התע"א תספק לאלביט רכיבי מערכת "אהוד" ב-13 מיליון דולר
11 אפריל, 2011
המערכת משמשת לאימון ותחקור קרבות אוויר ב-18 חילות אוויר בעולם. לקראת תערוכת LAAD 2011 חשפה התעשייה האווירית מערכת ניווט מדוייקת חדשה והודיעה על שלב ניסויי השדה של מערכת "העטלף" - פלטפורמה מרחפת חדשנית ליישומי מודיעין ותצפית
לקראת תערוכת LAAD 2011 חשפה התעשייה האווירית מערכת ניווט מדוייקת חדשה והודיעה על שלב ניסויי השדה של רחפת המודיעין והתצפית, "עטלף"
מפעל מלמ של התעשייה האווירית (תע"א) הודיע היום על קבלת הזמנת המשך מאלביט בהיקף של כ-13 מיליון דולר לאספקת מערכת "אהוד" (Ehud) עבור חיל אוויר אסיאתי.
מערכת "אהוד" משמשת לאימון טייסי קרב באמצעות סימולציית כלי נשק ודיווח פגיעה/החמצה בזמן-אמת. המערכת כוללת גם תחקור מתקדם בתום האימון, ונעזרת באלגוריתם "מה היה קורה אילו" המאפשר סימולציה של קבלת החלטות שונה ממה שאירע בפועל. מערכת "אהוד" כוללת גם חבילת בטיחות, בכלל זה גם התראות מפני התנגשות מטוסים.
המערכת האווירית מהווה גם פלטפורמה טכנולוגית לאימוני סימולטור עתידיים ותשמש לאימוני אויר-אויר ואויר-קרקע בזמן אמת. לדברי מנהל מפעל מלמ, אורי סיני, "ההזמנה באה בהמשך לשיתוף הפעולה שבין אלביט והתע"א במספר מדינות בתחום מערכות האימון החי". מערכת "אהוד" נמצאת בשימוש חילות אוויר של 18 מדינות, בעיקר באירופה ובאסיה.
בתוך-כך חשפה היום התע"א מספר אבני דרך טכנולוגיות: בתערוכת התעופה והביטחון של אמריקה הלטינית 2011 LAAD, המתקיימת השבוע, היא חושפת מערכת הניווט המוטסת החדשה TNL-16GI, המבוססת על טכנולוגיית Ring Laser Gyro.
המערכת פותחה ומיוצרת במפעל תממ מחטיבת מערכות טילים וחלל של התע"א. היא מיועדת לשימוש במטוסים מאויישים ולא-מאויישים ובכל פלטפורמה הדורשת ניווט בעל דיוק רב. היא משלבת רכיבים ג'ירוסקופיים מבוססי טבעת לייזר, מדי תאוצה מדוייקים ו-GPS.
"העטלף" פורש כנפיים
שלב טכנולוגי נוסף הושג במהלך פיתוח מערכת ה"עטלף" (Electric Tethered Observation Platform) שהיא פלטפורמה מרחפת חדשה למשימות מודיעין ותצפית. המערכת נכנסה בימים האחרונים לשלבי הניסוי המתקדמים, הכוללים הטסות, בדיקת אמצעי התצפית ומערכות השליטה ובקרה.
ה"עטלף" מיועד למשימות הגנת המולדת (Homeland Security) כמו אבטחת מתקנים רגישים, גבולות ועוד, בזירה יבשתית וימית ובכל מזג אוויר. הוא משתייך למשפחה חדשה של כלים מרחפים בלתי מאוישים מתוצרת התעשייה האווירית.
הכלי מקבל את האנרגיה החשמלית ממערכת עצמאית, הנמצאת על הפלטפורמה הקרקעית אליה הוא מחובר באמצעות כבלים. הדבר מאפשר לו להיות קל משקל, מודולרי, ושקט וללא הגבלת זמן הריחוף. הוא נושא מטעד במשקל של עד 20 ק"ג, מתרומם לגובה של כ-100 מטרים בתוך פחות מדקה, וחוזר למקומו בלחיצת כפתור באופן עצמאי.

פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית