מוריסון אנד פורסטר: "שוכחים לחשב את העלויות הסמויות של הענן"
15 ספטמבר, 2011
גל עשת: "סקרים שנערכו לאחרונה בתעשייה הראו שבכ-50% מהארגונים שעברו לענן – לא התקבלה החלטה לעבור לשירותי ענן".
אתמול הציגה החברה את שירותיה במהלך כנס מקצועי שנערך בתל-אביב בהשתתפות מנכ"ל משרד התקשורת עדן בר טל, וכ-200 לקוחות
"הנוחיות של שירותי הענן והתמחור הנוח של תשתיות הענן הציבורי עשויים להטעות אירגונים, ולעתים הם מזניחים את הגדרת המדיניות והיעדים שלהם – ונוטים שלא לחשב את העלויות הסמויות של המעבר לתשתיות ענן".
כך אמר ל-Techtime עו"ד אליסטייר מוהן, שותף בפירמת עורכי הדין האמריקאית מוריסון אנד פורסטר, המספקת שירותי ייעוץ לחברות עסקיות המספקות או רוכשות שירותי ענן. אתמול הציגה החברה את שירותיה במהלך כנס מקצועי שנערך בתל-אביב בהשתתפות מנכ"ל משרד התקשורת עדן בר טל, אליו הגיעו כ-200 לקוחות.
לדברי מוהן, "הענן נראה זול, אולם העלויות הסמויות של הענן עולות הרבה כסף. כך למשל, כאשר ארגון מעלה מידע קריטי על הענן, הוא צריך להצפין אותו ולגבות אותו אצלו, מכיוון שאין לו שליטה על השרתים והוא לא יודע היכן באמת מאוחסן המידע
(למידע נוסף בנושא: מחשוב ענן ופרטיות).
"במקביל, הארגונים צריכים לשלם משכורות לעובדים שינהלו אותו – תפקיד שבתשתיות הישנות הם התרגלו להעביר לשירותי המיקור-חוץ. הענן נראה זול יותר ממה שהוא עולה באמת", אמר.
עו"ד גל עשת, העובד במשרדי הפירמה בפאלו-אלטו, קליפורניה, סיפר שארגונים רבים מזניחים את סוגיית מדיניות המידע הארגונית כשהם עוברים לענן. "סקרים שנערכו לאחרונה בתעשייה הראו שבכ-50% מהארגונים שעברו לענן – לא התקבלה החלטה לעבור לשירותי ענן".
הוא מסביר זאת בקלות הרבה של המעבר לענן: עובדים שונים בארגון מתחילים להשתמש בשירותי ענן באופן חלקי, ובהדרגה היקף השימוש בענן גדל, מבלי שהוגדרה מדיניות, יעדים, מגבלות ואפילו תקציבים.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , תוכנה ותכנון אלקטרוני