כנס ההייטק השני בחברה הערבית: "הגליל מחכה לאינטל"
19 יוני, 2011
בכנס צופן השני לשילוב האוכלוסייה הערבית בתעשיית ההייטק הוצגו הישגים מעודדים, ואפילו בית ספר בדואי למדעים. חלק מהנציגים קראו לחברת אינטל להיענות לבקשת משרד התמ"ת ולהקים מפעל בגליל - על-מנת לסייע בשילוב מהנדסים ומדענים ערבים בתעשיית השבבים. "ממתינה לכם קבלת פנים מצויינת"
בכנס צופן השני לשילוב האוכלוסייה הערבית בתעשיית ההייטק הוצגו הישגים מעודדים, ואפילו בית ספר בדואי למדעים
ביום חמישי התקיים במרכז הקונגרסים חיפה הכנס השנתי השני להייטק בחברה הערבית,.שאורגן על-ידי עמותות "צופן" שהוקמה על-ידי יזמים יהודים וערבים. הארוע התקיים בשותפות עם חברת סיסקו, פרויקט מענטק לקידום תעסוקת מהנדסים ערבים בהייטק, ובחסות גוגל, אינטל, אלפא אומגה, באבקום, בנק ירושלים, שגרירות ארה"ב ואיגוד האינטרנט הישראלי.
אהלן וסהלן לאינטל
סמי סעדי, מייסד שותף בצופן התייחס לרעיון שאינטל תקים מפעל בגליל: "אנו ממליצים לאינטל לקבל את הצעת משרד התמ"ת ולבוא לגליל. החברה הערבית צמאה לפיתוח תעשייה מתקדמת. אם אינטל תבוא – ממתינה לה קבלת פנים מצויינת – מבחינת הרשויות המקומיות והמועמדים. הרווח יהיה של כולנו".
זיקה אבצוק, המובילה את פרוייקטי האחריות החברתית באזור EMEA בסיסקו, אמרה שערביי ישראל מהווים יותר מ-20% מאוכלוסיית ישראל, אולם פחות מחצי אחוז מהם עובדים בתעשיית ההייטק. "המטרה שלנו היא להוביל סדרה של יוזמות ופרוייקטים להביא לכך שחלקם בהייטק יהיה שווה לחלקם באוכלוסיה הכללית. הפרוייקט הראשון שלנו הוא מענטק".
"בית ספר מדהים"
יוסי ורדי אמר שמתחילים לראות פירות למאמץ לשלב את האוכלוסייה הערבית בהייטק. "במפגשים קודמים התחייבתי לחבר את אנשי המקצוע הערבים ולשתף אותם בכנסים משותפים, כדי לשבור את המסורת של 'חבר מביא חבר'". הוא סיפר שלפני 15 שנה סיפר לו ד"ר גי'האד אל-סאנע (מרצה בכיר במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון) שהוא רוצה להקים תיכון מדעים לילדים מבריקים מהקהילה הבדואית. "הייתי בבית הספר הזה השבוע. הוא נבנה על-ידי אנשי הקהילה, והוא בית ספר מדהים".
בסיום הכנס נערך שיח חברות המשתתפות בפרוייקט מענטק בהנחיית העיתונאי גיא גרימלנד מהדמרקר. יוסי שנקלר סיפר שהעובדים הערבים באינטל "מרגישים שזה הבית שלהם ושהם שווים בין שווים". אינטל היא אחת מחברות ההייטק הראשונות בארץ שהחלו לקדם ולקלוט ערבים. עובדת אינטל ערבייה שהשתתפה במפגש אמרה: "הלוואי שכל החברות היו כמו אינטל".
מרכזי הייטק בישובים הערביים
עמותת "צופן – מרכזי טכנולוגיה עילית", הוקמה ב-2008 על-ידי יזמים ערבים ויהודים, במטרה לקדם את השיוויון הכלכלי והחברתי של ערביי ישראל, על-ידי האצת כניסתם לתעשיית ההייטק הישראלית. המודל של צופן מבוסס על יצירת מרכזי הייטק ביישובים ערבים, המעסיקים בוגרי אוניברסיטה בתחומי ההייטק, שלא הצליחו להתקבל לעבודה בתעשייה. היעד של העמותה הוא להקים מרכזי פיתוח ביישובים הערבים ולהגדיל את מספר המהנדסים הערבים העובדים בהייטק, ממאות בודדות כיום לאלפים בשנים הבאות.
לפרטים נוספים על "צופן" ועל איתור עובדי הייטק ערבים: www.tsofen.org
פורסם בקטגוריות: אנשים , חדשות , תעשייה ישראלית