סטיב בוריל הקים קרן השקעות חדשה לביומד ומכשור רפואי בישראל

24 מאי, 2012

בכנס BNF המתקיים היום בבניין עיריית ירושלים בהשתתפות ראש העיר ניר ברקת, נחשפה הקרן החדשה אשר מיועדת לתמוך בעיקר בחברות ירושלמיות. הקרן צפויה לגייס 200 מיליון דולר

מטרת הקרן היא לגייס כ-200 מיליון דולר לצורך השקעות בישראל

הון סיכון מכשור רפואי
סטיב בוריל

המיליארדר האמריקאי סטיב בוריל הקים קרן הון סיכון חדש בשם Burrill Israel Fund, אשר מיועדת להשקיע בחברות ישראליות בתחומי הביומד והמיכשור הרפואי. מדובר בקרן התשיעית שהוא מקים. הקרן מיועדת לבצע השקעות בחברות טכנולוגיות הנמצאות בתחילת דרכן, עם דגש על חברות הפועלות בעיר ירושלים. הקרן תנוהל בישראל על-ידי ג'פרי מילר, המשמש כנציג של סטיב בוריל בישראל.

משפחה של קרנות הון סיכון

סטיב בוריל הקים בשנת 1994 את חברת ההשקעות Burrill & Company מקליפורניה, לאחר 28 שנות עבודה בפירמת ראיית החשבון ארנסט אנד יאנג שבה התמחה בתחום מדעי החיים וההייטק. החברה מספקת שירותים של בנק מסחרי ופעילה בתחום ההון סיכון באמצעות קבוצה של 8 קרנות שהיא הקימה, המנהלות ביחד הון בהיקף של כ-1.5 מיליארד דולר. הקרן הישראלית תהיה הקרן התשיעית במשפחה.

ג'פרי מילר הוא מייסד חברת הייעוץ Miller Communications Group, אשר הוקמה לאחר שני רבות שבהן הקים וניהל מגזינים ואתרי אינטרנט בתחומי הטכנולוגיה. מטרת הקרן היא לגייס כ-200 מיליון דולר לצורך השקעות בישראל.

הההכרזה על פעילות הקרן נעשתה היום במסגרת המיפגש הראשון של "פורום קשרי העסקים בירושלים" (BNF) בתחום מדעי החיים. מנהל הפורום, ג'ו ואן-זוהרן, מסר ל-Techtime, שמדובר רק בתחילת הפעילות של הפורום בתחום. לדבריו, "ירושלים מובילה את מחקר הביומד בישראל, על מוסדות המחקר האקדמיים הענפים שבה, ומרכזת מחצית מפעילות המחקר בישראל בתחום מדעי החיים".

עירית ירושלים החליטה לתמוך בפעילות הפורום, ולכן הכנס מתקיים היום בבניין העירייה בהשתתפות ראש העיר ניר ברקת. להערכת פרופ' ליאו יוסקוביץ' מהאוניברסיטה העברית, הפעילות של הפורום יכולה לקדם את המחקר האקדמי וגם את תעשיית הביומד בירושלים. ועדת ההיגוי של הפורום בתחום הביוטק כוללת את אסתר מוסקטל מנדלסון מקרן-טק", דניאל גרין ממשרד עו"ד יגאל ארנון ושות', ג'וש הכסטר מחברת ביוליין אר.אקס ואביגיל פריג'.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנשים , השקעות והון סיכון , חדשות