תנועות האוויר ועוד.

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעשייה ישראלית , תקשורת