טאואר-ג'אז השלימה את רכישת מפעל הייצור של מייקרון ביפן

5 יוני, 2011

העיסקה מכפילה את כושר הייצור של טאואר. מייקרון טכנולוגיות קיבלה מניות טאואר בהיקף של 28.4 מיליון דולר והפכה לבעלת מניות אסטרטגית. היא התחייבה לבצע רכישות מטאואר בהיקף של מאות מיליוני דולרים בשנים 2011-2014

שבבים סמיקונדקטורס טאואר מיקרון מייקרון Micron Tower-Jazzהמפעל יוסב לטכנולוגיות של טאואר. מייקרון הפכה לשותף אסטרטגי בטאואר

חברת טאואר- ג'אז (TowerJazz) הודיעה היום על חתימת הסכם מחייב והשלמת עסקת הרכישה של מתקן הייצור של חברת מייקרון טכנולוגיות בעיר נישיוואקי ביפן. הרכישה מכפילה את כושר הייצור הנוכחי של טאואר-ג'אז בתוספת יכולת ומעניקה לה יכולת ייצור נוספת של 60,000 פרוסות סיליקון בחודש. החברה מעריכה שכושר הייצור הנוסף, בשילוב הפוטנציאל העסקי הקיים ביפן, יסייעו לה לממש את השגת היעד שהציבה לעצמה: הגעה להיקף מכירות בגובה של מיליארד דולר עד לשנת 2014. כפי שפורסם ב-Techtime, מייקרון תיהפך לשותפה בטאואר.

במסגרת הסכם הרכישה התחייבה מייקרון לרכוש מוצרים ממתקן הייצור ביפן בכמה מאות מיליוני דולרים בשנים 2011-2014. ההתחייבות מעניקה לטאואר חלון זמן להתאמת מפעל הייצור לטכנולוגיות הייצור שפותחו בטאואר. החוזה הייצור הוא במתכונת "קנה או שלם", בו מתחייבת מייקרון לרכוש כמות מינימלית של מוצרים מדי חודש.

אסטרטגיה עקבית

שווי עסקת הרכישה הוא כ-140 מיליון דולר. מתוכם שילמה טאואר-ג'אז כ-40 מיליון דולר במזומן. כ-30 מיליון דולר שולמו בעסקת מניות שבמסגרתה קיבלה מייקרון כ-20 מיליון מניות רגילות של החברה לפי מחיר של 1.42 דולר למניה. יתרת הסכום תשולם בהתחייבות לזמן ארוך בהקשר לפרישת עובדים לפנסיה. בעקבות העיסקה הופכת מייקרון לבעלת עניין בטאואר-ג'אז, ומחזיקה ביותר מ- 5% ממניותיה.

עיסקת הרכישה מרחיבה את הפריסה והזמינות הגלובלית של טאואר-ג'אז. כעת מערך הייצור שלה כולל שני מתקני ייצור בישראל, מתקן ייצור בארה"ב, יכולת ייצורבסין העומדת לרשותה במסגרת שותפות והסכמי ייצור, והמתקן החדש ביפן.

רכיב CMOS לאותות מעורבים מתוצרת TowerJazz

מנכ"ל טאואר-ג'אז, ראסל אלוואנגר, אמר שרכישת מתקן הייצור ביפן שולחת מסר  ברור ללקוחות שהחברה ממוצבת בעמדה המאפשרת לה לענות לצורכיהם הגדלים. יו"ר דירקטוריון טאואר-ג'אז, אמיר אלשטיין, אמר שהרכישה לא נבעה מניצול הזדמנות, "אלא מאסטרטגיה שהותוותה, אושרה ויושמה בהתמדה על- ידי הדירקטוריון וההנהלה".

המפעל שטאואר-ג'אז רכשה ביפן מייצר שבבים בגיאומטריות של 0.15 מיקרון, 0.13 מיקרון, 0.11 מיקרון ו-0.0095 מיקרון.  טאואר מתכננת לבצע שינויים בקווי הייצור, במטרה להתאים אותם לטכנולוגיות הייחודיות שהיא פיתחה, בין האשר כדי לעמוד בעלייה בביקוש מצד לקוחותיה בקוריאה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית