מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליון דולר במחקר משותף עם הטכניון
9 אוקטובר, 2011
מרכז מחקר אקדמי חדש שיפעל בטכניון יבצע מחקרים בתחום המסחר האלקטרוני ביחד עם חטיבת המחקר של מיקרוסופט. המחקרים יתמקדו בנושאים כמו בינה מלאכותית, תורת המשחקים, מדעי המחשב, כלכלה ופסיכולוגיה
"שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט הוא חלק ממהלך אסטרטגי של הטכניון ליצירת שיתופי פעולה עם חברות בינלאומיות גדולות"
הטכניון ומיקרוסופט הכריזו היום על תוכנית להקמת מרכז מחקר אקדמי משותף שיתמחה במחקר בתחום המסחר האלקטרוני. המרכז יקדם מחקר בסיסי בתחומי הבינה המלאכותית, תורת המשחקים, מדעי המחשב, כלכלה ופסיכולוגיה, עם התמקדות בקשרים שביניהם ויישומם במסחר אלקטרוני.
חברת מיקרוסופט תשקיע כ-1.5 מיליון דולר במהלך 5 שנות המחקר המשותף. מדובר בפעילות המוסדית הראשונה של חטיבת המחקר של מיקרוסופט (Microsoft Research) בישראל. החטיבה מהווה חלק ממרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל.
בראש מרכז המחקר יעמוד פרופ' משה טננהולץ מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול בטכניון, הנחשב לאחד מהחוקרים המובילים בעולם בתחום המסחר האלקטרוני. המחקרים יתבצעו על-ידי חוקרים וסטודנטים מהטכניון ועל-ידי חוקרים מ-MSR בישראל.
"ההכרזה היום משקפת את מחוייבותה של מיקרוסופט לשיתופי פעולה עם האקדמיה בפיתוח טכנולוגיות חדשות ומתקדמות", אמר יורם יעקובי, מנהל מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל.
דיוויד קו, סגן נשיא למחקר ופיתוח בחטיבת Microsoft Online Services, אמר שהמטרה היא לפתח דור חדש של טכנולוגיות בסיסיות למסחר אלקטרוני. "אנחנו מאמינים שלשיתוף הפעולה בין Microsoft Research, Microsoft Online Services וחוקרי הטכניון יש פוטנציאל ליצירת הדור הבא של טכנולוגיות".
פרופ' בועז גולני, דיקן הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול בטכניון, אמר ששיתוף הפעולה עם מיקרוסופט הוא חלק ממהלך אסטרטגי של הטכניון ליצירת שיתופי פעולה עם חברות בינלאומיות גדולות. "ביכולתן לתמוך במחקר בסיסי ויישומי בהיקפים גדולים, ובמקרים רבים הן מציבות בפני החוקרים שלנו אתגרים משמעותיים שהתגברות עליהם תקבע במידה רבה את סדר היום הטכנולוגי בעשורים הבאים".
Microsoft Research הוא גוף המחקר של מיקרוסופט, העוסק גם במחקרים בסיסיים וגם במחקרים יישומיים. כיום הוא פועל ב-12 אתרים בעולם, ועוסק בחבקר כ-60 תחומי מחשוב בשיתוף פעולה עם אקדמיות, ממשלות ותעשיות.
פורסם בקטגוריות: אבטחה , חדשות , מדע , תוכנה ותכנון אלקטרוני