ARM ו-TSMC מאתגרות את אינטל עם טכנולוגיית FinFET
25 יולי, 2012
אינטל השיגה יתרון של יותר משנה כאשר הכריזה על טכנולוגיית Tri-Gate במאי 2011. טכנולוגיית הייצור החדשה תאפשר לייצר רכיבים בטרנזיסטורים מהירים יותר ובעלי תכונות חשמליות משופרות. ברבעון האחרון צמחו מכירות ARM ב-12%
תהליך הייצור החדש יתמקד במעבדי 64 סיביות בגיאומטריה של 20 ננומטר
יצרנית תכנוני המעבדים הבריטית ARM חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם יצרנית הסמיקונדקטורס הטאיוואנית TSMC, כדי לאפשר ייצור של מעבדי 64 סיביות של ARM באמצעות טרנזיסטורים תלת-מימדיים מסוג FinFET. מדובר בהרחבת שיתוף הפעולה הקיים של שתי החברות לייצור מעבדי ARM בגיאומטריה של 20 ננומטר.

על-פי ההסכם החדש תפתח TSMC תהליך ייצור של 20 ננומטר בטרנזיסטורי FinFET, עבור ארכיטקטורות ARM של 64 סיביות, ARMv8 ו-ARM Artisan. עבור ARM ההסכם מאפשר להרחיב את השימוש במעבדיה ברכיבי SoC עתירי ביצועים, ועבור TSMC, הוא מאפשר לזרז את הבאת תהליך הייצור לשוק.
הטרנזיסטור משנה כיוון
טכנולוגיית FinFET היא שטה חדשה יחסית לבניית בטרנזיסטרוים בתוך השבב. היא מבוססת על ארגון שונה של השער (Gate), שהוא המרכיב המרכזי בתוך כל טרנזיסטור ואחראי על פעילות המיתוג. בטרנזיסטורי FET רגילים השער הוא אופקי ולכן סובל ממגבלות מזעור. בשיטת FinFET בונים שער אנכי, או שער הבנוי במבנה של מספר "סנפירים" (Fins) אנכיים.
בשיטה זו ניתן להגדיל את שטח הפעילות החשמלית של השער מבלי להגדיל את השטח שהוא תופס על-גבי הסיליקון, ותוך כדי-כך גם לשפר את תכונותיו החשמליות. חברת אינטל היתה החלוצה בתחום הזה, והכריזה בחודש מאי 2011 על טכנולוגיית Tri-Gate, שבאמצעותה היא מייצרת שבבים מטרנזיסטורי FinFET בגיאומטריה של 22 ננומטר. אחד מהמפעלים הראשונים של החברה שנכנס לייצור בטכנולוגיה החדשה הוא פאב-28 בקרית-גת. מסיבה זו נחשב שיתוף הפעולה בין ARM ל-TSMC לכזה המסוגל לאתגר את חברת אינטל בתחרות המתקיימת בינה לבין חברת ARM.
2 מיליארד מעבדים ברבעון

השבוע דיווחה השבוע ARM על תוצאותיה הכספיות: ברבעון השני של 2012 צמחו מכירותיה ב-12% בהשוואה לאשתקד והסתכמו בכ-213 מיליון דולר. הרווח לפני מס צמח ב-23% ל-66.5 מיליון דולר.
במהלך הרבעון חיזקה החברה את מעמדה בתחום הרשתות, במיוחד לאור מכירת רשיונות שימוש שנמכרו לארכיטקטורת ARMv8, ולהכרזה של חברת Freescale על שבבים חדשים לתשתיות רשת המבוססים על מעבדי ARM. בסך הכל, החברה מסרה שבמהלך הרבעון סופקו לשוק כשני מיליארד שבבים שבהם מוטמעת טכנולוגיית המעבדים של ARM.
מנכ"ל החברה וורן איסט, מסר שהצמיחה של החברה גובהה מצמיחת שוק הסמיקונדקטורס העולמי. "ברבעון האחרון נחתמו מספר הסכמי רישוי עם חברות מובילות: החברות Dell ומיקרוסופט הכריזו על מחשבים ושרתים מבוססי ARM, ויצאו לשוק יישומים משובצים חדשים מתוצרת טושיבה ו-Freescale".
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס
