ארנסט אנד יאנג: היזמים המצליחים מייצאים – ונעשים אנג'לים
29 אוגוסט, 2011
רק 3 פרומיל מהיזמים בעולם מצליחים להשיג הצלחה המזכה אותם בתואר "מחוללי צמיחה" - אולם משקלם בכלכלה העולמית הוא מכריע. מעניין לציין שמרגע שהצליחו, הם מתחילים להיות אנג'לים ומשקיעים ביזמויות של יזמים אחרים
היזם המצליח הוא בעל השכלה גבוהה מהממוצע, אינו חושש מכישלון, ומהשלבים הראשונים של העסק הוא פונה לייצוא ואינו מסתפק בשוק המקומי
מחקר חדש שביצעה חברת ארנסט אנד יאנג מגלה שלמרות חשיבותם להתאוששות הכלכלית העולמית, רוב הממשלות ממעטות לסייע ליזמים מצליחים. המחקר בוצע ב-60 מדינות כולל ישראל, ומבוסס על תשובות שהתקבלו מיותר מ-800 אלף נישאלים, בהם יותר מ-70 אלף יזמים.
המחקר מצא שהיזמים המוגדרים כמחוללי צמיחה (היוזמה שלהם צמחה ביותר מ-20% בשנה), הקימו את החברה שלהם בגילאי 26-45. רמת ההשכלה שלהם גבוהה מהממוצע והם נוטים לעבוד בשיתוף פעולה – לא להיות "זאבים בודדים". יזמים מחוללי צמיחה נוטים לנהל חלק גדול מפעילותם במישור הבינלאומי ולא להתמקד בשוק המקומי בלבד. ארנסט אנד יאנג מעריכה שב-5 השנים הבאות ייצרו יזמים מצליחים מקומות עבודה חדשים בשיעור גבוה פי 3-15 מאשר עסקים קיימים.
זן נדיר
אלא שלמרות שקרוב ל-10% מהנישאלים היו יזמים, רק מעטים מהם השיגו שיעורי צמיחה גבוהים או אפילו בינוניים. בממוצע, רק 3 מתוך כל 1,000 הקימו עסק שהשיג שיעור צמיחה גבוה המוגד כמחולל צמיחה. "היזמים מייצגים את התקווה הטובה ביותר לשימור הצמיחה בעולם, אולם יש רק מעט מאוד יזמים המצליחים לייצר צמיחה גבוהה של יותר מ-20%", אמרה מנהלת את תחום השווקים הצומחים בארנסט אנד יאנג, מריה פינלי.
יזמים מצליחים גם מאופיינים בכך שהם לא חוששים מכישלון, וברגע שהם מצליחים, הם מתחילים לבצע השעות ביזמויות אחרות, במיוחד במתכונת אנג'לים. היזמים שהשקיעו ביזמויות אחרות, בדרך כלל השקיעו בהן סכום של כ-90 אלף דולר.
שיקולים אישיים, לא רק כלכליים
היזמים המצליחים במדינות מפותחות נשענים בדרך כלל על ייצוא כדי להגיע למספר גדול יותר של לקוחות: לפחות שליש מהם מצפים שרבע או יותר מלקוחותיהם יגיעו מחו"ל. מדובר במדינות כמו ארה"ב, בריטניה, גרמניה, צרפת, ישראל שבדיה ויפן. במדינות המתפתחות רק 18% מהיזמים המצליחים פונים לייצוא.
אלא שההבדל הבולט ביותר בין יזמים מכלכלות מפותחות ליזמים מכלכלות מתפתחות הוא במוטיבציה להקמת העסק: יותר מ-40% מהיזמים המצליחים במדינות המתפתחות הקימו את העסק כדי להגדיל את הכנסתם – ואילו במדינות המפותחות היזמים ביקשו להיות עצמאיים.
פינלי: "זה מדהים שדווקא קבוצה זו של מנהיגים עסקים לא מקבלת תמיכה מהממשלות והן לא מכירות בחשיבותה הקריטית לחברה, שכן הם אלה שיכולים להוביל את ההתאוששות הכלכלית בעולם".
פורסם בקטגוריות: אנשים , השקעות והון סיכון , חדשות