הסכם שת"פ בין אריאל לפרוייקט ההייטק הרוסי סקולקובו
22 אוגוסט, 2011
הפרוייקט הוא יוזמה של נשיא רוסיה, המקווה לקדם בעזרתו הקמת תעשיית הייטק במתכונת ישראלית. עד היום הושקעו בפרוייקט כ-4.5 מיליארד דולר. חברות סטארט-אפ ישראליות יוכלו להשתלב בפרוייקט ולהנות מתקציבים של ממשלת רוסיה
חברות סטארט-אפ ישראליות יוכלו להשתלב בפרוייקט ולהנות מתקציבים של ממשלת רוסיה
היום נחתם הסכם שיתוף פעולה בין יוזמת ההייטק הרוסית סקולקובו, לבין חברת היישום של המרכז האוניברסיטאי אריאל. בעקבות ההסכם, יוקם בארץ מרכז "ישראל-סקולקובו" (Israel Skolkovo Gateway) שיעניק לחברות ישראליות גישה אל משאבי ההון וכוח האדם של סקולקובו.
פרוייקט סקולקובו הוא מרכז ההייטק הגדול ברוסיה, המשתרע על שטח של כ-4,000 דונם, ושזכה לכינוי "עמק הסיליקון הרוסי". עד היום השקיעה הממשלה הרוסית יותר מ-4.5 מיליארד דולר בפרוייקט. הוא ממומן באמצעות קרן סקולקובו שהוקמה על-ידי נשיא רוסיה דימיטרי מדוודב לפני כשנה, במטרה לשנות את פני הכלכלה הרוסית לכיוון של חדשנות ויזמות טכנולוגית.
בשנה שעברה חוקק "חוק סקולקובו", המעניק לפרוייקט הטבות מיסוי ועדיפות לאומית. במסגרת הפרויקט מוקמת אוניברסיטת SIT החדשה, הנמצאת בקשרים הדוקים עם MIT בארה"ב. סקולקובו מקדמת במיוחד את תחומי ה-IT, ביוטכנולוגיה, Cleantech, חלל ותקשורת. ביולי האחרון הושג הסכם מסגרת לשיתוף פעולה בין ישראל לסקולקובו בפגישה שהתקיימה בארץ בין שר התמ"ת שלום שמחון והמדען הראשי אבי חסון עם יו"ר קרן סקולקובו הרוסית.
לפי הדוגמא הישראלית
מטעם סקולקובו, חתם היום על ההסכם אלכס טורקוט, ראש מערך ה-IT בפרוייקט. לדבריו, "ברוסיה רואים בישראל את אחד המודלים המוצלחים ביותר להפיכת ידע לתעשייה. המטרה של סקולקובו היא לבצע ברוסיה את מה שביצעה ישראל בתחילת שנות התשעים, כאשר מדיניות ממשלתית סייעה לבניית תעשיית ההייטק. יש ברוסיה כוח אדם איכותי וידע מדעי, אולם חסרה לנו רוח היזמות הטכנולוגית של ישראל. הפעילות של חברות סטארט-אפ ישראליות במסגרת סקולקובו תסייע לפיתוח ההייטק ברוסיה ובישראל.
"חברות ישראליות יוכלו ליהנות מתקציבים רוסיים באמצעות שיתוף הפעולה עם אריאל. בתמורה הן יטפחו פעילות מו"פ נוספת ברוסיה, ויתרמו ליצירת תרבות ארגונית וטכנולוגית. פרויקטים שיצטרפו אלינו ייהנו מהטבות מס משמעותיות, והקלות בתחום המכס וההגירה".
ויטלי וישנפולסקי, מנכ"ל חברת Martal, שותף אסטרטגי לחברת אריאל וממובילי פרויקט "ישראל-סקולקובו", אמר שהפעילות הישראלית-רוסית תתקיים באמצעות שיתוף פעולה עם האוניברסיטה הפדרלית URFU בייקטרינבורג בירת אורל, העיר התעשייתית השלישית בגודלה ברוסיה. "האוניברסיטה בייקטרינבורג נמנית עם מכוני המחקר שזכו לתמיכה מרבית של קרן סקולקובו, ומקיימת שיתוף פעולה הדוק עם נציגי הנשיא המופקדים על הפרויקט".
למידע נוסף: www.israelsk.com
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , תעשייה ישראלית