קלא-טנקור הקימה בישראל חטיבה חדשה לפיתוח מערכות רובוטיות בהשקעה של 15 מיליון דולר
8 מאי, 2011
החטיבה תפתח ציוד רובוטי המקשר בין מערכות בדיקת השבבים לבין מפעל הייצור עצמו, ותתחרה בדומיננטיות של היפנים בתחום. לדברי נשיא קלא ישראל, ד"ר עמי אפלבום, "התעשייה העולמית שבוייה בקונספט יקר ולא יעיל"
אפלבום: "התעשייה העולמית שבוייה בקונספט יקר ולא יעיל"
חברת קלא-טנקור (KLA-Tencor), שהיא אחת מהחברות המובילות בתחום אספקת ציוד בדיקה למפעלי ייצור שבבים, הקימה בישראל חטיבה חדשה לפיתוח מערכות רובוטיות בקו הייצור. החטיבה הוקמה בהשקעה ראשונית של 15 מיליון דולר, כאשר החברה תשקיע בה 11 מיליון דולר לשנה במהלך השנים הבאות.
במקום קוואסקי ויאסקווה
הכניסה לתחום הרובוטיקה מהווה מהלך חדש מבחינתה של KLA, שעד היום רכשה את הרובוטים התעשייתיים עבור מערכות הבדיקה שלה מהחברות קוואסקי ויאסקווה היפניות. תפקיד הרובוטים הוא לאסוף את הקופסאות עם פרוסות הסיליקון (Wafers) במהלך ייצור השבבים, לזהות את הפרוסות ואת כמותן, להזין אותן למכונות הבדיקה, להעביר את המידע למחשב המרכזי ולהעביר את הפרוסות הלאה לשלב הייצור הבא.
לפני כשנתיים הציע אפלבום לדירקטוריון החברה להיכנס לתחום ייצור הרובוטים, שכן להערכתו התעשייה "תקועה בקונספט שגוי, הגורם לכך שהרובוטים יקרים ואיטיים מאוד".
בראיון ל-Techtime הסביר שבשנים הראשונות שבהן התפתחה תעשיית חצאי-המוליכים, נעשה שימוש ברובוטים פשוטים אשר צריכים לשנע את פרוסות הסיליקון לנקודות מובחנות (Linear Motion)".
הרובוטים: 40% מהעלות
"בהמשך התעשייה עברה לרובוטים מסוג SCARA, המאפשרים להגיע לכל נקודה במרחב מוגדר (צילנידר). כיום כל התעשייה מבוססת על רובוטים אלה, למרות שהדבר לא הכרחי משום שבפועל יש צורך ב-4-5 נקודות בלבד. התוצאה היא רובוטים איטיים ויקרים מאוד. למחיר יש משמעות רבה, מכיוון שעלות הרובוטים מהווה כ-40% מעלות מערך הבדיקה בקו הייצור. צריך היה לשבור את הקונספט הזה".
לאחר שהדירקטוריון השתכנע, החלה החברה לחפש אתר שבו תוקם מחלקת הרובוטיקה, ולאחר בדיקת המצב באזורים שונים בעולם, בעיקר אירופה וסינגפור, הוחלט להקים אותה בישראל בזכות ריכוז הידע ההנדסי. "מדינת ישראל היא גורם מאוד משמעותי בעולם הבקרה למערכות ייצור שבבים. פועלות כאן 5-6 חברות בקרה המספקות פתרונות לרוב חברות הרובוטיקה האמריקאיות והיפניות בתעשייה".
החטיבה החדשה מעסיקה בינתיים רק 70 עובדים. הפיתוח מתקיים בישראל, צוות נוסף בארה"ב אוסף מידע על ממשקי כל מערכות הבדיקה האחרות של KLA טנקור, והייצור הסופי מתבצע בסינגפור. לדברי אפלבום, החברה כבר קיבלה הזמנות בהיקף של כמה עשרות מיליוני דולרים, כאשר המערכת הראשונה צפויה לצאת בספטמבר 2011.
400 מיליון דולר ב-2011
כיום מעסיקה קלא ישראל כ-400 עובדים, מתוכם 24 מהנדסים בחטיבה הרובוטית החדשה. בשנתיים האחרונות החברה בישראל מתרחבת בהתמדה. בנוסף למוצר המסורתי שלה המפותח ומיוצר בישראל (מערכת Overlay לבדיקת ההתאמה בין השכבות השונות בייצור השבב), היא קיבלה אחריות על ייצור מערכות Thin Film & Optical CD, ועל ניהול התאימות בין 14 מערכות הבדיקה השונות ש-KLA העולמית מייצרת חטיבת (Corporate Platform Griup). בשנת הכספים הנוכחית (שתסתיים ביולי הקרוב) יסתכם הייצוא של החטיבה הישראלית בשיא של כ-400 מיליון דולר.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , ציוד בדיקה , תעשייה ישראלית