איזיצ'יפ השיגה תוצאות שיא: צמיחה של 55% במכירות
3 אפריל, 2011
לאחר ירידה זמנית במכירות בתחילת השנה, החברה צופה זינוק מחודש בעקבות כניסה לייצור של מערכות תקשורת המבוססות על המעבד החדש שלה, NP-4, המיועד לרשתות איתרנט הפועלות בקצבים של עד 200Gbps
לאחר ירידה זמנית במכירות בתחילת השנה, החברה צופה זינוק מחודש בעקבות כניסה לייצור של מערכות תקשורת המבוססות על המעבד החדש שלה, NP-4, המיועד לרשתות איתרנט הפועלות בקצבים של עד 200Gbps
חברת איזיצ'יפ (EZchip) ממשיכה במצעד ההישגים: לפני כחצי שנה קבעה חברת SmarTrend שהיא יצרנית השבבים המוערכת ביותר בנאסד"ק (לפי היחס בין המכירות לבין שווי המנייה), וכעת היא מדווחת על מכירות שיא.
ברבעון האחרון של 2010 הסתכמו מכירותיה ב-17.1 מיליון דולר, ב-33% יותר מאשר ברבעון המקביל אשתקד, ובמהלך 2010 כולה היא השיגה צמיחה של 55% במכירות, להיקף של 62 מיליון דולר. שיעור הריווחיות הסתכם ב-49%: רווח נקי של 30.4 מיליון דולר. בסך הכל, בעקבות השנה המוצלחת גדלה קופת המזומנים של החברה ליותר מ-101 מיליון דולר.
איזיצ'יפ היא חברת Fabless המפתחת מעבדי תקשורת (Network Processors) מיתכנתים לרשתות איתרנט. המעבדים של החברה מטפלים בעיבוד החבילות (Packets), בניהול התעבורה והמדיניות ובהקצאת העומסים בשבב יחיד. הם מיועדים לשימוש ברשתות טלקום, רשתות מטרו ובמרכזי נתונים, ומנהלים רשתות תקשורת הפועלות במהירויות של 1Gbps-200Gbps.
טכנולוגיית TOPcore
הצורך במוצרי החברה נובע מההתרחבות המהירוה של רשתות התקשורת, ומהדרישה הגוברת לסייע להן לנהל את התעבורה בהתאם לסוג המידע והיישום המועבר בהם, שכן המודל העסקי של ספקיות התקשורת מבוסס על תוכניות שיווק נפרדות ליישומים שונים. החברה פיתחה טכנולוגיית TOPcore, שבה משולבים בשבב יחיד מספר מעבדי תקשורת ייעודיים המותאמים כל אחד למשימה ספציפית. זאת, במקום הגישה המסורתית המבוססת על שימוש במעבדי RISC גנריים.
הטכנולוגיה מתבססת על ארבעה סוגים של מעבדים ייעודיים, כל אחד בעל מבנה וסט פקודות ייחודיים: מעבד Packet parse מזהה מאפיינים מוגדרים של החבילה, כמו כותרות, כתובות, פרוטוקולים ושדות. מעבד TOPsearch משתמש במידע שהופק כדי לנהל טבלאות מדיניות, הגדרות וכדומה. מעבד TOPresolve מקבל החלטות Forwarding ויישום מדיניות איכות שירות (QoS), ומעבד TOPmodify מבצע שינויים בתוך התוכן של החבילות עצמן, בהתאם לצורך.
תהפוכות ב-2011
בשנה האחרונה החברה מתמקדת בשיווק והטמעת מעבד הדור החדש שלה, NP-4, המיועד לשימוש ברשתות מהירות ומספק קצב עיבוד של איתרנט מהירות 100Gbps. לדברי מנכ"ל החברה, אלי פרוכטר, במהלך השנה זכה NP-4 במספר נצחונות תכנון אצל יצרניות פלטפורמות תקשורת. "אנחנו מאמינים שהפוטנציאל העסקי של המעבד גדול פי ארבעה מהפוטנציאל המשותף של שני המעבדים הקודמים שלנו, NP-2ו-NP-3". לדבריו, החברה החלה לשווק בקרב לקוחות עתידיים גם את מעבד הדור הבא, NP-5, "אשר זכה בנצחונות תכנון ראשוניים אצל יצרני Tier-1".
להערכתו, בטווח הקרוב צפויה ירידה במכירות במהלך הרבעון הראשון של 2011, עקב הצטברות מלאים אצל הלקוחות. אולם ברבעון השני צפויה התאוששות, ובמחצית השנייה של 2011 צפוי גידול נוסף במכירות, "בעקבות תחילת הייצור של מערכות המבוססות על מעבד התקשורת NP-4".
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית , תקשורת