מתחיל המאבק על עתידה של DSPG: ההנהלה דוחה את האשמות קרן Starboard שהיא מזניחה את האינטרסים של בעלי המניות

24 אוגוסט, 2011

קרן הגידור אשר בשמה הקודם, ראמיוס, ניסתה לבצע הפיכת חצר בחברת צורן לפני מכירתה - מנסה לבצע מהלך דומה בחברת DSPG. אולם הפעם היא נוקטת באסטרטגיה אגרסיבית יותר: במקום לדרוש את החלפת הדירקטוריון - היא מנסה לקדם את מכירת החברה

לאחר שהגדילה את מניותיה ב-DSPG ל-9.1% מהמניות, מנסה קרן Starboard לקדם מהלך שנוי במחלוקת של מכירת החברה

DECT Multimedia Home Automation Semiconductors
מנכ"ל DSPG, עופר אליקים

חברת DSPG מהרצליה פירסמה הודעה שלפיה הנהלת החברה הדירקטוריון "מחוייבים וממוקדים באופן מלא בבניית ערך לבעלי המניות. ההנהלה והדירקטוריון מאמינים כי DSPG ממוצבת היטב לעשות כן, בשל היחסים החזקים עם כל לקוחותיה הגדולים ובשל הזכיות האחרונות בשילוב מוצריה במערכות של יצרנים מובילים, ההזדמנויות בשוק, והניסיון המוכח של החברה ביצירת רווח לבעלי המניות".

זוהי התגובה הראשונה של החברה למכתב שששלחה שלשום קרן Starboard Value למנכ"ל עופר אליקים, ובו האשימה את הנהלת החברה בהזנחת האינטרסים של בעליה המניות. הקרן רכשה לאחרונה מניות של DSPG בהיקף שהגדיל את אחזקתה בחברה ל-9.1% מהמניות.

כמו המאבק בצורן

הקרן טוענת שהחברה מבצעת השקעות מיותרות ביוזמות צמיחה שאינן קשורות לליבת העסקים שלה, "אשר לא הצליחו לייצר צמיחה אולם אולם פגעו אנושות בריווחיות החברה". קרן Starboard מופעלת על-ידי אותם מנהלים שהפעילו את קרן הגידור Ramius אשר נקטה בדיוק באסטרטגיה זו כאשר נכנסה למאבק שליטה על חברת צורן בתחילת השנה, מתוך כוונה להחליף את הדירקטוריון באנשים מטעמה.

הפעם נראה שהמשקיעים מארה"ב נוקטים באסטרטגיה אגרסיבית יותר, ומעוניינים להביא למכירתה של DSPG כדי לממש במהירות את השקעתם. במכתבם הם דורשים מהנהלת החברה לבצע תוכנית ארגון מחדש אשר תביא להחפתת עלויות על-ידי יציאה מתחומי המולטימדיה והאוטומציה הביתית ובמקביל –  להתקשר עם בנק השקעות גדול כדי לבדוק אלטרנטיבות להעלאת ערך המניות – "כולל מכירת החברה".

מאבק סמוי וגלולת רעל

המאבק על עתיד DSPG החל באופן שקט לפני כחודשיים, לאחר ש-Starboard רכשה קצת יותר מ-6% ממניות החברה. בדיקה של המשקיעים החדשים העלתה שמדובר במנהליה של קרן ראמיוס, אשר נוהגת להיכנס לחברות ולפעול למכירתן במהירות האפשרית. בשוק מעריכים שזמן האחזקות הממוצע של הקרן בחברות אינו גדול בהרבה מ-6 חודשים.

בתגובה לרכישות המאסיביות, החליט דירקטוריון החברה על הפעלת מנגנון "גלולת רעל" (Poison Pill), אשר נועד למנוע השתלטות עויינת על החברה. במנגנון נקבעה דרישת סף של 10% בעלות – כלומר הוא מאפשר לחברה למכור מניות לבעלי המניות על-מנת לדלל את האחזקות של גוף המעוניין להגיע לאחזקה של 10% מהמניות. דרישה זו מעוררת את כעסה של Starboard, הדורשת לבטל את המנגנון.

חזון חדש ב-DSPG

חברת DSPG מהרצליה פיתוח היא כיום חברת ה-Fabless הגדולה בישראל ומשווקת רכיבים ופתרונות בתחום הקישוריות הביתית. היא נחשבת לאחת מהחברות המובילות בעולם בשוק רכיבי הטלפוניה הביתית האלחוטית (DECT). החברה מעסיקה יותר מ-450 עובדים, מהם כ-300 בישראל. בשנת 2010 הסתכמו מכירותיה בכ-225 מיליון דולר, ועל-פי תחזית החברה היא תצמח ב-2011 בכ-5%, להיקף מכירות של כ-240 מיליון דולר עם רווח נקי מתואם (Non GAAP), כלומר ללא הפחתות מוניטין בגין רכישות והוצאות על אופציות – של כ-11 מיליון דולר.

DECT Multimedia Home Automation Semiconductors
תכנון ייחוס של DSPG ליישום DECT ברשת ביתית חכמה

אחד מהנושאים המעוררים את כעסה של Starboard הוא רעיון השילוב של טכנולוגיית DECT המשמשת בטלפונים אלחוטיים ביתיים, גם ביישומים אחרים בבית ובמיוחד ביישומי ה"בית החכם" (Home Automation). חברת DSPG פירסמה לאחרונה נייר עמדה בכותרת: "השלב הבא בתחום האוטומציה הביתית הוא רשת DECT", שבו מוגדרים יישומים פוטנציאליים חדשים של טכנולוגיית DECT בתוך הבית. בהם: בקרת תאורה, אבטחה ביתית, שירותי רפואה מרחוק וניהול חכם של צריכת האנרגיה הביתית.

האם הבית יותר חכם מהמשקיעים?

המניע בפירסום נייר העמדה הוא ברור: כ-80% מההכנסות של DSPG מגיעות ממכירת שבבי DECT עבור טלפונים אלחוטיים ביתיים. לקוחותיה כוללים את מרבית יצרני המכשירים והמותגים הגדולים בעולם. להערכת החברה, מתוך 7 מכל 10 טלפונים אלחוטיים דיגיטליים הנמכרים בעולם – כוללים שבב של DSPG. היא מאמינה ששוק הרשתות הביתיות החכמות צפוי לגדול בשיעור גבוה ולהגיע כבר בשנת 2013 להיקף של 38 מיליון יחידות. בשנים הבאות הוא יצמח להיקף של מאות מיליוני יחידות.  "טכנולוגיית DECT עונה לצורכי השוק הזה בזכות היכולת לספק תקשורת מאובטחת, טווח קליטה רחב, צריכת הספק וביצועי קול ותמונה גבוהים. בנוסף, היא לא מגבילה את מספר המכשירים שניתן לקשר עם יחידת הבסיס של ה-DECT".

תעשייה או משקיעים?

מבחינת המשק הישראלי, מאבק שליטה כמו זה שהחל ב-DSPG יכול להיות מאיים מאוד. בשורה התחתונה החברה מעסיקה מאות עובדים בשכר גבוה יחסית אשר תורמים לכלל המשק מסביבם. הניסיון של צורן מראה שהתעשייה הישראלית נותרה ללא החברה וללא המשרות. במידה והאסטרטגיה של Starboard תצליח במאבק על DSPG – ייתכן שחלק מהמשקיעים בחו"ל ירוויחו – אולם המשק הישראלי ייוותר ללא חברה תעשייתית המשביחה את הידע של סביבת ההייטק המקומית, ומספקת משרות יקרות ערך.

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית