הסמארטפון הריווחי ביותר של וריזון מכיל שני שבבים של סיוה

6 יולי, 2011

חברת SterneAgee העניקה לסיוה המלצת קנייה בזכות הצלחתה לשלב שני מעבדים במכשיר Droid Charge של סמסונג, ובזכות המכירות הצומחות של אייפד 2 ואייפון 4, שגם בהם משולבים מעבדי האותות של החברה

מספר הטלפונים בעלי מעבד סיוה צמח ל-613 מיליון מכשירים ב-CEVA DSP BASEBAND אלקטרוניקה הייטק 2010

הסמארטפון הריווחי ביותר של חברת וריזון (Verizon) מכיל שני שבבים הכוללים מעבדים של חברת סיוה (CEVA) מהרצליה. כך גילתה היום חברת SterneAgee בדו"ח על חברת סיוה, שבו המליצה על קניית מניית החברה. להערכת החברה צריכה מניית החברה להיסחר במחיר של 35 דולר, לעומת 31.7 דולר, שהוא מחירה כיום.

חברת CEVA מוכרת קניין רוחני של מעבדי אותות ספרתיים המשולבים במכשירים צרכניים רבים. מהדו"ח של SterneAgee עולה שהיא הצליחה להיכנס לכמה מהמוצרים הנמכרים ביותר בשוק האבזרים הניידים כיום בעולם.

החברה הסבירה שהמכשיר Droid Charge הוא מכשיר חדש של סמסונג, הנחשב למוצר הריווחי ביותר ברשת של וריזון בקטגוריית מכשירי הדור הרביעי מבוססי אנדרואיד. המכשיר מבוסס על שני שבבים מרכזיים: שבב LTE של סמסונג ושבב תקשורת (Baseband) של חברת Via. שני השבבים מבוססים על מעבד של סיוה.

החברה צופה שברבעון הקרוב החברה תציג גידול במכירות, בזכות הפופולריות העצומה של שני מוצרים נוספים: iPhone4 ו-iPad2 שגם בהם משולבים מעבדי האותות של החברה.

המודל של ARM

כיום נחשבת סיווה לגורם בעל משקל בשוק. מספר הטלפונים המכילים מעבדי סיווה צמח מ-334 מיליון ב-2009 ל-613 מיליון מכשירים ב-2010. מודל הייחוס של סיווה היא חברת ARM הבריטית, המחזיקה בכ-97% משוק הטלפונים הסלולריים בעולם.

גם ARM היא חברת קניין רוחני, המוכרת מעבדי RISC עבור שבבים לטלפונים ניידים. צריך לזכור ששתי החברות אינן מתחרות. כל שבב סלולרי מכיל גם מעבד RISC לניהול כללי של המערכת, וגם מעבד DSP המטפל בעיבוד פרוטוקולי התקשורת (Baseband). לכן במקרים רבים ניתן למצוא את הקניין הרוחני של שתי החברות זה ליד זה בשבב המרכזי של הטלפון.

מודם תוכנה

השבוע הודיעה החברה על השגת אבן דרך טכנולוגית נוספת: המעבד מבוסס תוכנה CEVA-XC, המיועד לתקשורת סלולרית מהדור הרביעי, יתמוך גם בתקני HSPA ו-+HSPA של הדור ה-3 ודור הדור ה-3.5. מעבד התקשורת CEVA-XC תוכנן במיוחד לתקן LTE ו-LTE Advanced של הדור הרביעי, ותומך ביישומי תקשורת סלולרית, קישוריות, שידור דיגיטלי ותקשורת חוטית הפועלים בתקנים שונים. הוספת התמיכה בתקני HSPA ו-HSPA+ תאפשר למפעילות סלולר לתמוך בהעברת נתונים בקצבים גבוהים יותר גם ללא התאמת הרשת לדור הבא.

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , טאבלט וסמארטפון , סמיקונדקטורס , קניין רוחני , תעשייה ישראלית