Novocure פיתחה טכנולוגיה לא-פולשנית לטיפול בסרטן המוח
18 אפריל, 2011
המכשיר מבוסס על יצירת שדות חשמליים משתנים אשר מפעילים כוחות פיסיים על תאי הגידול הממאיר, ועל-ידי כך מונעים את התחלקותם ואף מביאים למותם. החברה בוחנת את השימוש בטכנולוגיה לטיפול בגידולים ממאירים מסוגים נוספים
המכשיר NovoTTF-100A מייצר שדות חשמליים המפעילים כוחות פיסיים על תאי הגידול הממאיר, ועל-ידי כך מונעים את התחלקותם ואף מביאים למותם
מינהל המזון והתרופות בארצות הברית (FDA) העניק אישור שימוש למכשיר הטיפול החדשני בסרטן המוח אשר פותח על-ידי חברת Novocure הישראלית. האישור התקבל לאחר השוואת נתוני הטיפול של 237 חולים שטופלו במכשיר, בהשוואה לחולים שטופלו באמצעות כימותרפיה.
המכשיר מתוצרת החברה מבוסס על שיטת הטיפול NovoTTF שהחברה פיתחה, אשר מיועדת לבלום או לעצור את תהליכי התחלקות התאים בגידול מסוג Glioblastoma. גידול זה נחשב לסרטן המוח הנפוץ והאלים ביותר בארה"ב, ותוחלת החיים החציונית של חולים מרגע הגילוי הוא כ-15 חודשים בלבד.
הטיפול נעשה באמצעות יצירת שדות חשמליים דרך ארבע אלקטרודות המוצמדות לראש. השדות החשמליים מונעים את היווצרות התנאים החשמליים בדופן התאים, החיוניים לתהליך התחלקות התאים ב-Glioblastoma.
גידולים נוספים
הניסוי שבוצע כלל 237 חולים שבהם הגידול חזר לצמוח למרות שטופלו באמצעות ניתוח, הקרנות וכימותרפיה. נתוניהם הושוו לנתוני חולים במצב דומה שקיבלו טיפול כימותרפי נוסף, ומהתוצאות עלה שהתגובה אצלם היתה עדיפה ביחס לטיפול כימותרפי, עם פחות תופעות לוואי. בעקבות קבלת האישור בוחנת החברה את האפשרות לאתר סוגי גידול נוספים שניתן לטפל בהם באמצעות טכנולוגיה זו.
מכשיר NovoTTF-100A שקיבל את אישור ה-FDA שוקל כ-3 ק"ג ונישא על הכתף. הוא מייצר שדות חשמליים משתנים בעוצמה נמוכה המייצרים כוחות פיסיים על אזורים בתא הטעונים במטען חשמלי, ועל-ידי כך עוצרים את תהליך התחלקות התא וגורמים להרס תאי סרטן לפני שלב ההתחלקות.
הטכנולוגיה פותחה לאורך עשר השנים האחרונות. חברת Novocure הוקמה לפני 10 שנים על-ידי ד"ר יורם פלטי מהטכניון, לשעבר מנהל מכון רפופורט, שהוא זרוע המחקר הרפואי של בית הספר לרפואה של הטכניון. בין השאר הוא גם ייסד את החברות Carmel Biosensor ו-CellSense.
לחברה מרכז פיתוח בחיפה, ומרכז לביצוע ניסויים קליניים בניו-ג'רזי, ארה"ב. בין המשקיעים בחברה: חברות התרופות ג'והנסון אנד ג'והנסון ופייפר.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מכשור רפואי , תעשייה ישראלית