"מרכז הפיתוח בישראל אחראי על האינטגרציה של כל מוצרי Wireless Connectivity בחברת TI"
15 יוני, 2011
בשנים האחרונות הפך תחום הקישוריות האלחוטית לאחד מאבני הבניין באסטרטגיית "שרשרת האות" (Signal Chain) של TI. להערכת החברה, בתוך עשור יהיו בעולם 15 מיליארד אבזרים מקושרים. המגמה הזו הופכת את מרכז הפיתוח והאינטגרציה של TI בישראל לאחד מהמרכזים הדינמיים בחברה העולמית
בתוך עשור יהיו בעולם 15 מיליארד אבזרים מקושרים, אשר יתחברו לאינטרנט בכל דרך אפשרית. המגמה הזו הופכת את מרכז הפיתוח והאינטגרציה של TI בישראל לאחד מהמרכזים הדינמיים בחברה
למרות שבחודש אוגוסט 2010 רכשה חברת אינטל את מחלקת מודמי הכבלים של חברת טקסס אינסטרומנטס (TI) שפעלה בעיקר מישראל, מרכז הפיתוח המקומי של TI נשאר אחד ממרכזי הפיתוח החשובים של החברה. כך סיפר השבוע בראיון ל-Techtime מנהל הפיתוח העסקי של חטיבת ה-Wireless Connectivity באזור EMEA, אריק מזולני.
אינטגרטור גלובלי
לדבריו, הפעילות של TI בתחום הקישוריות האלחוטית החלה לפני 10 שנים עם רכישת חברת בטרפליי הישראלית אשר התמחתה בתחום ה-Bluetooth, וכיום משמש המרכז כאתר הפיתוח המרכזי לטכנולוגיות קישוריות אלחוטית וכמרכז הידע אשר אחראי לאינטגרציה המלאה של כל מוצרי החברה בתחום, כולל שילוב החומרה והתוכנה בתוך השבבים ואספקת כלי פיתוח ותכנוני ייחוס עבור כל הרכיבים של החטיבה.
"קיימים מרכזים נוספים, למשל בהודו קיים מרכז המפתח פתרונות קישוריות בתחום ה-GPS, אולם כאשר מגיעים לשילוב של כל הטכנולוגיות בשבב אחד, למשל שילוב של Bluetooth ו-Wi-Fi בשבב יחיד, הפרוייקט חוזר לישראל, מכיוון שכאן קיימת המומחיות בתחום האינטגרציה והיכולת לשלב מספר טכנולוגיות תקשורת במעגל RF יחיד. מרכז הפיתוח בישראל משמש כליבת הידע בתחום הקישוריות האלחוטית של TI".
8 אבני-הבניין של התעשייה
בשנים האחרונות הפך תחום הקישוריות האלחוטית לאחד מאבני הבניין באסטרטגיית "שרשרת האות" (Signal Chain) של TI. אסטרטגיית העל של החברה מבוססת על אספקת רכיבים לכל אחת מהחוליות של שרשרת האות העקרונית הקיימת בכל מעגל אלקטרוני, מתוך כוונה לספק פיתרון לכל מוצר אלקטרוני אפשרי.
במסגרת זאת, החברה הגדירה 8 אבני-בניין עקרוניות של שרשרת האות: מגברים, ממירי ADC ו-DAC, ממשקים, מעגלים לוגיים, מעבדים משובצים (למשל DSP), פתרונות ניהול הספק, ולאחרונה גם פתרונות Wireless Connectivity. מאחורי כל אבן בניין כזו הוקמה חטיבה המספקת רכיבים למגוון תעשיות ויישומים. במקביל, כל החטיבות מתואמות ברמת ארגון אופקית, מתוך כוונה לספק תכנוני ייחוס המאפשרים ללקוחות לפתח מוצרים שלמים הבנויים על פתרונות שרשרת האות המלאה של TI.
לדברי מזולני, אבן הבניין האלחוטית נוספה לאחר שהחברה זיהתה מגמה שאותה היא מגדירה כ-Internet of things: "השוק הולך לקראת מצב שבו כל האבזרים מקושרים לאינטרנט ולכן יש צורך לספק יכולת קישוריות בכל מצב, כולל בפרוטוקולי תקשורת אלחוטית שונים. על-פי הערכות שונות עד לשנת 2010 יהיו בעולם קרוב ל-15 מיליארד אבזרים מקושרים".
מכונית אלחוטית
"אנחנו רואים את המגמה הזו בכל השווקים. בתחום הטלפונים הניידים, הלקוחות רוצים לשלוט בכל אבזר באמצעות הטלפון שלהם, אם זה במערכת המיזוג הביתית, במכשיר הטלוויזיה או במצלמות אבטחה בבית.
"באירופה למשל, אנחנו רואים פרוייקטים רבים של החלפת הכבילה בציוד תעשייתי בתשתיות אלחוטיות. מצלמות אבטחה נמצאות כעת בתהליכי מעבר לקישוריות אלחוטית אל הרשת המקומית, בתחום הבידור הממונע, אנחנו מבצעים כיום השקעות גדולות מאוד.
"בכלי-הרכב העתידיים יהיה מרכז תקשורת המשמש לקילטת אותות באמצעות כל האמצעים, והפצתן בתוך הרכב באמצעות רשת אלחוטית מקומית ממונעת. תשתית הבידור הביתית תהיה אלחוטית, ובתחום המיכשור הרפואי מתחילה מגמה עמוקה של מעבר לפיתרונות אלחוטיים.
"בבתי החולים רוצים לבצע היום בדיקות שגרתיות באמצעות תשתית אלחוטית. כך למשל, בדיקות אקג (ECG) לא ידרשו להביא מכשיר אל מיטת החולה ולחבר אותו באמצעות כבלים. לאחר שיודבקו המוניטורים אל החולה, ניתן יהיה לבצע את הבדיקה מעמדת רופא מרכזית באמצעות הרשת האלחוטית. עבור חברה כמו TI יש בכך פוטנציאל גדול, מכיוון שרכיבים רבים יהיו חלק מציוד מתכלה, ולכן היקף הרכישה שלהם (במספר יחידות) צפוי לגדול".
במה TI שונה מחברות אחרות?
"אחד מהנכסים החשובים שלנו הוא פורטפוליו רחב מאוד הכולל 14 טכנולוגיות אלחוטיות שונות: הוא כולל טכנולוגיות Sub 1GHz ליישומים כמו מדי צריכה חכמים ומערכות שליטה ביתיות, טכנולוגיות בתחום ה-2.4GHz דוגמת Bluetooth, PurePath, ZigBee ו-Wi-Fi וטכנולוגיות שמעבר ל-5GHz, כמו ANT וחלק מגרסאות Bluetooth ו-FM.
"המטרה שלנו היא לספק לשוק רכיבים המספקים למספר טכנולוגיות בו-זמנית. לדעתי אנחנו היחידים בשוק המספקים Bluetooth ו-ANT בשבב יחיד. האסטרטגיה היא לשלב הרבה פרוטוקולים בשבב יחיד, ולכן שבבי ה-Wi-Fi שלנות כוללים גם Bluetooth וגם ANT. הייתי מגדיר את ליבת היכולת כשילוב של מספר פרוטוקולים הפועלים בשבב יחיד באמצעות אנטנה אחת".
בלוטות בתוך האקג
"כיום אנחנו גם מתחילים לראות כיצד שיטות תקשורת שונות מתחילות להתנקז לקבוצות יישומים מוגדרות. כך למשל, פרוטוקול PurePath מתאים מאוד ליישומים ביתיים כמו משחקי מחשב, אוזניות איכותיות ויישומי אודיו שונים.
"פרוטוקול RF4CE מתחיל להתגבש כשיטת תקשורת שתחליף את כל האבזרים המבוססים על אינפרא-אדום, כמו למשל השלטים הביתיים. פרוטוקול ZigBee חוזר אל השוק באמצעות גרסת 6LoWPAN ובעתיד הוא יאפשר לשלוט באבזרים הביתיים באמצעות כל אבזר מקושר. כבר היום מתחיל השימוש במערכות מבוססות 6LoWPAN לביצוע שליטה אלחוטית על מערכות תאורה עירוניות. פרוטוקול ANT מתחיל להשתלב במוצרים בריאותיים ופרוטוקול Bluetooth Low Energy נכנס לתחום המכשור הרפואי".
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תקשורת