10 חברות בלבד רוכשות שליש מכל השבבים בעולם
24 ינואר, 2011
תעשייה של אאוטסורסינג: ארבע מבין החברות המובילות לא מייצרות מוצרים - אלא מעבירות את המותגים שלהן לייצור אצל קבלנים - בעיקר באסיה ובסין
השנה מורגשת מגמת האאוטסורסינג במלוא היקפה: ארבע מבין החברות המובילות לא מייצרות מוצרים – אלא מעבירות את המותגים שלהן לייצור אצל קבלנים – בעיקר באסיה ובסין
מחקר חדש של חברת גרטנר מראה כי 10 חברות ה-OEM הגדולות אחראיות לצריכת שליש מכל השבבים בעולם בשנת 2010. מדובר ביצרניות המותג הגדולות: HP, סמסנונג, אפל, נוקיה, Dell, סוני, טושיבה, LG, פנסוניק ולנובו, אשר רכשו חצאי מוליכים בהיקף כולל של 104.3 מיליארד דולר.
חברת HP שומרת על מעמדה כצרכנית השבבים הגדולה ביותר בעולם, ורכשה ב-2010 5.7% מכל השבבים ביוצרו בעולם. חברת אפל רכשה "רק" 4.1% מהשבבים בעולם, אולם צמחה ב-2010 ביותר מ-65%. הדבר נובע מהמגמות המרכזיות בשוק: מנועי הצמיחה העיקריים ב-2010 היו מחשבים ניידים, טלפונים חכמים ומסכי LCD.
שוק של ניידים וצגים שטוחים
ספקיות מחשבים כמו אפל, HP ולנובו הגדילו את השוק שלהן באופן ניכר הודות לביקוש חזק למחשבים ניידים. סמסונג רכבה יפה על גל הטלפונים החכמים בתקופה זו, בעוד נוקיה התקשתה. סמסונג, סוני, טושיבה ופנסוניק נהנו כולן מהצמיחה של שוק המסכים השטוחים, שהביא להתגברות פעילותן בתחום תכנון השבבים.
אפל מובילה את הנוף התחרותי החדש כחברה ורטיקלית משולבת, המספקת חומרה, תוכנה ושירותים למחשבים אישיים, טלפונים חכמים, נגני מדיה ניידים ומחשבי טאבלט. אולם הייצור של מוצרי אפל מתבצע מחוץ לחברה, אצל ספקיות שירותי ייצור. וזוהי אחת מהמגמות הבולטות בסקר השנה: ארבע מ-10 החברות המובילות בצריכת רכיבים הן חברות שהוציאו את הייצור לקבלני משנה. בפועל, הרכיבים מועברים לקבלני המשנה, הפועלים ברובם במדינות אסיה ובסין.
למגמה זו חשיבות רבה עבור יצרניות רכיבים. להערכת גרטנר, מכיוון שרוב הייצור מתבצע באסיה ובמיוחד בסין, יצרניות רכיבים יתקשו לשלב אותם במוצרים חדשים במידה והן לא יקיימו נוכחות באזורים אלה, ויהיו בקשר גם עם קבלניות הייצור עצמן.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מחקרים ונתוני שוק , סמיקונדקטורס