עורכי הדין בוול-סטריט עטים על עסקת המיזוג ARRIS-Bigband
18 אוקטובר, 2011
הם לא מתנגדים לעצם קיומה של העיסקה, אלא לתנאיה. העיסקה תיעשה לפי מחיר מניה של 2.24 דולר. עורכי הדין טוענים שהחברה לא עמדה מספיק על המקח, ויכלה להשיג מחיר גבוה יותר, מאחר וחלק מהאנליסטים העניקו לה מחיר יעד של 2.75 דולר למניה
לפני קצת יותר משבוע הודיעו שתי החברות על הסכם לרכישת חברת BigBand Networks תמורת כ-172 מיליון דולר במזומן
שמונה משרדי עורכי דין מוול סטריט הודיעו בימים האחרונים שההחליטו לפתוח בחקירה על ההתנהלות של דירקטוריון חברת ביגבנד (BigBand Networks) בעקבות הסכם המיזוג עם חברת ARRIS.
כזכור, לפני קצת יותר משבוע הודיעו שתי החברות על הסכם לרכישת חברת BigBand Networks תמורת כ-172 מיליון דולר במזומן. בהפחתת המזומנים הנמצאים בקפות החברה, מדובר בעיקסה בהיקף של כ-53 מיליון דולר.
העיסקה נועדה לחזק את מעמדה של אריס בתחום הניהול וההפצה של וידאו דיגיטלי. חברת אריס הודיעה שהקניין הרוחני של ביגבנד והידע שלה בתחום ההפצה הדיגיטלית של תכני וידאו,יחזקו את מעמדה במיוחד בקרב ספקיות שירותי הטלוויזיה הנמצאת בתהליכי מעבר לרשתות מבוססות IP. העיסקה צפויה להתבצע באמצעות הצעת רכישה של כל מניות ביגבנד הנמצאות בידי הציבור ובידיע המשקיעים המרכזיים בחברה.
בעלי המניות הגדולים תומכים
דירקטוריון ביגבנד המליץ לבעלי המניות לקבל את הצעת הרכש. עד כה התקבלה הסכמתן של Redpoint Ventures ו- ValueAct Capital Partners, המחזיקות ביחד בכ-32% ממניות החברה. העיסקה צפויה להסתיים בסוף 2011.
בעקבות ההודעה, פירסמו שמונה משרדי עורכי דין המתמחים במעקב אחר החברות הנסחרות בברוסה, הודעות שלפיהן החליטו לחקור את העיסקה, ובמיוחד את דירקטוריון חברת ביגבנד. בין השאר, הם ביקשו מממשקיעים המחזיקים במניות החברה בנסד"ק להירשם ולהצטרף לחקירה.
ראוי לציין שהם לא מתנגדים לעצם קיומה של העיסקה, אלא לתנאיה. העיסקה תיעשה לפי מחיר מניה של 2.24 דולר. עורכי הדין טוענים שהחברה לא עמדה מספיק על המקח, ויכלה להשיג מחיר גבוה יותר, מאחר וחלק מהאנליסטים העניקו לה מחיר יעד של 2.75 דולר למניה.
עסקאות מיזוג רבות צריכות לצלוח את ההתנגדויות של משרדי עו"ד בוול סטריט. מתנגדי החקירה יכולים לטעון שעם פרסומה נסחרה מניית ביגבנד במחיר של כ-1.3 דולרים, ובעקבות הסכם המיזוג היא קפצה למחיר של 2.25 דולרים.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , תעשייה ישראלית
