Thinfilm חשפה זיכרון בלתי נדיף המיוצר באמצעות הדפסה

4 יולי, 2011

החברה פיתחה זיכרון בלתי נדיף המיוצר בתהליך הדומה הלדפסת ספרים. היא מתכננת להציג ב-2012 רכיבים הכוללים גם זיכרון וגם לוגיקה, כלומר רכיבים אלקטרוניים פעילים המיוצרים באמצעות הדפסה קרה של חומרים פולימריים על-גבי מצע פלסטי

החברה החלה למכור את השבבים הראשונים, בעיקר ליישומי תיוג, RFID וסימון מותגים למניעת זיופים

חברת Thin Film Electronics ASA מאוסלו, נורווגיה, הציגה שבב זיכרון בלתי נדיף המיוצר באמצעות חומרים פולימריים בהדפסה קרה על מצע פלסטי. מדובר בזיכרון בעל מימדים קטנים מאוד, בנפח של 20 ביטים בלבד, אולם בכוונת החברה להמשיך בתהליכי הפיתוח ולהגיע כבר השנה לייצור זיכרון בנפח של 128 ביטים.

זיכרונות בגודל זה משמשים בעיקר כאמצעי תיוג לצורכי זיהוי או הצפנה, למשל במערכות RFID, במנעולים אלקטרוניים, כאמצעי להגנה על מותגים בפני זיופים ואף כזיכרון בסיסי מתחלף במשחקים אלקטרוניים לילדים ולפעוטות. להערכת החברה עם המשך תהליך הפיתוח היא תייצר זיכרונות בנפח גדול יותר, באמצעות יצירת מארגי זיכרון בשכבות תלת-מימדיות.

אלקטרוניקה בבית הדפוס

כיום החברה החלה בניסויים לשילוב טרנזיסטורים ברכיבי הזיכרון, מתוך כוונה להציג כבר בשנת 2012 מערכת הכוללת זיכרון ומעגל לוגי המיוצרים באמצעות הדפסה קרה. ראוי לציין שכיום מיוצרים רכיבים אקטיביים ומוליכים למחצה במתקנים עתירי חום ואנרגיה.

מבנה עקרוני של הזיכרון הבלתי נדיף המודפס

הטכנולוגיה של החברה מבוססת על שימוש בשרשראות של פולימרים פרו-אלקטריים. מדובר בחומרים שהתגלו לראשונה בשנת 1971. הם מאופיינים בכך שהמולקולות בשרשרת הן בעלת קוטביות חשמלית. הפעלת שדה חשמלי על המולקולה משנה את קוטביותה, והיא נשארת במצב החדש על להפעלת שדה חשמלי נוסף המחזיר את קוטביות המולקולה למצבה המקורי. כלומר, בהגדרה מדובר בזיכרון בלתי נדיף (NVM).

החברה מתייחסת לשני מצבי הקוטביות כאל שני מצבים לוגיים: "0" ו-"1". כל אלמנט זיכרון בשבב בנוי מחמש שכבות: אלקטרודה תחתית, סרט של חומר פולימרי פרו-אלקטרי, אלקטרודה עלית, שכבת בידוד ומשטחי מגע חשמליים (Contact Pads).

הסוד טמון במטריצה

עיקר הקניין הרוחני של החברה מתמקד במה שהיא מכנה Passive Matrix: שיטה המאפשרת לקרוא את המידע המצוי בזיכרון מבלי לשנות את קוטביות הפולימר – כלומר מבלי לשנות את תוכן הזיכרון. לאחרונה החלה החברה בייצור סדרתי של הזיכרונות באמצעות מתקנים דמויי מכונות דפוס המופעלים על-ידי החברות Soligie  בארה"ב, PolyIC  בגרמניה ו-InkTec בדרום קוריאה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס