סיאנו מספקת ל-ZTE יכולת קליטת טלוויזיה אלחוטית בסמארטפונים
17 אוגוסט, 2011
סיאנו נחשבת לחלוצה בתחום הטלוויזיה הניידת: טכנולוגיה שבה המכשירים הניידים קולטים שידורי טלוויזיה אלחוטיים ישירות ולא באמצעות הרשת הסלולרית. לפני שנה השלימה החברה גיוס של 23.5 מיליון דולר - במסגרת המעבר לחברה בוגרת מבוססת מכירות
סיאנו הוקמה בשנת 2004 על-ידי אלון עירוני, לשעבר מנכ"ל אמבלייז ועל-ידי חמוטל ראאב ששימשה כמנהלת התפעול של אמבלייז. שניהם הגיעו אליה מחברת צורן. יו"ר החברה הוא אראל מרגלית, מייסד ומנהל קרן ההון סיכון JVP
חברת ZTE הסינית החלה לספק את מכשיר הטלפון החכם החדש שלה, מדגם OPhone U830, כשהוא מכיל שבב מקלט טלוויזיה מתוצרת חברת סיאנו (Siano) הישראלית.
סיאנו זכתה בפרוייקט בעקבות שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת Borqs הסינית, אשר פיתחה את מעבד היישומים OMS 2.5 המבוסס על מערכת ההפעלה לינוקס. במהלך ההשקה אמר מנהל חטיבת TD-SCDMA בחברת ZTE, וואנג יונג, ש-"2011 היא שנת הסמארטפון" עבור החברה.
שת"פ ישראלי-סיני
במכשיר הותקן שבב הקליטה SMS2186 של סיאנו, והוא כבר הוזמן בכמויות גדולות על-ידי ספקית התקשורת הסינית China Mobile, אשר מקווה לספק באמצעותו גישה מהירה לשידורי טלוויזיה אלחוטיים.
חברת Borqs הוקמה בבייג'ין בשנת 2007 ומפעילה מרכזי פיתוח בסין ובהודו. סגן נשיא Borqs, בוב לי, אמר שסיאנו ביססה עצמה כחברה המספקת ביצועים וחדשנות בתחום המערכות המבוססות על תקן שידורי המולטימדיה בסין (China Mobile Multimedia Broadcasting). "שיתוף הפעולה האסטרטגי בין סיאנו לבין Borqs יתרום רבות להאצת שוק הסמארטפונים בסין".
טרמפ על הטלפון
חברת סיאנו הוקמה בשנת 2004 על-ידי אלון עירוני, לשעבר מנכ"ל אמבלייז ועל-ידי חמוטל ראאב ששימשה כמנהלת התפעול של אמבלייז. שניהם הגיעו אליה מחברת צורן. יו"ר החברה הוא אראל מרגלית, מייסד ומנהל קרן ההון סיכון JVP. היא נחשבת לחלוצה בפיתוח שבבים לקליטת שידורי טלוויזיה במכשירים ניידים (Mobile TV).
מדובר בתחום חדש אשר נולד בעקבות העומס על הרשתות הסלולריות הקיימות. צפייה איכותית בשידורי טלוויזיה באמצעות המכשיר הנייד דורשת מהירות תקשורת ברוחב פס מינימלי של 500Kbps. זו משימה שרשתות הסלולר לא יכולות לעמוד בה, מכיוון שהן עמוסות בתעבורת נתונים, ובמיוחד בתעבורת וידאו מאתרים כמו יוטיוב.
גם האפשרות להשתמש ברשתות Wi-Fi מקומיות נפסלה, מכיוון שרמת הכיסוי שלהן אינה מלאה והן לא מספקות יציבות ברוחב הפס. מסיבות אלה מתפתחים כיום תקני שידור ניידים, המבוססים על שידור אותות וידאו אלחוטים מנקודה אחת להרבה נקודות, בדומה לשידורי הטלוויזיה הרגילים.
רשת שידור חסכונית
שידורים אלה מותאמים במיוחד לצפייה במכשירים ניידים ובעלי צריכת הספק נמוכה וצג זעיר. כך למשל, הם נעשים ברזולוציה נמוכה מהרגיל, וניקלטים באמצעות אנטנות סלולריות קטנות ומאפשרים שמירה על חיסכון בהספק במהלך קליטת ועיבוד השידורים.
למרות שמדובר עדיין בטכנולוגיה צעירה מאוד, ההתקנות הראשונות החלו ב-2006 ועד היום התפתחו הרבה מאוד תקנים, בהתאם לאזורים גיאוגרפיים שונים: בסין פועל תקן CMMB, בקוריאה תקן T-DMB, ביפן תקן ISDB-T, באמריקה הלטינית תקן ATSC-MH ובחלק ממדינות אירופה פועל תקן DVB-H.
גיוס 23.5 מיליון דולר
חברת סיאנו מייצרת מקלטים לרוב התקנים המקובלים. בינואר 2010 היא ביצעה גיוס הון גדול בהיקף של 23.5 מיליון דולר, שבו השתתפו רק בעלי המניות שהשקיעו בה עם הקמתה: JVP, תמיר-פישמן, סטאר, וולדן ישראל ו-Bessemer. הגיוס נועד לממן את המעבר של החברה משלב הסטארט-אפ לשלב של חברה בוגרת המתקיימת ממכירות.
פורסם בקטגוריות: חדשות , טאבלט וסמארטפון , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית , תקשורת