טאואר מוכרת את אחזקותיה ב-HHSL הסינית תמורת 32 מיליון דולר
11 יולי, 2011
ההשקעה של טאואר ב-HHSL העניקה לה כושר ייצור זמין נוסף, מאחר שעד לרכישת מפעל הייצור של מייקרון ביפן היא סבלה ממחסור בכושר ייצור. בשנת 2010 צמח שוק קבלניות ייצור השבבים בעולם ב-34% להיקף של כ-27 מיליארד דולר
ההשקעה בחברה הסינית העניקה לטאואר להבטיח כושר ייצור זמין נוסף

חברת טאואר-ג'אז (ToweJazz) ממגדל העמק מוכרת את אחזקותיה בחברת הייצור הסינית HHSL בתמורה ל-32 מיליון דולר. טאואר מחזיקה ב-10% ממניות החברה הסינית. מנכל טאואר, ראסל אלוונגר, הסביר שהעיסקה תעניק לטאואר מימון להמשך מימוש תוכנית הצמיחה שלה.
העיסקה צפויה להסתיים ברבעון השלישי של 2011. כתוצאה מהעיסקה טאואר צפויה לרשום רווח של 15 מיליון דולר בדו"ח הרבעון השלישי של השנה.
הנכס העיקרי של HHSL היא חברת HHNEC אשר הוקמה בשנחאי על-ידי NEC היפנית בשנת 1997. החברה מספקת שירותי ייצור שבבים עבור זיכורנות בלתי נדיפים, ורכיבי CMOS ליישומים אנלוגיים ויישומי אלחוט בגיאומטריות של 0.35-0.13 מיקרון. לחברה שני מתקני ייצור בתוך סין, והיא בעלת קיבולת יצור של 90 אלף פרוסות סיליקון בחודש.
שוק של 27 מיליארד דולר
ההשקעה של טאואר ב-HHSL העניקה לה כושר ייצור זמין נוסף, מאחר שעד לרכישת מפעל הייצור של מייקרון ביפן היא סבלה ממחסור בכושר ייצור (60 אלף פרוסות סיליקון בחודש). היא גם תמכה באסטרטגיית הכניסה שלה לשוק האסיאתי, שהמוקד שלה עבר, בעקבות עסקת מייקרון, ליפן.
בשנה האחרונה מדווחת טאואר על גידול בהיקף המכירות, אולם ראוי לציין שהתופעה מאפיינת את כלל שוק יצרניות השבבים העצמאיות. להערכת חברת Research and Markets, בשנת 2010 צמח שוק קבלניות ייצור השבבים ב-34% להיקף של כ-27 מיליארד דולר. היצרניות המתמחות הגדולות בעולם הן TSMC, UMC, Global Foundries ו-SMIC.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית