ההזמנה הגדולה בתולדות התעשייה האווירית: שני חוזים למערכות ברק-8 בהיקף כולל של 2 מיליארד דולר
23 מאי, 2011
מערכת הנ"מ ברק-8 תסופק לשני לקוחות: לקוח שביצע הזמנה ב-1.4 מיליארד דולר ולקוח שביצע הזמנה ב-600 מיליון דולר. ל-Techtime נודע שהמערכת מבוססת על תפיסה חדשנית המאפשרת לנהל מספר סוללות באמצעות מערך תקשורת, המייצר "סוללה וירטואלית" קשה להשמדה
המערכת מבוססת על תפיסה חדשנית המאפשרת לנהל מספר סוללות באמצעות מערך תקשורת, המייצר "סוללה וירטואלית" קשה להשמדה
אחת מהמערכות החדשות ביותר של התעשייה האווירית, הצליחה להביא לה את חוזה ההצטיידות הגדול ביותר בתולדותיה.
מדובר במערכת הנ"מ החדשנית, ברק-8, המיועדת לשימוש בפלטפורמות ימיות ויבשתיות. למרות שעדיין אין מערכת מבצעית, התעשייה האווירית קיבלה עבורה שתי הזמנות גדולות: הזמנה בהיקף של 1.4 מיליארד דולר והזמנה בהיקף של 600 מיליון דולר כך נודע היום ל-Techtime במהלך ביקור בתעשייה האווירית.
מערכת ימית ויבשתית
גורמים בכירים בחברה אמרו שזו ההזמנה הגדולה ביותר למערכת אחת שהתקבלה מלקוח עבור מערכת כלשהיא מתוצרתה. מערכת ברק 8 הינה מערכת נ"מ שנועדה להגן על ספינות ועל אזורים יבשתיים בפני תקיפות מהאוויר, כולל תקיפות מטוסים, וטילי שיוט. התעשייה האווירית תציג את המערכת החדשנית במהלך הסלון האווירי בפאריס, שיתקיים ב-20-23 ביוני השנה.
היא מבוססת על תפיסה חדשנית המתייחסת אל כל משאבי המערכת כאל משאבים משותפים, ומאפשרת הפעלה של מערך הנ"מ במתכונת של "סוללה וירטואלית". סוללת נ"מ סטנדטית מבוססת על מכ"ם, מרכז שליטה ובקרה ומערך שיגור המצויים בנקודה אחת. מרכז השליטה מתבסס על נתוני המכ"ם המקומי, ושולט בטילים המצויים באזור "הריבונות" שלו.
הגנה מבוססת רשת
מערכת ברק 8 מאפשרת לפרק את מבנה הסוללה באמצעות מערך תקשורת המקשר בין סוללות ובין משאבי כל הסוללות. באופן זה, כל מרכז שו"ב יכול לקבל את נתוני כל המכ"מים האחרים, ולהפעיל את המשגרים הממוקמים בנקודה האופטימלית ביותר לביצוע יירוט. ההתייחסות אל מערך המכ"ם כאל רשת תקשורת מעניקה לו חסינות רבה מאוד. כדי להשבית אותו יש צורך להשמיד את הרשת, ולא אלמנט בודד כמו מכ"ם יחיד או מפקדה אחת.
Digital Phase Array
בתחום הימי, התקנת המערכת על ספינות הופכת את כל הכוח המשייט למערך נ"מ מאוחד. הדבר מאפשר לאתר איום באמצעות מכ"ם מספינה אחת, ולשגר מיירט מספינה אחרת. מכאן שגם פגיעה בחלק מהסיפנות, לא משביתה את מערך הנ"מ המגן עליהן.
המערכת מבוססת על מכ"ם מסוג Digital Phase Array, המסוגל לאתר טילים ממרחק של 25 ק"מ ומטוסים ממרחק של 250 ק"מ. היא כוללת טילים דו-שלביים המצויים בזבילים המכילים 8 טילים כל אחד ובעלי טווח יירוט של כמה עשרות קילומטרים.
פתרון מודולרי
אחת מהתכונות הייחודיות של המערכת היא שמירה על תקשורת דו-כיוונית בין מרכז השו"ב לבין המיירט, המאפשרת לבצע תיקונים עידכונים ושינויי במטרה "באוויר". גורמים בתע"א הסבירו ש"המערכת מתוכננת עם הפנים לעתיד". ייתכן שפירוש הדבר שהתפיסה המערכתית המבוססת על תקשורת, מאפשר לשדרג מרכיבים נפרדים במערכת, דוגמת טילים, מערכות מכ"ם ומרכזי שליטה ובקרה, בהתאם להתפתחויות הטכנולוגיות ולצרכים המשתנים של הלקוח.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית