איל וולדמן: "כבר לפני שנתיים שקלנו לרכוש את Fulcrum שנרכשה לפני שבוע בידי אינטל"

28 יולי, 2011

שבוע לאחר שדיווחה על תוצאות הרבעון האחרון והעריכה שתגיע למכירות של רבע מיליארד דולר ב-2011, מנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן מגדיר לחברה יעד של מיליארד דולר: "מנועי הצמיחה שלנו בשנים הבאות יהיו Web 2.0, מחשוב ענן ומערכות איחסון"

"כבר לפני שנתיים התחלנו לבחון את האפשרות לרכוש את Fulcrum, אבל הגענו למסקנה שלא כדאי לנו מכיוון שהפתרון שלנו יותר טוב"

מלאנוקס אינטל אינפיניבנד איתרנט Infiniband Ethernet מחשב-על
איל וולדמן

"השנה אנחנו עומדים ביעד מכירות של רבע מיליארד דולר, ואנחנו כבר רואים את האופק לצמיחת החברה להיקף של מיליארד דולר בשנה". בהכרזה מפתיעה זו פתח מנכ"ל מלאנוקס (Mellanox), איל וולדמן, את המפגש עם אנליסטים שנערך היום בתל-אביב.

לפני כשבוע וחצי דיווחה החברה על תוצאות שיא של 63.3 מיליון דולר ברבעון השני של 2011, ושולי רווח של 68.9%. מדובר בעלייה של 15% בהשוואה לרבעון הראשון של השנה, ועלייה של יותר מ-58% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. החברה צופה שברבעון הבא היא תגיע ל68 מיליון דולר מכירות.

משבבים לפתרון מלא

בפגישה היום הסביר וולדמן מדוע לדעתו החברה תמשיך לצמוח בשנים הקרובות. "לפני שנתיים התחלנו במהלך שנועד להביא אותנו ליכולת אספקת פתרונות מלאים מקצה לקצה. כיום יש לנו ליכולת לספק פתרונות מלאים הנותנים לנו יתרונות בשוק. אנחנו מייצרים את רכיבי הסיליקון ב-TSMC, מרכיבים כרטיסים ומתגים שלמים בחברת פלקסטרוניקס ומספקים אפילו כבלים ותוכנה". להערכתו, אספקת הפתרונות מקטינה במידה מסויימת את שיעור הריווחיות של החברה, אולם תרומתה להיקף המכירות משמעותית יותר.

חברת מלאנוקס מספקת פתרונות מארג תקשורת (Interconnects) עבור מרכזי משוב גדולים ומחשבי-על (HPC), שהוא התחום ממנו התפתחה. כיום היא מספקת פתרונות Ethernet ופתרונות Infiniband המהירים יותר, והמוצרים שלה מוטמעים ב-61 מחשבים מתוך 100 מחשבי-העל החזקים בעולם.

שוק ה-HPC לא מושפע מהמצב הכלכלי?

וולדמן: "להערכתי לא צפויה ירידה בתחום הזה. רוב תקציבי המחשוב-על הם תקציבים ממשלתיים, וצורכי הביטחון בעולם ובעיית הטרור מבטיחים שהתקציבים הללו לא יירדו. אולם מנועי הצמיחה העיקריים שלנו מצויים במקום אחר: Web 2.0, מחשוב ענן ומערכות איחסון.

מנוע צמיחה

"אנחנו מבחינים בין מחשוב ענן לבין תשתיות Web 2.0. מערכות Web 2.0 הן מערכות מחשוב המספקות שירות למיליוני אנשים בו-זמנית. שם המשחק בהן הוא נצילות ומהירות תגובה. אתרים כמו Gmail ופייסבוק שייכים לקטגוריה הזו. כיום יש כבר שתי חברות המשתמשות במוצרים שלנו עבור Web 2.0, ואני מעריך שבקרוב ייכנסו לתחום חברות נוספות. מערכות מחשוב ענן מריצות הרבה מאוד יישומים בו-זמנית, וגם בהן יש חשיבות גדולה לנצילות ולמהירות התגובה. בתחום מערכות האיחסון אנחנו רואים שאינפיניבנד מתחיל להיות סטנדרט על חשבון פתרונות עצמיים של ספקי המערכות".

תחרות ושיתוף פעולה עם אינטל

לפני קצת יותר משבוע נראה היה שמתפתחת למלאנוקס תחנות מכיוון חדש: אינטל (Intel) הודיעה על רכישת Fulcrum Microsystems מקליפורניה, המפתחת רכיבים עבור מתגי Ethernet במרכזי הנתונים של ספקיות תקשורת.

מנהל חטיבת מרכזי הנתונים של אינטל, קריק סקאוגן, אמר שאינטל בונה מחדש את פעילותה בתחום זה. "אנחנו נמצאים בתהליך שינוי מחברה המספקת טכנולוגיות שרתים למרכזי נתונים – לחברה המספקת את כל הטכנולוגיות של כל אבני הבניין הדרושות לבניית מרכזי נתונים – כולל כל פתרונות הותקשורת בתוך מרכזי הנתונים".

וולדמן סיפר שהוא מכיר היטב את Fulcrum: "היא מפתחת שבבי סיליקון עבור מתגי איתרנט מהירים וגייסה יותר מ-150 מיליון דולר, אבל לא הצליחה לתרגם את המוצרים שלה למכירות. כיום היא מפתחת שבבים למהירות תעבורה של 40 גי'גהביט. כבר לפני שנתיים התחלנו לבחון את האפשרות לרכוש אותה, אבל הגענו למסקנה שלא כדאי לנו מכיוון שהפתרון שלנו יותר טוב.

לדבריו, אינטל היא גם מתחרה וגם שותפה עסקית מכיוון שהיא משלבת את מלאנוקס בפלטפורמות שלה. המתחרה הגדולה השנייה היא ברודקום. "אני חושב שאנחנו יכולים להתקדם יותר מהר ולכן נוכל לקחת מהן נתחי שוק. פתרון Virtual Protocol Interconnect שלנו מאפשר לספק קישוריות גם בטכנולוגיית אינפיניבנד וגם בטכנולוגיית איתרנט, או שינהם: המשתמש יכול להחליף את הפרוטוקול תוך כדי עבודה, בהתאם לצורך".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנשים , חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , תעשייה ישראלית , תקשורת