אולימפיאדה אחרת: ניפתחה "אליפות העולם" לאבזרים לבישים
24 יולי, 2012
חברת טקסס אינסטרומנטס נבחרה כנותנת החסות הראשית של התחרות, ותספק למתחרים כלי-פיתוח מותצרתה. הזוכים והפיינליסטים יציגו את המוצר שלהם בתערוכת טכנולוגיות לבישות שתתקיים במינכן בפברואר 2013
היום נפתחה אליפות העולם הראשונה בפיתוח אבזרים לבישים מקושרים אלחוטית
פתיחת התחרות הוכרזה במהלך כנס Wtconference שניפתח היום בסן-פרנסיסקו. התחרות תהיה פתוחה לרישום עד סוף חודש נובמבר השנה. הארוע מאורגן על-ידי קבוצת Wearable Technologies, שהיא התאגדות של כ-150 חברות שונות, העוסקת בקידום תחום האבזרים הלבישים.
צמיחה של עשרות אחוזים בשנה
תחום האבזרים הלבישים מעורר עניין רב ב-20 השנים האחרונות, אולם רק לאחרונה הוא מתחיל לצבור תנופה, בזכות התפתחות שוק של אבזרים ניידים אישיים. להערכת חברת המחקר ABI Research רק מגזר המוצרים הספורטיביים הלבישים יגיע להיקף של 90 מיליון יחידות עד לשנת 2017. פירוש הדבר צמיחה שנתית של 41% בהשוואה לשנת 2011. שוק הפתרונות הרפואיים האלחוטיים הלבישים צפוי לצמוח בקצב מהיר אף יותר, ולהגיע להיקף של 100כ- מיליון יחידות בשנה עד לשנת 2017.
ערכות הפיתוח של TI
במסגרת התחרות השנה, המתמודדים יכולים לפתח אבזרים לבישים בעלי קישוריות אלחוטית בכל השיטות שהם בוחרים, דוגמת ZigBee, Bluetooth, Wi-Fi או תקשורת סלולרית. בתוך כך, המארגנים הודיעו היום שחברת Texas Instruments נבחרה כנותנת החסות המרכזית לתחרות. במסגרת זאת היא תספק ערכות פיתוח בחצי מחיר ל-200 המתמודדים הראשונים שיבחרו להשתמש בערכות הפיתוח שלה. היא מציעה ערכות פיתוח ליישומים מבוססי ZigBee, Bluetooth, Bluetooth low energy, PurePath Wireless audio, וערכות פיתוח ליישומי RF בתדרים נמוכים מ-1GHz.
הגמר במינכן בפברואר
חברת STMicroelectronics תספק למתחרים ערכות פיתוח ל-RF ולחיישנים במחירים מוזלים, וחברת VARTA Microbattery תספק להם סוללות. השיפוט יתבצע באופן אנונימי כאשר המדדים כוללים רמת החדשנות, שימושיות וסיכויי השיווק בל המוצר. המנצח יקבל פרס של 5,000 דולר, כאשר כל שמונת הפיינליסטים יקבלו הזדמנות להציג את הפיתוח שלהם בכנס טכנולוגיות לבישות (Wearable Technologies Conference) שייערך בתחילת פברואר 2013 במינכן.
לפרטים אודות התחרות: www.innovation-worldcup.com