חיל האוויר עורך ניסויים בקסדת הטיס החכמה של SDS מפתח-תקווה

12 יוני, 2011

קבוצת SDS מפתח תקווה מעריכה שכבר השנה תחתום על הסכם לאספקת הקסדה עבור חיל אוויר ממדינה בדרום אמריקה. היא תתחרה באלביט ובתאלס בשוק שנחשב כמעט "שבוי" בידן. החברה מתכננת לצאת למסע רכש חברות ביטחוניות בברזיל, בצרפת ובמזרח הרחוק

החברה מתכננת לרכוש חברות ביטחוניות מקומיות בברזיל, בצרפת ובמזרח הרחוק

SDS STAR מסוקים קסדה חכמה אלקטרואפטיקה
הדמיית פעילות קסדת הצליפה החכמה של SDS

קבוצת סטאר נייט (Star Defense Technologies) מפתחת קסדת צליפה עבור טייסי מסוקים, אשר מתחרה בקסדות הצליפה המסורתיות של חברת אלביט וחברת תאלס, הנחשבות לחברות המובילות בעולם בתחום זה.

הקסדה של SDS עברה מספר שלבי פיתוח מתקדמים ונמצאת היום בשלבי ניסויי טיסה בחיל האוויר הישראלי. מנכ"ל SDS, מוטי סלומון, סיפר היום במיפגש עם משקיעים, שהחברה תתחיל למכור את הקסדה כבר ב-2012: "יש לנו שתי עסקאות הנמצאות כעת בתהליך, ואנחנו מעריכים שבתוך כארבעה חודשים תיסגר עיסקה גדולה עם חיל אוויר באחת ממדינות דרום אמריקה".

אלביט SDS הייטקקסדה מסנכרנת

קסדת HeliEye של החברה מיועדת לשמש טייסי מסוקים למשימות יום ולילה. היא כוללת תצוגה אופטית המכילה סמלים ויכולת הקרנת סרטון וידאו. לקסדה מערכת Line Of  Sight המודדת את קו הראייה של הטייס יחסית לכלי-הטיס, ומעבירה את המידע למערכות המטוס. באופן זה היא מסנכרנת את מערכות החישה, האוויוניקה והנשק של כלי הטיס ביחס למטרה. בנוסף, היא מאפשרת פעילות משותפת ופעולה מתואמת של מספר כלי-טיס.

קבוצת SDS כוללת את החברות Radom, Magam Safety, New Noga Light ו-Oceana Technologies. מרכז הקבוצה בקרית-אריה בפתח תקווה והיא מעסיקה יותר מ-200 עובדים. בשנת 2010 צמחו מכירותיה לשיא של 211 מיליון שקל, עלייה של 77% בהשוואה ל-119 מיליון שקל ב-2009.

בשוק מעריכים שהגורם המרכזי להתפתחות זו הוא חוזה ארוך טווח עם צבא הודו לאספקת כוונות לילה אישיות לחייל הבודד. כך למשל, מתוך צבר הזמנות קיים של 250כ- מיליון שקל, יותר מ-150 מיליון שקל הן הזמנות של כוונות ראיית לילה עבור הצבא ההודי.

משקפת תת-ימית

ביטחון אלקטרואופטיקה אלקטרו-אופטיקה הייטק ראיית לילה
מערכת ראיית לילה תת-ימית מתוצרת SDS

לדברי סלומון, החברה נכנסת לתחומי פעילות נוספים. כיום היא מפתחת את הדור השלישי של מערכות ראיית לילה תת-ימיות באמצעות החברה הבת Oceanna. מערכות אלה מהוות יחידות שליטה ובקרה מלאות, הכוללות ניווט GPS, איסוף מידע באמצעות סונאר ומערכת תקשורת דיגיטלית המאפשרות שימוש  בעומק של  עד 50 מטר מתחת לפני המים.

מסע קניות

הצמיחה בשנת 2010 הגדילה את קופת המזומנים של החברה ל-32 מיליון שקל, והיא מתכננת לנצל את ההון לצורכי מיזוגים ורכישות. סלומון: "אנחנו מעריכים שמשנת 2012 נתחיל להשקיע ברכש חברות, כאשר שוקי היעד המרכזיים הם ברזיל, צרפת והמזרח הרחוק. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שחברות מקומיות מצליחות לקבל יותר מכרזים ביטחוניים מחברות לא גדולות כמונו. אנחנו מתכננים להיות אגרסיביים ברכש חברות שיעניינו אותנו".

מעניין לציין שלמרות המאמצים שהחברה מקדישה לפיתוח קסדת הטיס, המוקד שלה הוא עדיין החימוש האישי: "המגמה בעולם היא התמקדות גדולה יותר בחייל הבודד. מבחינה עסקית, כאשר צבא מחליט לרכוש מוצר מסויים עבור חייל – הכמויות הן גדולות מאוד".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית