טקטרוניקס הכריזה על שילוב מהפכני של אוסילוסקופ ונתח ספקטרום
20 ספטמבר, 2011
MDO4000 מבוסס על אוסילוסקופ אותות מעורבים עם יכולות של נתח ספקטרום. לדברי מנהל הפיתוח העסקי של תחום האוסילוסקופים בטקטרוניקס, מדובר בקטגוריה חדשה: "כ-66% מהמשתמשים באוסילוסקופ אותות מעורבים – זקוקים גם לנתח ספקטרום"
לדברי מנהל הפיתוח העסקי של תחום האוסילוסקופים ומקורות אות בחברת טקטרוניקס, מדובר בקטגוריה חדשה בתחום הצב"ד. "כ-66% מהלקוחות המשתמשים באוסילוסקופ לאותות מעורבים – זקוקים גם לנתח ספקטרום"
חברת טקטרוניקס (Tektronix) החלה לשווק בישראל את המכשיר MDO4000 שהוכרז בחודש שעבר, אשר משלב בקופסה אחת נתח ספקטרום (Spectrum Analyzer), אוסילוסקופ אנלוגי ואוסילוסקופ דיגיטלי. הוא מאפשר לקלוט ולנתח 4 ערוצים אנלוגיים, 16 ערוצים דיגיטליים וערוץ RF אחד בתדר של עד 6GHz עם יכולת לכידת אותות ברוחב פס של עד 1GHz. התיאום בין הדומיינים השונים מאפשר לבדוק, באמצעות הצגת מספר ערוצים בתצוגה אחת בו-זמנית, את ההשפעות ההדדיות בין ארועים שונים במעגל המתוכנן, כולל השינויים בספקטרום האלחוטי.
כדי להציג את המכשיר ללקוחות בישראל, הגיע לארץ טרבור סמית, מנהל פיתוח עסקי בתחום אוסילוסקופים ומקורות אות בחברת טקטרוניקס. במפגש עם Techtime במשרדי איסטרוניקס, נציגת טקטרוניקס בישראל, הוא אמר שלהערכתו "מדובר בזן חדש של מכשירים. זו הפעם הראשונה בקריירה שלי (26 שנים בטקטרוניקס) שאני משיק מוצר שלדעתי אין לו מתחרים".

"העולם נעשה אלחוטי מיום ליום. להערכת iSuppli כ-38% מהתכנונים המשובצים כיום כוללים תקשורת אלחוטית. ברוב המערכות, המתכננים מתמודדים היום עם מעגלים מעורבים, הכוללים אותות אנלוגיים, דיגיטליים ואותות RF. עד היום המתכננים נהגו להיעזר באוסילוסקופים נפרדים בפיתוח המעגלים הדיגיטליים והאנלוגיים, ובנתח ספקטרום לפיתוח מעגלי RF.
"הבנו מבירור עם לקוחות שהם זקוקים לפיתרון המשלב את כל היכולות, ולפני מספר שנים החלטנו לפתח מכשיר משולב. בשלב הראשון הוחלט לבסס אותו על סדרת האוסילוקופים הקיימת MSO4000 מכיוון שהיא כבר מטפלת באותות מעורבים (אנלוגיים ודיגיטליים). זאת לאחר שמחקר שוק שביצענו הצביע על כך שכ-66% מהלקוחות המשתמשים באוסילוסקופ לאותות מעורבים – זקוקים גם לנתח ספקטרום.
"העברנו אנשים מקבוצת הנתחים לקבוצת האוסילוסקופים, וביחד הם עסקו בשילוב הטכנולוגי ובפיתוח התוכנה של המכשיר המשולב. במקביל, הצוות עיצב מחדש את ממשק המשתמש כדי שהמכשיר החדש, MD04000, ישמור על מימדים ועל מאפייני הממשק של MSO4000. התוצאה היתה מכשיר בעל מימדים זהים שבו הכפתורים הוקטנו במעט כדי שיהיה מקום לשלב את פנל הבקרה והכניסות אל נתח הספקטרום".
מעבדת פיתוח משולבת
המכשיר מאפשר לראות בקלות את ספקטרום ה-RF בכל נקודת זמן בתוך הרצף שנילכד, במקביל לצפייה באותות האנלוגיים והידיגטליים באותן נקודות זמן. הדבר מסייע לאפיין מעברי תדר, זמני התייצבות, ואירועי RF הקשורים לתופעות אחרות במעגל.
יישומים אפשריים לשימוש ב-MDO4000 כוללים: ניפוי שגיאות בתכנון מודולי WLAN, Bluetooth ו- Zigbee, שינויי תדר, פאזה ואמפליטודה במערכות אפנון אלחוטיות, ניתוח ההתנהגות של מקמ"שים כמו התנהגות Zigbee ב-900MHz או Bluetooth ב-2.4GHz, בדיקת שינויי ספקטרום לאורך זמן באמצעות הפעלת VCO/PLL, השפעת פקודות והוראות במעגל על תופעות ספקטרליות, השפעתם של ספקי כוח ממותגים על המעגל הנבדק, ועוד.
פורסם בקטגוריות: חדשות , ציוד בדיקה