סין חוקרת את שערוריית החנויות המזוייפות של אפל

24 יולי, 2011

הרשת המזוייפת של חנויות אפל (Apple) שנחשפה בשבוע שעבר על-ידי מתנדבת אמריקאית מארגון בריאות בינלאומי המתגוררת בעיר קנמינג בדרום-מערב סין, הפכה לסוגייה בינלאומית

הרשת המזוייפת של חנויות אפל (Apple) שנחשפה בשבוע שעבר על-ידי אמריקאית המתגוררת בעיר קנמינג בדרום-מערב סין, הפכה לסוגייה בינלאומית

בשבוע שעבר העלתה בלוגרית אמריקאית (שהחלטה לשמור על עילום שם), פוסט בבלוג האישי שלה (birdabroad.wordpress.com) המתאר ביקור בשלוש חנויות מזוייפות של אפל, בשם Apple Store. הזיוף היה כל כך מוצלח, שאפילו העובדים בחנויות חשבו שהם עובדי אפל. אלא שמבט אחד הספיק לבלוגרית לגלות שמדובר בזיוף: לאפל אין מותג בשם Apple Store, רמת התחזוקה של החנויות היתה עלובה ביותר, המוכרים עצמם לא הכירו את המוצרים שהם מכרו, ובדיקה באתר של חברת אפל גילתה שאין לה שום פעילות בעיר קנמינג.

אפל סין זיוף מזוייפים מחשבים אלקטרוניקהבסוף השבוע הפך הפוסט של סוזן לאחת מהידיעות המצוטטות בכל אתרי הטכנולוגיה והגאדג'טים בעולם, כולל באתרי החדשות הגדולים של AP ורויטרס, ותפסה מקומות ראשונים בדיווחים של יאהו וגוגל (המבוססים על פופולריות בקרב הגולשים).

היום בבוקר דיווחה סוכנות הידיעות הסינית שינואה ניוז, כי רשויות המסחר והתעשייה בעיר החלו לחקור את רשת החנויות, והן יפרסמו את תוצאות החקירה. לאחרונה גוברת הרגישות בסין לטענות על הפרת זכויות יוצרים, בין השאר כי סין נחשבת לספקית הגדולה בעולם של מוצרי תעשייה מזוייפים, כולל מוצרים אלקטרוניים ואפילו רכיבים אלקטרוניים מזוייפים. לאחרונה, למשל, נודע ל-Techtime שחברת TI גילתה זיופים בקנה מידה גדול של שבבים, הנמכרים כשבבים מתוצרת TI.

ראוי לציין שזו לא הפעם הראשונה שבה סוחרים בסין מזייפים מותג במלואו: הפרשייה הגדולה ביותר בהקשר זה קשורה לזיוף של המותג NEC בסוף שנות ה-90. קבוצת זייפנים בסין ייצרו מחשבים ומכשירי טלוויזיה המסומנים בלוגו של NEC. הם הקימו רשת הפצה, נתנו חשבוניות כביכול של NEC, ואפילו סיפקו תמיכה טכנית בלקוחות שרכשו את המוצרים, והפעילו מחלקה לתיקון מכשירים מקולקלים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , שיווק והפצה