Advantest רכשה את Verigy תמורת 1.1 מיליארד דולר במניות

15 אוגוסט, 2011

אדוונטסט חזקה יותר בתחום ייצור רכיבי הזיכרון, וריג'י חזקה יותר בתחום ייצור השבבים הלוגיים, בעיקר מערכות על-גבי שבב (SoC). העסקה נועדה לבנות קבוצה גלובלית, שכן עד למיזוג פעלה אדוונטסט בעיקר ביפן ובאסיה, ואילו וריג'י פעלה בעיקר בארה"ב ובאירופה

החברה המאוחדת מעסיקה כ-4,900 עובדים ופועלת ב-21 מדינות

מיזוג בתעשיית הצב"ד לחצאי-מוליכים: חברת אדוונטסט (Advantest) היפנית השלימה את רכישת חברת וריג'י (Verigy) האמריקאית בעסקת החלפת מניות בהיקף של 1.1 מיליארד דולר. הסכם המיזוג נחתם בדצמבר 2010, אולם הושלם רק כעת עקב בדיקות מחמירות של הרשויות בארה"ב.

שתי החברות משלימות אחת את השנייה בתחומים רבים. בעוד שאדוונטסט חזקה יותר בתחום ייצור רכיבי הזיכרון, וריג'י חזקה יותר בתחום ייצור השבבים הלוגיים, בעיקר מערכות על-גבי שבב (SoC). העסקה נועדה לבנות קבוצה גלובלית, שכן עד למיזוג פעלה אדוונטסט בעיקר ביפן ובאסיה, ואילו וריג'י פעלה בעיקר בארה"ב ובאירופה.

המורשת של HP ו-Agilent

חברת וריג'י הוקמה בשנת 2006 כספין אוף של חברת Agilent Technologies בתחום ציוד הבדיקה לייצור שבבים ונרשמה בסינגפור. גם היא, כמו Agilent, נשענת על המורשת המקצועית בתחום הצב"ד של חברת HP, שממנה הן יצאו.

המוצרים העיקריים של החברה הם פלטפורמת V93000 לבדיקת מערכות על-גבי שבב במארזי SiP, פלטפורמת V6000 לבדיקות רכיבי זיכרון, הכוללת תמיכה במארזים מרובי-שבבים (MCM), ומערכת V101 לבדיקת רכיבים משולבים (IC) בתעשיית התקשורת וציוד הצריכה.

החברה המאוחדת מעסיקה כ-4,900 עובדים ופועלת ב-21 מדינות.  להערכת חברת Avantest, המיזוג עם Verigy יגדיל את מכירותיה להיקף של יותר מ-1.7 מיליארד דולר בשנה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , ציוד בדיקה