לאחר עיכוב של שנה, הושלמה עיסקת נוקיה-מוטורולה
2 מאי, 2011
בחודש שעבר נקבעו מחדש תנאי המכירה של עסקי תשתיות הרשת האלחוטיות של מוטורולה סולושנס לחברת נוקיה סימנס. המחיר המקורי של 1.2 מיליארד דולר התכווץ ל-975 מיליון דולר. נוקיה סימנס תקלוט 6,900 עובדים וחוזי תמיכה ב-50 ספקיות תקשורת סלולרית
המחיר המקורי של 1.2 מיליארד דולר התכווץ ל-975 מיליון דולר. נוקיה סימנס תקלוט 6,900 עובדים וחוזי תמיכה ב-50 ספקיות תקשורת סלולרית
לאחר עיכובים רבים הושלמה העיסקה שתסיים את תהליך הפיצול של מוטורולה: חברת נוקיה סימנס (Nokia Siemens Networks) משלמת 975 מיליון דולר במזומן לחברת מוטורולה סולושנס (Motorola Solutions) תמורת רכישת חטיבת תשתיות הרשת של החברה.
"האנשים, הטכנולוגיות והלקוחות שנקבל משלימים את היכולות הקיימות שלנו ויאפשרו לנו להתרחב לשווקים חדשים", אמר מנכ"ל נוקיה סימנס, ראג'יב סורי.
מסלול מכשולים
מאז נחתמה העיסקה המקורית באפריל 2010, במסגרת הצעדים לפיצול חברת מוטורולה, היא סבלה מעיכובים רבים. נוקיה-סימנס היתה צריכה להוכיח למשרד המסחר בארה"ב ובסין, ולנציבות האירופית שהמיזוג לא יוצר מונופול בשוק. בנוסף, היא נאלצה להתמודד עם תביעה של חברת חואווי (Huawei ) הסינית, המתחרה העיקרית שלה, שהמיזוג ייצור מונופול.
בהמשך, נכנסו שני הצדדים למשא ומתן מחודש, ובאמצע החודש הקודם (אפריל 2011) סיכומ על תנאים חדשים: במקום הסכום המקורי של 1.2 מיליארד דולר, התכווצה העיסקה ל-975 מיליון דולר. בסופו של דבר, דחיית התביעה של חואווי והאישור שנתן החודש משרד המסחר הסיני, איפשרו לסיים את העיסקה.
בעקבותיה, עוברים לידי נוקיה-סימנס כל 6,900 העובדים וחוזי התמיכה ב-50 מפעילי תקשורת סלולרית, הפועלים בטכנולוגיו GSM, CDMA, WCDMA, WiMAX ו-LTE. ביחד עימם, היא מקבלת לרשותה גם את מרכזי המחקר והייצור של מוטורולה וויירלס בארה"ב, רוסיה, בריטניה, הודו וסין. הרכישה מחזקת את מעמדה של נוקיה-סימנס במיוחד בארה"ב וביפן. בעקבותיה היא תהיה ספקית תשתית הרשתות האלחוטיות הגדולה בארה"ב וביפן, והשנייה בגודלה בעולם.