טאואר מצפה שהמכרז למפעל השבבים ההודי יסתיים כבר השנה
17 מאי, 2012
מתמודדת על מכרז ממשלתי להקמת מפעל ייצור שבבים לפרוסות סיליקון בקוטר של 300 מ"מ. היום דיווחה החברה על עלייה של 39% במכירות הרבעון הראשון, להיקף של 168 מיליון דולר, ועל התרחבות משמעותית בפעילותה בקוריאה
טאואר-ג'אז תספק לפרוייקט שירותים וידע, וצפויה לקבל שיעור בבעלות
חברת טאואר-ג'אז (TowerJazz) דיווחה היום על מכירות שיא של 169 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2012, המבטאות צמיחה של 39% במכירות בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. החברה הרוויחה ברבעון 32 מיליון דולר והגדילה את קופת המזומנים שלה ל-158 מיליון דולר. תחזית המכירות לרבעון השני היא 163-173 מיליון דולר.
אסטרטגיה אסיאתית
מנכ"ל החברה ראסל אלוונגר אמר עם פרסום הדו"ח שטאואר-ג'אז צומחת בקצב מהיר יותר מקצב צמיחת התעשייה שאליה היא משתייכת (Specialty Foundry). "בקוריאה בלבד הגדלנו את פעילותנו מלקוח אחד בשנת 2010 ליותר מ-40 לקוחות כיום".
החברה מסרה שהיא מצפה לקבל כבר השנה את תשובת ממשלת הודו למכרז להקמת מפעל ייצור שבבים בהודו. מדובר במכרז ממשלתי להקמת מפעל ייצור עבור רפוסות סיליקון בקוטר של 300 מ"מ. טאואר-ג'אז ניגשה למכרז באמצעות קונסורציום הכולל גם תאגיד בנייה ותשתיות בהודו וגם חברה טכנולוגית גלובלית. על-פי התוכנית, טאואר-ג'אז תספק לפרוייקט שירותים וידע, וצפויה לקבל שיעור בבעלות על המפעל החדש. החברה מעריכה שהוא עשוי לתרום משמעותית להכנסותיה.
במידה והפרוייקט ייצא לפועל, תתרחב הנוכחות הגלובלית של החברה. כיום היא מפעילה ארבעה מתקני ייצור שבבים: שניים במגדל העמק בישראל (Fab-1 ו-Fab-2), מתקן ייצור בקליפורניה (Fab-3) ומתקן ייצור בעיר נישיוואקי ביפן (Fab-4), שאותו היא רכשה בשנה שעברה מחברת מיקרון.
פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית