תמיר פישמן מתכננת לגייס 400 מיליון שקל להשקעה בחברות טכנולוגיות: הקרן תוקם במסגרת תוכנית "יתרון יחסי" הממשלתית

9 מרץ, 2011

הקרן החדשה תשקיע רק בחברות בוגרות, הפועלות בתחומי ה-Fabless Semiconductor, תקשורת, תוכנה ואינטרנט. בימים אלה היא ממתינה לאישור האוצר להכרה "כקרן ציבורית", המקבלת הגנה לצורך גיוס הון מהגופים המוסדיים

הקרן החדשה תשקיע רק בחברות בוגרות, הפועלות בתחומי ה-Fabless Semiconductor, תקשורת, תוכנה ואינטרנט

אלקטרוניקה הייטק הון סיכוןחברת תמיר פישמן הון סיכון II, נערכת לגיוס של כ-400 מיליון שקל לצורך השקעה בחברות טכנולוגיה בוגרות (Late Stage).

הקרן תפעל תחת ההגדרה "קרן ציבורית" במסגרת התוכנית לעידוד השקעות של הגופים המוסדיים הישראלים בתעשיית ההייטק, שפורסמה על-ידי משרדי האוצר והתמ"ת בתחילת פברואר השנה.

בשלב הראשון החברה בוחנת גיוס פרטי בהיקף של כ-200 מיליון שקל, ובשלב השני היא ככל הנראה תבצע גיוס הון מהציבור בהיקף של 200 מיליון שקל באמצעות הנפקה ציבורית בבורסה (כ-80% באמצעות אג"ח להמרה). החברה מסרה היום (ד') כי הגישה בקשה לוועדה המיוחדת לעידוד השקעות גופים מוסדיים, כדי לקבל מעמד של "קרן ציבורית" כהגדרת המונח בתוכנית.

בשורה ל-Fabless

החברה הסבירה שכספי הגיוס מיועדים להשקעה בחברות בוגרות ומובילות בתחומן, עם פוטנציאל מכירות של 10 מיליון דולר בשנה ומעלה. היא תתמקד בתחומי ה-Fabless Semiconductor, תקשורת, מערכות תוכנה ואינטרנט.

הקרן החדשה תנוהל על-ידי אלדד תמיר ומיכאל אליאס, ולצידם יגויסו לפחות שלושה שותפים בעלי תפקידי מפתח בתעשיית ההייטק הישראלית (Value Creation Partners) שיכהנו כחברי ועדת השקעות של הקרן.

תמיר הון נכנסה לתחום ההון סיכון בשנת 2000 כאשר החלה לפעול כקרן הון סיכו המשקיעה בחברות בשלבים הראשונים (Early Stage). עד היום היא השקיעה 17 מיליון דולר וביצעה אקזיטים מוצלחים מחברות כמו Allot, Coppergate, Radware, Native Networks ו-Modem-Art.

הקרן החדשה מבטאת שינוי במדיניות: הפעם היא תשקיע בחברות שכבר השיגו מכירות של 5 מיליון דולר לפחות ב-12 החודשים האחרונים, מתוך כוונה שכל השקעה בחברה תהיה בהיקף של 4-10 מיליון דולר. להערכת החברה (מנתוני IVC), בישראל פועלות כיום כ-300 חברות טכנולוגיות שהכנסותיהן מסתכמות בעד 10 מיליון דולר בשנה, ועוד 90 חברות שהכנסותיהם גבוהות מ-10 מיליון דולר.

יתרון יחסי

תוכנית העידוד הממשלתית שפורסמה לפני כחודש וחצי תחת השם "יתרון יחסי", נועדה לעודד כניסה של גופים מוסדיים מקומיים לתחום ההשקעות בחברות הייטק מקומיות. על-פי התוכנית, גופים מוסדיים שיתחייבו להשקיע בקרנות הון סיכון המשקיעות בישראל, יוכלו לקבל את השתתפות המדינה בגובה של עד 25% מהשקעותיהם. הסכום אותו היקצתה הממשלה לנושא עומד על כ-200 מיליון ש"ח. התוכנית נועדה לעודד גופים פיננסיים ישראלים להגדיל את השקעותיהם בחברות הייטק ולהזרים לתעשייה 800 מיליון שקל בשנים 2011-2012.

עוד על תוכנית "יתרון יחסי": שוק ההון סיכון הישראלי ניפתח בפני משקיעים מוסדיים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות