HP הולכת בעקבות יבמ: מחסלת את תחום המחשבים האישיים ומתמקדת בשירותים ובתשתיות ענן
21 אוגוסט, 2011
חברת HP הודיעה על רכישת אוטונומי תמורת 10 מיליארד דולר במזומן ותוכנית היפרדות מחטיבת המחשבים האישיים. בעלי המניות לא אהבו את המהלך ומניית החברה איבדה יותר מ-20% מערכה. המהלך מייצר מתחרה ישירה ביבמ, ועשוי להביא להופתעות של גוף עולמי חדש בתחום המחשבים האישיים
בעלי המניות לא אהבות את המהלך ומניית החברה איבדה יותר מ-20% מערכה
חברת HP, יצרנית המחשבים האישיים הגדולה בעולם, מתכננת להיפרד מהתחום שהוביל את עסקיה בעשור האחרון ולהתמקד בתחום השירותים והפתרונות העיסקיים. במהלך מתואם פירסמה החברה בסוף השבוע את תוצאות הרבעון השלישי לשנת 2011, ביחד עם ההודעה על רכישת חברת התוכנה Autonomy תמורת 10 מיליארד דולר, והחלטת הדירקטוריון על פרידה מחטיבת ה-PC באמצעות הפרדה או מכירתה.
בכך מחקה HP את האסטרטגיה של יבמ, אשר מכרה את חטיבת המחשבים האישיים שלה לחברת לנובו הסינית ומתמקדת כיום בתחום השרתים, מערכות האחסון ובתחומי התוכנה והשירותים העסקיים.
חטיבת PSG היתה בעשור האחרון חטיבת הדגל של החברה: היא נחשבת ליצרנית מחשבי ה-PC הגדולה בעולם ומכירותיה ב-2010 הסתכמו בכ-41 מיליארד דולר.
בעלי המניות רוטנים
מאחורי המהלך עומדת תוכנית שנועדה לשנות את פניה של החברה במטרה להתמדקד באספקת שירותים ומוצרים לארגונים גדולים ובינוניים ולמגזר הציבורי. במתכונתה החדשה, החברה תספק מערכות דפוס, תוכנות שירותים, שרתים, מערכות אחסון ורשתות תקשורת. בעלי המניות אל אהבו את המהלך, ובסוף השבוע איבדה מניית HP יותר מ-20% מערכה, והחברה נסחרה בבורסה לפי שווי של פחות מ-50 מיליארד דולר.
נשיא ומנכ"ל HP, ליאו אפותקר, אמר שהאסטרטגיה החדשה תתמקד במחשוב ענן, שירותים ובתחומי השרתים, הרשתות ופתרונות האחסון הארגוניים. דירקטוריון החברה החליט על ביצוע בדיקה לקביעת עתידה של חטיבת המחשבי האישיים, האחראית לכ-32% ממכירות החברה, כדי להשלים את פיצולה או מכירתה בתוך 12-18 חודשים.
רכישת אוטונומי ב-10 מיליארד
במקביל, הודיעה HP על הסכם לרכישת חברת התוכנה Autonomy תמורת כ-10 מיליארד דולר במזומן. העיסקה צפויה להסתיים עד סוף 2011. אוטונומי הוקמה בבריטניה בשנת 1996 ומעסיקה כ-2,700 עובדים. היא מספקת תוכנות תשתית ארגוניות לעסקים גדולים ומוסדות ציבוריים ומתמחה בפתרונות לאיתור תבניות בבסיס המידע – עוד תחום שבו חברת יבמ מובילה בשנים האחרונות ומשקיעה בו מאמצי פיתוח נמרצים.
ההסבר העסקי למהלך מצוי בתוך הדו"ח הכספי של החברה. ברבעון השליש של הסתכמו מכירות החברה בכ-31.2 מיליארד דולר – עלייה של 1% בלבד בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, אולם ירידה של 2% בהתחשב בשינויים בערך המטבע. אלא שבעוד שחטיבת השירותים העסקיים צמחה ב-5%, ירדה חטיבת המוצרים הצרכניים, הכוללת את חטיבת המחשבים האישיים ומוצרי הדפוס, בכ-15%. הירידה העיקרית היתה בתחום המחשבים האישיים, שכן מכירות חטיבת הדפוס ירדו ב-1% בלבד.
מנגד, תחומי היעד המרכזיים של HP אופיינו בצמיחה מרשימה: 4% צמיחה בתחום השירותים. תחום המערכות הארגוניות ותשתיות ענן: שרתים , מערכות אחסון ורשתות צמח ב-7%, תחום התוכנה צמח ב-20%, ותחום השירותים הפיננסיים צמח ב-22%.
מי ירענן את שוק המחשבים?
חטיבת המחשבים האישיים מתמודדת עם מציאות לא קלה: המהפיכה שיצרו הסמארטפונים והטאבלטים פגעה קשה במכירות המחשבים האישיים, ויצרני המחשבים נקלעו לתחרות מחירים קשה בתחום בעל שיעור צמיחה יורד. בכך מסתיים מהלך שהחל בדיוק לפני 10 שנים, כאשר HP רכשה את קומפאק תמורת 25 מיליארד דולר, כדי למקד את עסקיה בתחום המחשבים האישיים.
שנתיים קודם, ב-1999, היא ביצעה פרידה מחטיבת הצב"ד היוקרתית שלה, והקימה את חברת Agilent שהפכה ליצרנית ציוד הבדיקה הגדולה בעולם. כעת נותר לראות האם היא תלך בעקבות יבמ ותמכור את חטיבת המחשבים האישיים ליצרנית סינית – או שהיא תקים חברה עצמאית אשר תרענן את העולם המתיישן של המחשב האישי.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , תוכנה ותכנון אלקטרוני