הטכניון גייס 5 מיליון דולר לפיתוח סוללת סיליקון-אוויר מהפכנית
7 פברואר, 2011
לסוללה החדשנית אורך חיים צפוי של 6,000 שעות, וחיי מדף כמעט בלתי מוגבלים. היא נמצאת בשלבי רישום פטנט מתקדמים בארצות הברית. יעדי המחקר: לפתח סוללה בעלת הספק גדול פי 5 מסוללת ליתיום-יון מקבילה
יעדי המחקר: לפתח סוללה בעלת הספק גדול פי 5 מסוללת ליתיום-יון מקבילה
הטכניון בחיפה גייס תרומה בהיקף של 5 מיליון דולר אשר תשמש להקמת "מערך איחסון האנרגיה" ((Energy Storage Complex שבו יתנהלו מחקרים לפיתוח סוללות חשמליות. המענק ניתן על-ידי קרן הלמזלי (Helmsley Charitable Trust), לפיתוח סוללת סיליקון-אוויר חדשנית, אשר עשויה להגיע לאורך חיים של 6,000 שעות.
מדובר בטכנולוגיה חדשנית הנמצאת בשלבי רישום פטנט מתקדמים אשר פותחה במסגרת מחקר שבראשו עמד פרופ' יאיר עין אלי מהפקולטה להנדסת חומרים. לדבריו, "אלה סוללות מסוג חדש, המבטלות את הצורך בשימוש במתכות כבדות. "הסוללה הידידותית עמידה בתנאי יובש ולחות קיצוניים, קיבולת גבוהה וחיי מדף כמעט אינסופיים".
סוללת הסיליקון-אוויר שפותחה בטכניון ב-3 השנים האחרונות, יכולה לספק אנרגיה במשך אלפי שעות בלי צורך בהחלפה. היא מבוססת על ננו-אבקת-סיליקון וחמצן הנילקח מהאטמוספירה, ומאפשרת את החזרתו הנקייה של הסיליקון למצבו המקורי: חול.
חוקרי הטכניון מאמינים כי בתוך שנה-שנתיים יצליחו להגדיל משמעותית את הספק הסוללה, ובתוך שלוש-ארבע שנים להגיע להספק גדול פי 5 מסוללת ליתיום-יון (lithium-ion) החזקה ביותר כיום. "אנחנו נמצאים במירוץ אל סוללת העתיד", אמר עין אלי. "בהשוואה לליתיום, הסיליקון הוא בעל יתרונות משמעותיים. הליתיום הוא חומר נפיץ ורגיש לסביבה, הוא משאב מתכלה וכיום כמחצית מאספקת הליתיום העולמית מקורה בבוליביה. לכן הוא מספק מענה מוגבל בלבד לצורכי השוק העתידי, במיוחד שוק הרכב החשמלי".
פורסם בקטגוריות: אנרגיה וסביבה , חדשות