התאוששות בחטיבת בדק מטוסים של התע"א: מבצעת בו-זמנית הסבה של שני מטוסים רחבי-גוף
25 מאי, 2011
החטיבה אחראית לעלייה התלולה של מכירות התע"א בשוק האזרחי, וכעת בוחנת את הכניסה לתחום ההסבות של מטוסי אירבאס. התע"א דיווחה על עלייה בריווחיות ברבעון הראשון - השאלה היא האם הריווחיות הזו נובעת מביצועים משופרים או ממכירת חלקה בחברת אלישרא
החטיבה אחראית לעלייה התלולה של מכירות התע"א בשוק האזרחי, וכעת בוחנת את הכניסה לתחום ההסבות של מטוסי אירבאס
לאחר משבר עמוק בתחום התעופה האזרחית אשר פגע בהיקף העבודות של חטיבת בדק מטוסים בתעשייה האווירית, החטיבה מראה סימני התאוששות ובימים אלה ניתן לראות בהנגר המרכזי של החטיבה מראה יוצא-דופן: עבודה במקביל על שני מטוסים רחבי גוף, אשר בדק מבצעת עבורם הסבה מתצורה של מטוסי נוסעים למטוסי מטען.
במהלך ביקור של Techtime בהאנגר, סיפר מנהל השיווק של חטיבת בדק מטוסים, ז'אק גאבר, שהמעבר העולמי לייצור באמצעות קבלני משנה ואימוץ מודלים עסקיים המבוססים על הזמנות Just In Time, הביאו להגדלה ניכרת בהיקף השימוש במטוסי מטען בעולם.
מהד"וח הרבעוני של התעשייה האווירית שפורסם היום, עולה שההתאוששות בתחום הסבות המטוסים בחטיבת בדק היתה הגורם העיקרי בגידול במכירות התעשייה האווירית לשוק האזרחי. הן הסתכמו ב-227 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2011, בהשוואה ל-187 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
השוק ממתין לבואינג 787
אגב, למרות ההתאוששות, שוק ההסבות העולמי נמצא כעת בשלבי המתנה: מאות מטוסי נוסעים מדגם בואינג 767 מצויים בשימוש בחברות תעופה וממתינים להחלפה על-ידי מטוסי הדגם החדש, בואינג 787, המכונה Dreamliner. אלא שעיכובים ביציאתו ההמונית לשוק, מעכבים את תהליך ההחלפה. כאשר הוא יתחיל, חלק גדול מאוד מצי ה-767 העולמי יוסב למטוסי מטען.
גאבר סיפר שבימים אלה החברה בוחנת את המגמות ארוכות הטווח בשוק התעופה האזרחית. כיום בדק מטוסים וחברת בואינג נחשבות לגופי ההסבה המובילים בעולם בתחום הסבת מטוסי בואינג לתצורת מטען. בחברה בודקים את האפשרות להרחיב את היצע המוצרים, ולהיכנס גם לתחום ההסבות של מטוסים מתוצרת אירבאס האירופית.
מכירת אלישרא הצילה את המאזן
היום פירסמה התע"א את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2011. בסך הכל, מכירותיה הסתכמו ב-855 מיליון דולר – צמיחה של 11% בהשוואה ל-769 מיליון דולר בתקופה מקבילה אשתקד. כ-80% מהמכירות הן לייצוא, וכ-73% מהמכירות היו לשוק הצבאי.
הוצאות המחקר והפיתוח ברבעון הסתכמו בכ-33 מיליון דולר (4% מהמכירות) בדומה לתקופה מקבילה אשתקד (32 מיליון דולר). הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-46 מיליון דולר (5.4% מהמכירות), בהשוואה ל-17 מיליון דולר בתקופה מקבילה אשתקד, שהיו 2.2% מהמכירות.
מעניין לציין שבמהלך הרבעון רכשה אלביט מהתעשייה האווירית את חלקה (30%) בחברת אלישרא תמורת 67.5 מיליון דולר. חלק מההכנסה משוייך בדו"ח לסעיף "הכנסות אחרות" בהיקף של 23 מיליון דולר, בהשוואה ל-5 מיליון דולר ברבעון המקביל. מכאן עולה האפשרות שללא מכירת אלישרא הריווחיות של התע"א היתה נשארת בסביבות ה-2%.
התע"א ציינה שצבר ההזמנות של החברה מסתכם ביום בכ-8.6 מיליארד דולר, "שהם למעלה משנתיים וחצי פעילות ומעיד על איתנותה של החברה".
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית