ארצות הברית תפתח נשק להשמדת לוויינים
6 פברואר, 2011
פירסמה בסוף השבוע אסטרטגיה חדשה ל-10 השנים הבאות, הכוללת הקמת מערך התרעה בפני ניסיונות תקיפה, יכולת השמדת טיל תוקף, השקעות בתעשייה כדי להרחיב את הפער הטכנולוגי והכנת הצבא להמשך הלחימה גם בלא סיוע לווייני
פירסמה בסוף השבוע אסטרטגיה חדשה ל-10 השנים הבאות, הכוללת הקמת מערך התרעה בפני ניסיונות תקיפה ויכולת השמדת הטיל התוקף
בסוף השבוע הודיעה ארצות הברית על גיבוש אסטרטגיית ביטחון חדשה בחלל, הכוללת פיתוח אמצעים להשמדת לוויינים והגנה בפני טילים תוקפים.
שר הביטחון האמריקאי רוברט גייטס, מסר בהודעה רשמית שהמדיניות הלאומית ב-10 השנים הבאות "נועדה להגן על היתרון האמריקאי בתחום החלל ולספק מענה לאתגרים חדשים". הוא התייחס במפורש למאמצי סין בפיתוח כלי-נשק להשמדת לווייינים.
סגן שר הביטחון לתחום החלל, גריגורי שולטה, אמר שהמדיניות החדשה כוללת הגנה על משאבי החלל, הגנה על הבסיס התעשייתי והגנה על החלל כתחום גיאוגרפי בפני עצמו.
חיל האוויר ישקיע בתעשייה
האסטרטגיה החדשה גובשה בשיתוף עם קהילת המודיעין האמריקאית, וזו הפעם הראשונה שבה מעורבים מנגנוני המודיעין משתתפים בהגדרת מדיניות החלל הלאומית. עיקרי האסטרטגיה החדשה הם: הגדלת ההשקעות בתעשיית החלל האמריקאית על-מנת לשמור על היתרון הטכנולוגי ועל כושר הייצור המקומי. בין השאר יופנו משאבים של חיל האוויר לטובת רכש משגרים, כדי לשמר את היכולות של תעשיית שיגור מקומית.
הרתעה והשמדה: במסגרת המדיניות החדשה, תפתח ארה"ב אמצעי תקיפה אשר ירתיעו מדינות עוינות מנסיון לפגוע במשאבי החלל של צבא ארה"ב. במקביל היא תפתח מערך הגנה למשאבי החלל שלה, כולל יכולת השמדת טיל תוקף.
מידע והתכוננות: במסגרת המדיניות החדשה, ישופר מערך העקיבה החללי. כיום עוקבת ארה"ב אחר 22 אלף גופים בחלל, מהם כ-1,200 לוויינים והשאר הם חלקי טילים ולוויינים אשר עשויים לפגוע בלוויינים. משרד הביטחון האמריקאי מעריך שקיימים כיום לפחות עוד 100,000 גופים בחלל שהם בעלי פוטנציאל לגרום נזק, אולם עדיין לא התגלו באמצעות המערכות הקיימות.
מאבק שחיקה
למרות כל אלה, היא נערכת לאפשרות שתתבצע תקיפה מוצלחת. ההיערכות תכלול פיתוח טכנולוגיות להגדלת העמידות של לוויינים בפני תקיפות, והכנת הצבא להמשך הלחימה גם במקרה וחלה ירידה דרסטית ברמת השירותים שהוא מקבל מהחלל.
שר הביטחון האמריקאי התייחס במיוחד לכך שבשנים האחרונות חלה שחיקה ביתרון הטכנולוגי של ארצות הברית בחלל, ושיש צורך להגדיל את הפער באמצעות ביצוע השקעות במערכות צבאיות ובמערכות אזרחיות.
האסטרטגיה החדשה כוללת הידוק שיתוף הפעולה עם מדינות ידידותיות ומדינות ברית נאט"ו. במקביל, החלה לפעול המועצה להגנה בחלל (The Defense Space Council), שאחד מתפקידיה הראשונים הוא לבדוק 15 גופי חלל ממשלתיים שונים, ולקבוע איזה גופים יש לבטל ואיזה למזג כדי לייעל את פעילות משרד הביטחון בחלל.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון