DesignArt מרעננה פיתחה מיקרו-תחנת בסיס סלולרית בשבב יחיד

21 יולי, 2011

השבב DAN3000 מיוצר בתהליך של 40 ננומטר וכולל ליבות עיבוד של Tensilica. הוא יכול להחליף את השימוש בערכת שבבים שלמה הכוללת רכיבים מתכנתים (FPGA), מעבד אותות (DSP) ומעבדי רשת. במקרים מסויימים הוא יכול להחליף כרטיס שלם, ומאפשר לקשר בין המשתמשים לבין רשתות סלולריות מהדור השני והשלישי

DAN3000 מאפשר ליישם תחנת בסיס סלולרית המתחברת לרשת איתרנט מקומית

חברת DesignArt Networks מרעננה חשפה את תכנוני הייחוס הראשונים לתחנות בסיס סלולריות המבוססות על מערכת שלמה בשבב. החברה פיתחה את משפחת השבבים DAN3000, הכוללים את כל הפונקציות של תחנת בסיס במערכת על גבי שבב (SoC). תכנוני ייחוס שאותם חשפה היום נבדקו בשטח ומאפשרות ייצור תחנות בסיס מרובות פרוטוקולים ברשתות מסוג 3GPP ומסוג LTE.

DesignArt RAN תחנת בסיס 3GPP LTE
תכנון הייחוס של תחנת בסיס סלולרית המבוססת על DAN3000

החברה פיתחה קונספט שלפיו צפיפות הנתונים הגבוהה ברשתות הדור השלישי והרביעי מאלצת את ספקיות התקשורת להתקין תאי תקשורת קטנים במקומות רבים, על-מנת להבטיח תעבורת נתונים בין מכשירי הקצה הרבים, כמו טלפונים חכמים, טאבלטים ואבזרי מדיה אישיים. התחנות נועדו לסייע למפעילות התקשורת לבצע פריסה מהירה וקלה של רשתות גישה לרשת (Radio Access Networks) כדי לעמוד בקצב העלייה המהיר של תקשורת נתונים ברשתות הדור השלישי והרביעי.

קרוב לטלפון של המנוי

תחנות הבסיס המבוססות על השבב המרכזי של DesignArt מאפשרות לפרוס במהירות נקודות תקשורת אלחוטיות הקרובות אל האבזרים האלחוטיים האישיים ומתחברות אל הרשת הסלולרית באמצעות רשת איתרנט המקומית (Metro Ethernet).

חברת DesignArt הוקמה בשנת 2006 על-ידי המנכ"ל ברק עוז והמנהל הטכנולוגי אסף טובול. ברק עוז שימש בעבר כמנהל התפעול של Millimetrix וסגן נשיא למו"פ בחברת טלדטה. אסף טובול שימש כמנהל הנדסת המערכת בחברת Airspan Networks ולפני כן כראש קבוצת ארכיטקטורת המערכת בחברת Millimetrix. במאי 2010 הצטרף אל דירקטוריון החברה המנהל הטכנולוגי לשעבר של חברת אלקטל, ניל רנסאם.

מוצר הדגל של החברה הוא DAN3000. זהו שבב ענק המיוצר בתהליך של 40 ננומטר. הוא כולל ליבות עיבוד מתוצרת Tensilica, ויכול להחליף את השימוש בערכת שבבים שלמה הכוללת רכיבים מתכנתים (FPGA), מעבד אותות (DSP) ומעבדי רשת. השבב מאפשר לעבד את אותות התקשורת בקצב של 1Gb/s וצורך הספק נמוך מ-8W.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית , תקשורת