טאואר מממשת את ההבטחה: רוכשת ממייקרון מפעל ייצור ביפן ב-140 מיליון דולר
4 אפריל, 2011
העיסקה תכפיל את היקף הייצור של טאואר-ג'אז ל-120 אלף פרוסות סיליקון בחודש, ותאפשר לה לעמוד ביעד מכירות של מיליארד דולר עד לשנת 2014. היא באה לאחר שנה מוצלחת שבה חצתה טאואר את רף המכירות של חצי מיליארד דולר והשיגה 61 לקוחות חדשים
העיסקה תכפיל את היקף הייצור של טאואר-ג'אז ל-120 אלף פרוסות סיליקון בחודש, ותאפשר לה לעמוד ביעד מכירות של מיליארד דולר עד לשנת 2014
חברת טאואר-ג'אז (TowerJazz) ממגדל העמק חתמה על הסכם הבנות לרכישת מפעל ייצור השבבים של מייקרון (Micron Technology) ביפן. בכך מקיימת טאואר את הבטחתה מחודש פברואר, כאשר מסרה שלאחר פרסום הדו"חות השנתיים שהיא מחפשת עיסקת רכישה משמעותית. העיסקה תגדיל את כושר הייצור של טאואר ב-60 אלף פרוסות סיליקון בחודש, שכמעט ומכפיל את כושר הייצור הנוכחי שלה. בעקבות העיסקה, צפויה טאואר לעמוד בתוכנית היעדים שלה – להגיע להיקף של מיליארד דולר מכירות כבר בשנת 2014.
מחצית מהסכום ישולם בעתיד הרחוק
היקף העיסקה נאמד בכ-140 מיליון דולר, מהם ישולמו 40 מיליון דולר במזומן. 30 מיליון דולר ישולמו באמצעות העברת 20 מיליון מניות של טאואר-ג'אז לבעלות מייקרון או החברה הבת שלה ביפן, וההפרש שנותר ישמש לתשלום דמי פרישה עתידיים לעובדי המפעל. בסיום התהליך תחזיק מייקרון בכ-5% ממניות טאואר-ג'אזז. בימים אלה מתנהל משא ומתן על הפרטים הסופיים של העיסקה.
במסגרת ההסכם המתגבש, שתי החברות יחתמו הסכם שלפיו ימשיך המפעל ביפן לייצר רכיבים עבור מייקרון במשך שלוש השנים הבאות. מפעל הייצור ממוקם בעיר Nishiwaki, כ-700 ק"מ ממוקד רעש האדמה, ומסוגל לייצר שבים בגיאומטריה של עד 95 ננומטר, המתאימה לייצור המוצרים האחרים המבוססים על הטכנולוגיה של טאואר. החברה הודיעה שהיא תתאים את מערך הניהול הממוחשב של המתקן, כדי שיוכל לעמוד בגידול בהיקף ההזמנות מקוריאה, ולאחר מכן היא תייצר יכולת ייצור רכיבי RF מתקדמים במפעל.
משמעות הרכישה היא הרחבת כושר הייצור ושוקי היעד שעבורם החברה מספקת שירותי ייצור. מטרת החברה היא להיות יצרנית השבבים המתמחה (Specialty Foundry) הגדולה בעולם. מנכ"ל טאואר, ראסל אלוונגר, אמר שהוא מכיר את מייקרון היטב מהתקופה שבה מילא תפקידי ניהול בחברת אפלייד מטיריאלס. "למייקרון יש תרבות ראשונה במעלה של חדשנות, יעילות ויושרה, ואני משוכנע שרכישת נכס אשר טופח על-ידי מייקרון היא מצויינת לטאואר. חוזה הייצור התלת-שנתי עם מייקרון הוא צעד ראשון בשותפות ארוכת טווח. העיסקה מעניקה לנו כניסה אסטרטגית לשוק היפני ומחזקת את מעמדנו בדרום מזרח אסיה באמצעות כושר ייצור מקומי".
מייקרון מכירה את ישראל
חברת מייקרון היא מיצרניות השבבים המובילות בעולם, ואחת מהיצרניות הגדולות ביותר של רכיבי זיכרון מסוג NAND, DRAM ו-NOR flash. החברה גם מספקת פתרונות אריזה לחצי-מוליכים לשימוש במוצרים מתקדמים בתחום המחשוב, מוצרי הצריכה, הרשתות, המערכות המשובצות והסלולר. החברה מעסיקה כ-24,000 עובדים בעולם. למייקרון פעילות משמעותית בישראל בעקבות עסקת נומוניקס: בחודש מאי 2010 היא רכשה את חברת נומוניקס (Numonyx), יצרנית הזיכרונות שהיתה בבעלות משותפת של מייקרון ואינטל. במסגרת העיסקה, הועבר לידיה Fab-1 של נומוניקס, שהוקם על-ידי אינטל בקרית גת ומעסיק כ-1,300 עובדים.
חברת טאואר-ג'אז מעסיקה כ-1,600 עובדים ומפעילה שלושה מתקני ייצור: שני מתקנים במגדל העמק (לייצור בפרוסות סיליקון בקוטר של 6 ו-8 אינטש) ומקן נוסף בארה"ב לייצור בקוטר של 8 אינטש. החברה מתמחה בתהליכי עיבוד CMOS בגיאומטריה של 1-1.3 מיקרון בישראל, כוולל ייצור חיישני CMOS, רכיבי SiGe, BiCMOS, רכיבי CMOS ל-RF ולאותות מעורבים, זיכרונות בלתי נדיפים (NVM) ורכיבי ניהול הספק.
עוד על טאואר:
טאואר-ג'אז מתכננת עסקת רכישה גדולה
טאואר-ג'אז חצתה את רף החצי מיליארד דולר בשנה
טאואר תפתח דור חדש של חיישני ראיית לילה עבור הצבא האמריקאי
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית